24-01-10

Zwintocht Knokke : 32 km

Zwintocht-22.jpg

Eigenlijk stond gisteren Euraudax Duinbergen op m'n wandelkalender maar een ontstoken sinus besliste daar anders over.  Knokke loopt niet weg, intgendeel.  Ik besloot om de dag nadien (vandaag dus) de Zwintocht van de WNZB te stappen.  Zo kon ik tenminste wat uitslapen.  Er zijn zo van die tochten die 'blijven hangen' en in 2006 was dat er zo eentje.  Het parcours was ongeveer hetzelfde maar dan in tegengestelde richting.  Eerst deed ze het Zwin aan en ik geraakte aan de praat met een wandelaar die afkomstig was van Aarschot.  Samen met hem stapte ik tot aan het Strandpaviljoen De Zeemeeuw in Cadzand (13,7km).  Er zaten enkele avontuurlijke stukjes in zoals op foto 2.  Na een kommetje soep en een babbeltje met Guy stapte ik alleen richting Retranchement, een kleine 5 km verder.  Na een pintje aan de tafel met Hugo verliet ik de Nederlandse grond en raakte ik deze keer aan de babbel met Hervé, een Brugsche Globetrotter die in Knokke zijn roots heeft.  Er stond nog één rustpost op het programma en daar genoot ik van een Hoegaarden.  De laatste 6,5 km trok doorheen het bos en uiteindelijk terug naar de bebouwde kom van Knokke.  Dit is echt een tocht om 'U' tegen te zeggen en Hervé trakteerde mij bovendien op een Westmalle Dubbel.  Met een voldaan gevoel nam ik erna de trein terug.

Zwintocht-4.jpgZwintocht-8.jpg

 

 

 

 

Zwintocht-10.jpg
Zwintocht-19.jpgZwintocht-21.jpgZwintocht-28.jpg

19:38 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

dag Maya oeps ik kom net van bij Gwy,
jij was daar dus ook!
dan hebben we elkaar gemist zo te zien.
Het was prachtig he daar aan de zwinmonding , de duinen en het natuurgebied.
Spijtig van het teveel aan huisjes de laatste km.
Mss bij een volgende gelegenheid dan maar.
groetjes!

Gepost door: Kay & Joris | 24-01-10

dag Maya, O dan was je hier dichtbij.Het weer leek me wel niet zo aantrekkelijk en ik wist niet dat er zoveel water in het duinengebied lag.

Gepost door: magda | 24-01-10

Prachtig gebied daar hé...en je hebt weer heerlijk genoten.

Gepost door: natalie | 24-01-10

Beter Fijn dat je zondag toch al wat beter was en ook van Knokke hebt kunnen genieten!

Gepost door: Steven Jaspers | 25-01-10

Foto's 3,5 en 6 vind ik schitterend. 3 & 5 zijn heerlijk mysterieus, een onaards sfeertje bijna. De paarden zijn echt top. De natuur is geweldig he, zeker zoals jij 't hier weergeeft.

Gepost door: Dirk | 01-02-10

De commentaren zijn gesloten.