14-12-09

Euraudax Haaltert : 100 km

Haaltert

euraudaxTijd voor de laatste 100km-wandeltocht van 2009 en dat zou er eentje worden in de vrieskou.  Plaats : Haaltert, een niet onbekende streek voor wat het euraudaxen betreft.  Joost en ik trokken er samen heen, want ook deze keer had Polleke een wandelparcours voor ons in petto.  De tocht startte zaterdag om 11u en trok eerst naar Denderleeuw.  Er waren een aantal deelnemers die voor de eerste keer 100 km euraudax kwamen stappen en die zo moedig waren om dit in deze koude temperaturen te komen doen.  Na 25 km kwamen we terug in de zaal en er stond 'Haalterse waterzooi' op het menu, hééééél lekker !  Peter en z'n vader vergezelden me tijdens deze pauze en daar hoorden enkele heerlijke Duveltjes bij !  Maar na 40 minuten zat de pauze erop en trokken we naar Aalst.  Na 8 km volgde een wagenrust aan Electrabel en na 15 km een caférust op de Grote Markt van Aalst.  Joost en ik genoten er van een Chimay Blue en nadien kocht ik naar traditie iets van Club Brugge op de kerstmarkt.  Dit euraudaxjaar werd het een warme muts (vorige jaren werden het een sleutelhanger met balletje, een sjaaltje en een beertje).  Om 20u30 kwamen we in de zaal voor de warme maaltijd, bestaande uit champignonsoep, kroketjes met kalkoensvlees en appelmoes en als dessert een ijsje met krieken.  De eerste nachtlus trok naar Denderhoutem en Haaltert-dorp.  Het eerste stukje dreigde ik even te gaan slaapwandelen, maar met een beetje MP3-muziek en aangename babbeltjes werd het snel weer beter.  Na deze lus van 25 km had ik terug razende hoeuraudaxnger en in de zaal stonden boterhammetjes klaar.  Joost besloot om even een dutje te doen op de grond en om 2u30 trokken we voor de tweede maal de nacht in.  Polleke en co-kapitein Peter leidden ons naar Heldergem en Aaigem.  Ze moesten soms een beetje improviseren, maar het parcours veel goed mee.  Even voor 7 uur kwamen we aan en bezegelden Joost en ik dit met een frisse Duvel.  Marc van Oostkamp mocht z'n eerste euraudaxGouden Arend vieren en voor Luc van Ronse stond er een vierde vogeltje te wachten, dus aan hen proficiat !!  Het werd weer een goed georganiseerde tocht en met deze ook een welgemeende dank aan Marleen en Charel die in de vrieskou de wagenrusten verzorgden.  En ook dank aan Joost die mij nadien aan het station van Gent afzette en aan Peter die mij kwam afhalen zodoende ik na een warm badje een heerlijk dutje kon doen.

Haaltert0

20:28 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: euraudax |  Facebook |

Commentaren

dag Maya Ik moet je bewonderen dat je in het koude weer een tocht van 100km doet.Maar je hebt het toch weer maar gedaan!proficiat.Mooie foto van het verlichte huis,sprookjesachtig!

Gepost door: magda | 14-12-09

Jeetje zeg!!, wat een barre koude tocht en wat een afstand, het blijft veel.
Een mooi verslag en een goede verzorging...
Rust lekker uit.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 15-12-09

Het was tof je nog eens gezien te hebben na al die maanden. Men eerste 100 eurodax was goed verlopen ma na 75km toch wa last aan de knie ma we gaven ni op. Met een pijnstiller nog de laatste lus gedaan. Ma ik was nog ni moe genoeg da ik er 10km bij gedaan heb. Tja ik geraakte ni thuis van uit Aalst want de bussen reden pas in de namiddag. Dus ma tevoet naar huis gegaan. En dan na 2u, 2u30 wandelen toch ma mijn moeder opgebeld da ze me kwam halen. Hop naar de volgende he. Groetjes zotte mie en tot de volgende keer

Gepost door: Katrien | 20-12-09

De commentaren zijn gesloten.