07-06-09

2de Brugge-Boekhoute : 100 km

Br-Bh-Br9.jpgVrijdagavond om 18u werd het startschot gegeven van de 2de Brugge-Boekhoute-Brugge.  Vorig jaar deed ik ook mee en nadien was er heel wat kritiek op het parcours en de bevoorrading.  Aan de regen kon uiteraard niets gedaan worden en gelukkig was dat dit jaar niet het geval.  Aan de start waren al heel wat bekenden waaronder René Smets en Guy.  Ik maakte een praatje met Dirk Verduyn (NVWV) en dronk nog een blonde Brugse Zot alvorens ik samen met 128 Br-Bh-Br11.jpgandere wandelaars aan de wandeltocht begon.  Na enkele controles hadden we een groepje van vier gevormd : René Smets, Steven Jaspers en Jan (van Olen) en zo bleven we tot het einde van de rit samen.  De eerste controleposten waren in Sijsele en Donk en daarna in Eeklo.  Vanaf daar werden de rode pijltjes van de Brugsche Globetrotters geel en stonden de Trekvogels van Boekhoute in voor de organisatie.  Zo rond 23u was het donker, alhoewel de volle maan de duisternis nooit volledig maakte. 

Br-Bh-Br16.jpgBr-Bh-Br18.jpg 

 

 

 

Na Kaprijke, op weg naar Bassevelde (45 km - foto 3) lag het tempo van ons groepje erg hoog en had ik last van krampen in m'n kuiten.  Even zitten deed enorm deugd en een belegde boterham met soep gaven nieuwe krachten.  Gelukkig daalde het tempo naar een goeie 6km/uur en daar kon ik perfect mee leven.  Steven had wat last in z'n knie en René in zijn rug.  Br-Bh-Br31.jpgMet Assenede (54,6 km - foto 4) zaten we op het verste punt en dat bezegelde ik met een pintje.  De tussenafstanden lagen tot hiertoe rond de 9km met zelfs eentje van 12,7km.  Terug in Bassevelde konden we voor de tweede maal onze bagage raadplegen en genieten van soep met een boterhammetje.  Vanaf hier ging het langzaam terug naar Brugge.  Via Kaprijke naar Eeklo, waar deze nota lag (zie hierboven), maar die ene kilometer bleken er drie te zijn en de route daarheen was een saaie lange grote baan.  Er leek geen einde aan te komen...  Een pintje in het cafeetje van Maldegem smaakte dan ook !  88 km gedaan en dus nog 17,9km te gaan !  We trokken verder naar Donk en zo naar Sijsele.  Daar was een mountainbiketocht aan de gang en wie kwam ik daar tegen ??? M'n vintje !  Hij had de vliegende controle wat verder zien staan en de weg van het wandelparcours gevraagd.  Br-Bh-Br20.jpgBr-Bh-Br30.jpgWe spraken rond 12u af in het Keunekot in Sijsele waar de laatste controle was.  Na een pintje met hem stapten we met ons groepje de laatste kilometers richting finish te Sint-Kruis.  Dit stuk bleek een kilometer korter, waar we zeker niet rouwig om waren.  Na 105 km konden we de tocht bezegelen met een t-shirt, een grote fles Augustijn en een gratis Brugse Zot.  Er bleken 11 opgevers te zijn.  Tenslotte moest ik nog met m'n fiets naar huis en het was niet gemakkelijk om vermoeid en stijf naar huis te rijden...

Br-Bh-Br37.jpg

15:44 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

En gij doet dat zomaar ? Ge schrijft dat hier neer , precies of je dat elke week zo tussen de soep en de patatten doet ! .....Hela jufferke .....:-) Ik ga de dodentocht dit jaar meedoen , ook 100 km dus , maar wij lachen daar niet mee zalle ! Dat gaat afzien zijn , en .....ik fiets zeker niet naar huis ! En DA'S 100 KM ZALLE !!

Ge zijt een zeer straffe madam !! Respect ...echt !

Wacht maar tot ik aangekomen ben ! Dan kan ik daarover meepraten ! En wedden dat mijn verhalen straffer zijn ! Ik wandel de laatste km achterwaarts ! Ik doe een koprol bij aankomst ! Ik ik .....zal blij zijn dat ik nog kan lachen ! :-)
Nogmaals proficiat !!

Gepost door: coach mario | 07-06-09

Dit is inderdaad een prestatie om U tegen te zeggen. Proficiat...van uithouding gesproken.

Gepost door: natalie | 07-06-09

Een harde tocht 100 km is niet niets. Maar het is de moeite waard de uitdaging aan te durven. Ik behoorde tot een groepje stappers van de WAK, de Trekvogels en de Kwartels, die de vele kilometers samen af legden. Toen wij aankwamen, waren jullie al weg. dus bij deze: proficiat met deze mooie prestatie.

Gepost door: G.U.Y. | 07-06-09

zot Die brugse zot is wel lekker, voor de eerste keer gedronken een week of 2 terug.

Gepost door: pieterbie | 07-06-09

Maya, proficiat hoor ,je moet het maar doen om 100km te stappen;Doe je soms geen wieltjes onder je sloeffen,hahaha! Je bent een doordouwer!

Gepost door: magda | 07-06-09

Dag Maaike, Gelukkig dit jaar geen regen zoals verleden jaar.

Gepost door: freddy11 | 08-06-09

Proficiat met je 100km. Sinds vorig jaar doe ik een 100km per jaar. Voorlopig is da de dodentocht van zodra dat ik ni meer naar school ga zullen dat nog andere worden. Jullie hebben inderdaat veel geluk gehad met het weer dit jaar.
Groetjes Zotte mie
Katrien

Gepost door: Katrien | 08-06-09

Bedankt voor het gezelschap Maaike, deze lange 100 km was bijzonder gezellig zo samen met ons kwartetje lekker kakelend de volle afstand te hebben voltooid. Zo lujken de km´s niet zo lang. Na deze vermoeiende tocht nog met de fiets naar huis, amaai zulle. Nogmaals proficiat. Groetjes René

Gepost door: Smets René | 08-06-09

Wat een afstand en haast niet te geloven, niet alleen hardlopen kan je goed, maar ook ver wandelen.
Rust lekker uit.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 09-06-09

bedankje Hoi Maaike ,
Groetjes uit Olen en een dikke dankjewel
voor het aangename gezelschap op een
lange tocht in de Vlaanders ,
groetjes en tot ziens , Jan !!

Gepost door: jan lievens | 16-06-09

De commentaren zijn gesloten.