10-09-09

Euraudax Zwijndrecht : 75 km

Zwijndrecht11.jpg

Ja, om te wandelen moet je soms veel over hebben, zoals vroeg opstaan.  Gelukkig viel dat nog mee, aangezien ik bij Joost in Gent mocht blijven slapen waar we 's avonds genoten hebben van een Duvel op z'n terras op het 25ste verdiep waar hij z'n appartement heeft.  Gisterenmorgen om 5u stonden we op en reden we naar Zwijndrecht, meerbepaald naar het café "3 Jantjes" waar al verschillende wandelaars aanwezig waren.  Met een 25-tal stappers vertrokken we stipt om 6u30 voor een dagje van maar liefst 15 uur stappen.  De organisator is Frank, maar deze keer had Luc het parcours uitgestippeld en dat heeft hij héél knap gedaan !

Zwijndrecht12.jpgZwijndrecht17.jpg 

 

 

 

Zwijndrecht24.jpgZwijndrecht33.jpg

 

 

 

 

Eerst konden we genieten van een prachtige zonsopgang aan de Schelde (foto) en zo trokken we naar de Kennedytunnel waar we eerst een wagenrust hadden.  Erna volgde een stukje Antwerpen-Centrum met het Justitiepaleis (foto 2), het Museum voor Schone Kunsten, de Antwerpse Feestzaal, de Meir en de Groenplaats.  Eénmaal daar struikelde Jeannette over een trottoirsteen en lag versuft op de grond.  Iedereen dacht meteen dat haar neus gebroken was.  Samen met Huub nam ze de tram terug naar Zwijndrecht om zich te laten verzorgen bij een arts bij haar thuis in Nederland.  Iedereen had het echt met haar te doen.  Zo zie je maar, het kan de meest ervaren wandelaar overkomen.  Later vernamen we dat haar neus 'gelukkig slechts' gekneusd was. 

Zwijndrecht44.jpg
Zwijndrecht58.jpg

Op naar de Sint-Annatunnel en terug naar Zwijndrecht via het prachtige natuurgebied Middenvijver (foto 5).  Na een broodje kaas en een Duvelke in "3 Jantjes" trokken we naar Kruibeke met het mooie kasteel Wissekerke (foto 6).  Na Kruibeke stonden Bazel en Beveren op het programma.  De laatste is vooral bekend om z'n voetbalploeg.  Luc leidde ons naar het Hof ter Saksen, een beschermd landschapspark in Beveren en erna hadden we een caférust in "De Duif".  Na terug een broodje kaas met Duvel (het was intussen al 17u45) stapten we doorheen het mooie centrum van de stad.  Na een laatste wagenrust aan Gaverland trokken we langzaam via plattelandsbaandjes (en de Halve Maan) terug naar Zwijndrecht.  Ik vond het echt een topper van een Euraudax met vele nieuwe ontdekkingen.  De moeite waard om vandaag op koffie te leven tijdens m'n cursus :-).

Zwijndrecht65.jpgZwijndrecht71.jpg

20:31 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: euraudax |  Facebook |

Commentaren

Prachtige foto's Je maakt echt wel prachtige foto's.
Het zet mij aan om ook terug de natuur in te trekken en foto's te nemen.
Misschien lukt dit mij zondag wel.
Alhoewel ik dit weekend moet werken aan de voorbereiding van onze kerstshow. Decorstukken schilderen bv.

Gepost door: Christian Debackere | 11-09-09

Dit parcour ziet er geweldig uit!
Knappe foto' maak je erbij!
Gelukkig is het niet zo erg van die neus.
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 12-09-09

dag maya, dat was wel geen 100km maar 75 km is ook niet weinig zeg!Volgens de foto's lijkt het me een mooie wandeling .Gelukkig is die mevrouw neit al te erg gekwest door die val,want zoiets zet toch een domper op de wandeling.
Hier is er deze week een mevrouw gevallen met de fiets en aan de val overleden. Elke week ging een groep vrouwen fietsen en dat moet vreselijk voor hen zijn om met zoiets geconfronteerd te worden.
groetjes en nog veel wandelplezier.Hopelijk blijft het nog lang mooi weer .

Gepost door: magda | 12-09-09

een zware dag maar wel de moeite waard,he,net zoals je foto's,groetjes.

Gepost door: linda compagnie | 13-09-09

Je hebt er weer aardig wat kilometers opzitten sinds mijn laatste bezoek aan je log. Ik vind het jammer dat ik niet op jongere leeftijd begonnen ben met wandelen misschien had ik dan ook wel langere tochten gelopen. Ik vind wandelen namelijk heerlijk maar meer dan 40 km is wel wat teveel voor me.
Groet voor nu,
Noortje

Gepost door: Noortje | 13-09-09

Zwijndrek Die eerste foto is prachtig!
Zwijndrek: heb daar goede herinneringen aan. Zij organiseren elk jaar een redelijk interessant badmintontoernooi daar. Mijn zoontje deed het daar ooit eens goed toen hij nog speelde. Moest de zondag terug om halve finales in de 3 disciplines te spelen. Da's niet slecht, natuurlijk.

Gepost door: pieterbie | 13-09-09

De commentaren zijn gesloten.