20-07-09

Euraudax Limal : 100 km

Limal1.jpgNa een goeie twee uur treinen en deels in het aangename gezelschap van Jef van Tielen, kwam ik aan in de gemeentezaal van Limal.  Precies om 14u vertrokken we en dit voor vier lussen van 25 km die elk een andere kant aandeden.  De eerste lus trok naar Céroux-Mousty in Ottignies.  Antoine liep voorop en de lus was redelijk vlak en deed voornamelijk landelijke weggetjes aan.  Na vijf uur stappen en 2 sandwiches met soep (en een Chimay Blue) begonnen we aan de tweede lus en deze vond ik ook meteen de mooiste.  Via het prachtige golvende landschap trokken we naar Wavre.  Er zaten hier serieuze klimmingen en afdalingen tussen.  Leuk om eens wat andere spiertjes te kunnen gebruiken !  Om 22u30 kwamen we aan de markt van Wavre waar we een vrije caférust kregen.  Ik zat bij Bertus, Jeannette en Huub, waar Bertus me trakteerde op een Chimay Blue en daarmee de cliché wou verbreken dat Nederlanders gierig zijn :-).  Een goeie vijf kilometer later kwamen we terug in de gemeentezaal waar een koude schotel klaarstond.  Nog een Chimay Blue en we waren klaar voor de nacht.  Het was al 0u44 toen we vertrokken naar de universiteitsstad Louvain-La-Neuve.  Bij mij was er slechts één thema tijdens deze lus : Slaapwandelen !  Een MP3-player of mensen die me wakker babbelden, niets leek te helpen...  Het leek erop dat de werkweken met het vroege opstaan zich nu op mij wilden wreken.  Het was van in Vernon geleden dat ik het zo lastig had.  Maar we bleven vooruitgaan en dit tot 5u04 waar het ontbijt klaarstond.  Voor mij hoorde daar een minidutje bij, maar 40 minuten later floot baankapitein Luc Fraipont dat we terug moesten vertrekken.  Tot de eerste wagenrust was ik terug aan het slaapwandelen, ook was het reeds licht.  Deze vierde en laatste lus trok naar Bierges.  Na een pannekoek en een colaatje begon ik eindelijk (!) te ontwaken en genoot ik toch nog van de laatste uurkes.

Limal2.jpgOm 10uur zat de tocht erop en kon ik deze bezegelen met het behalen van m'n tweede Gouden Arend ! Ik kreeg van Luc en Antoine een mooi kader en zes Trollenbierkes !  Helaas was er ook mineur, want vandalen hadden enkele auto's beschadigd door banden stuk te steken, waarbij de politie moest komen.  Na 100km stappen kan je zoiets best missen ! Eerste Gouden arend : Lees hier.

En daarbij kwam dat ik 's avonds perongeluk m'n foto's wiste.... Wat jammer, net nu broer Joost er niet was !  Bij deze een kleine oproep aan de fotografen in Limal.  Stuur foto's door naar maaike.vancoppenolle@telenet.be !  Intussen doe ik (voorlopig) beroep op drie foto's die Lucia vorig jaar trok.  Ik weet dat ik ongeveer dezelfde genomen had.

Limal3.jpgLimal4.jpg

11:03 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: euraudax |  Facebook |

Commentaren

Wat een prachtige streken doen jullie aan om te wandelen...wat een lange wandelingen zeg...pffff, kom al moe als ik er aan denk.

Gepost door: natalie | 20-07-09

Veel succes bij je zoektocht naar foto's.

Gepost door: Davy Moerman | 20-07-09

en een dikke proficiat met dat vogeltje uiteraard!

Gepost door: Davy Moerman | 20-07-09

foto's gewist Hey, Maya, als je het kaartje van de gewiste foto's intussen niet opnieuw gebruikt hebt, kan ik ze misschien terughalen hoor. Zolang die ruimte waar ze op staan niet overschreven is kan je ze nog terughalen.
Als ik je daar mee plezier kan doen, moeten we op één of andere manier afspreken dat ik je kaartje even kan meenemen, ik ga morgen, jammer genoeg, terug werken :-)
100 KM terug, wow.
Prociat met de arend!

Gepost door: pieterbie | 21-07-09

@ Pieterbie Merci voor het aanbod, da's heel sympathiek !!! Intussen is het mij gelukt al enkele kiekjes te recupereren (zie blogpostje).

Gepost door: maaike | 21-07-09

De commentaren zijn gesloten.