02-03-10

Watermolentocht Tielen : 30 km

wandelenDoordat ik gisteren een beetje bloed had afgestaan aan de medemens, had ik vandaag een vrije dag.  Ik nam er de Marching bij en koos voor de Watermolentocht van De Pompoenstappers.  Het is van m'n eerste Euraudax 125 km in 2006 geleden dat ik nog in Tielen geweest ben en de start was zelfs in dezelfde zaal als toen.  De tocht dankt zijn naam aan de oude watermolen die we na een goeie kilometer al mochten aanschouwen (foto 1).  Zo trok ik verder doorheen Gierle (Lille) met o.a. de Poeyelheide.  Concreet werd het een stuk doorheen heide en bos.  Helaas was er een pijl verdwenen op het einde van de eerste lus waardoor velen verkeerd liepen.  Samen met een andere wandelaar zochten we de startzaal omdat daar ook de eerste rust was en deden we zo'n drietal kilometer extra.  Met het oog op m'n trein stapte ik meteen door en maakte wat tempo om de verloren tijd wat in te halen.  Hier liep het percours doorheen het koningsbos met het Zwart Water in Lichtaart, een geklasseerd landschap met moerassige vegetatie en dennebos.  Na een rust aldaar zat ik weer ietwat op schema en genoot ik met volle teugen van dit prachtige natuurgebied.  Opeens kwam Jan van Euraudax Wortel naast me lopen en we bleven samen tot op het einde van de tocht.  Uiteindelijk waren we om 14u19 gearriveerd en zo kon ik nog even een ice-tea drinken alvorens m'n treinrit van een kleine twee uur aan te vatten richting Brugge.  Ik vond het heerlijk om eindelijk nog eens zonder muts en handschoenen op pad te gaan !

wandelenwandelenwandelenwandelenwandelenwandelen

19:31 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

tapas In verband met de reactie op mijn blog: Sol Y Sombra is onze lievelingstapasbar die we telkens bezoeken wanneer we in Brugge zijn (net zoals de Garre voor zijn Tripel).

Gepost door: Dirkjogt | 02-03-10

Dinsdagtocht Zo een wandeling in de week, heeft wel zijn eigen charmes.

Gepost door: G.U.Y. | 02-03-10

De ongerepte natuur in de kempen, en dat op een dag in de week. Meer moet dat niet zijn.

Gepost door: Marc | 02-03-10

Tielen Ik ken die omgeving helemaal niet, wat jammer is, want jouw foto's geven er een heel positief beeld van.
Pfft: gelukzak, dag thuis om bloed te geven. Bij ons komen ze dat gewoon op 't werk aftappen, zodat je hoogstens wat minuten niet productief bent.
En wie doet dan jouw werk terwijl je dat extra dagje thuis bent?

Gepost door: pieterbie | 04-03-10

prachtige watermolen hebben ze daar....

Gepost door: willy | 04-03-10

@ Pieterbie Dat werk blijft liggen tot de dag nadien :-)
Maar ik vind dat ieder bedrijf een dagje vrij zou moeten geven als je bloed geeft. Het zou mensen stimuleren om een mensenleven te redden. Op mijn vorig werk gaven ze ook geen dag. Leuk dat je ook bloed geeft !

Gepost door: maaike | 04-03-10

De commentaren zijn gesloten.