16-08-09

40ste Dodentocht : 100 km

Doto.jpgDe 40ste Dodentocht is een feit en hiermee een jubileumeditie.  Samen met Joost treinde ik naar Bornem waar we ons, na het nuttigen van een spaghetti en Duvel, naar de startzone begeefden.  Het viel op dat er al meer volk zat dan anders.  Na anderhalf uur wachten werd het startschot gegeven.  Het parcours kende enkele kleine wijzigingen, ook al was daar onderweg niet zoveel van te merken.  Onderweg kwam ik verschillende bekenden tegen en op 40 km kwam ik aan Brouwerij Moortgat waar ik drie Duvels soldaat maakte.  Vanaf daar liep ik samen met Sally die ik ken van Euraudax.  Echt schandalig (sorry voor de sympathieke organisatie...) vond ik dat je halfweg in de Palm slechts één kleine sandwich kreeg, want ik had echt wel honger.  Samen met Sally stapte ik verder naar Merchtem en zo verder naar Buggenhout.  Ik kon haar snelle tempo steeds moeilijker bijhouden en besloot in Buggenhout om een korte zitpauze te nemen.  Ik had al 66 km in de voeten en het was nog maar 7u20.  Daar trof ik Joost aan, die te kampen had met een serieze dip en een gevoel van misselijkheid.  Na een goeie tien minuten besloot ik om verder te gaan.  Joost bleef nog even zitten (foto 4).  Onderweg kwam ik Luc tegen, die wegens z'n 'stylo-accident' nog steeds moest herstellen en z'n broer Eddie kwam supporteren.  Ik kreeg van hem een fris blikje bier, waarvoor dank !  Het tijdsschema zat echt goed en om 8u58 passeerde ik het bord van 75 km (foto 5). Na Lippelo kwamen Puurs en Oppuurs aan de beurt.  De hitte begon op te komen en bij elke controle dronk ik enkele bekerkes water.  Op 90 km in Sint-Amands kreeg ik ook te maken met een dipje.  Na een zitpauze en een sanitaire stop kon ik terug verder.  Langs de dijk van de Schelde dreigde ik even te gaan slaapwandelen.  Gelukkig was er het Extran-kraampje.  Een fris drankje bracht frisse energie en na Ranst kon het aftellen beginnen.  Langs de weg stonden verschillende emmers met sponsen en washandjes om je even te verfrissen.  Ik maakte daar gebruik van.  Heel vriendelijk van de mensen ! Na de laatste kilometer en de laatste 500 meter stonden Peter en z'n pa mij op te wachten.  Yes, yes 100 km en m'n record is verbroken. Om 14u18 scande ik voor de laatste keer !!!  De vijfde zege is binnen en dat bezegelde ik met een frisse Duvel ! Joost finishte om 15u05 (foto 7). Op naar medaille 6 op 13 augustus 2010 !!  En tenslotte ook een dank aan de vele sms-jes en telefoontjes van supporters !!  Links : 2007 en 2008 en tracking (startnummer 131).

Doto-09-8.jpgDoto-09-14.jpg

 

 

 

 

Doto-09-18.jpgDoto-09-20.jpg

 

 

 

 

Doto-09-31.jpgDoto-09-32.jpg

19:17 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (15) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

De eerste... om je te feliciteren. Waarschijnlijk ben je nog bezig met de foto's want ik zie ze nog niet staan.

Gepost door: Annick | 16-08-09

Proficiat met je knappe prestatie!

Gepost door: Davy Moerman | 16-08-09

Proficiat met deze wel mooie prestatie...prima gedaan hoor.

Gepost door: natalie | 16-08-09

proficiat!
je hebt het toch maar gedaan hé
die duvel is dus zeker verdient
santé

Gepost door: fotorantje | 16-08-09

Dacht het al Dacht het al dat je deze dodentocht wel weer zou lopen en goed zou volbrengen. Anders ben ik niet zo goed op de hoogte van deze tochten maar deze keer deed de man van mijn wandelmaatje ook mee.
hij deed voor het eerst een tocht van 100km en heeft het ook volbracht.
Ik moet er niet aan denken, 100 km. Het lijkt me ook dat je zo slaperig wordt.
Groetjes maar weer,
Noortje

Gepost door: Noortje | 17-08-09

proficiat! Een dikke proficiat!
Moet geen evidentie geweest zijn met de koude overnacht en de hitte overdag!

Gepost door: pieterbie | 17-08-09

De tocht der doden Deze klassieker onder de lange afstandswandelingen heb je succesvol beëindigt waarvoor een welgemeende proficiat.

Gepost door: Lesage | 17-08-09

De 5de keer Proficiat.
Het was weer eens een goede, gezellige voettocht. De enkele minpuntjes vergeten we maar snel, en de goede aspecten onthouden we lang.
Op naar vrijdag de 13de in 2010 ???

Gepost door: G.U.Y. | 17-08-09

Proficiat Maaike :-)

Gepost door: Rudy | 17-08-09

knap gedaan!!
marc&linda

Gepost door: marc | 17-08-09

proficiat! Je hebt schijnbaar de gehele tocht een twintigtal minuutjes voor mij gewandeld. Blijkbaar ben ik in het laatste stuk Joost voorbij gegaan want ik heb een half uurtje voor hem Bornem bereikt.

Gepost door: Dirkjogt | 17-08-09

Dodentocht 5 x al ... sterk zenne .. doe ik mijn petje voor af!

Gepost door: Koen | 17-08-09

Proficiat met je prestatie. Ik zou geen 3 duvels moeten drinken, zulle. Ik zou al veel sneller zwalpen dan van vermoeidheid.

Gepost door: Ambigirl | 20-08-09

SUPER de SUPER !!! Wat ben je toch een kanjer Maaike!!
GEFELICITEERD!
Ik kon niet eerder reageren, want ik was precies nadat je binnenkwam voor ene paar dagen weggegaan.
Toen moest je dit blogje nog schrijven.
Maar je wist al dat ik je gevolgd had!
Top hoor,
Dank voor die link om te volgen,
Liefs
ank

Gepost door: ank | 21-08-09

PROFICIAT !!!
Wat een prestatie!

Gepost door: Martine | 29-08-09

De commentaren zijn gesloten.