15-03-09

Bavotocht Zellik : 50 km

Hoofd

Kerk.jpgEigenlijk had ik de Klypetocht van Ronse gepland met overnachting in de turnzaal, maar toen ik m'n terugreis met de trein consulteerde, bleek dat in praktijk heel moeilijk.  In de Marching vond ik een andere lange afstandswandeling namelijk de Bavotocht in Zellik, georganiseerd door De Trekplosters. Met de trein en de bus trok ik richting startzaal en exact om 8u kon ik aan de wandeling beginnen.  Mooi meegenomen is dat het een streek is die mij totaal onbekend is : Dilbeek met zijn deelgemeentes Groot-Bijgaarden, Sint-Ulriks-Kapelle, Sint-Martens-Bodegem en SchepdaLunchal.  Het parcours werd een mooie afwisseling van bos, aarden wegjes en platteland.  Onderweg nam ik twee rustpauzes (op 16km en 32,9km) en dit in Sint-Martens-Bodegem, een controlepost die de twee grootste afstanden tweemaal aandeden.  Een Duvel kost er slechts 2 euro dus was onmisbaar in m'n lunchpaket die je op de foto ziet.  De zonneschijn van 's morgens had intussen helaas plaatsgemaakt voor miezelregen die steeds heviger werd.Rust2  Doornat stapte ik naar de voorlaatste controlepost op 37,9km.  Ook deze was er eentje die we 's morgens al gepasseerd waren.  Gelukkig bleven de kilometers nadien terug droog.  De uitpijling was zéér goed en duidelijk.  Wat mij wel opviel was dat er enorm veel vuiligheid langs de straat lag : blikjes, papiertjes, flesjes...  Onbegrijpelijk.  Maar naast deze enige negatieve gedachte nam ik nadien nagenietend de bus terug richting Brussel en na een zakje friet bij de Quick treinde ik terug naar Brugge waar ik om 19u aankwam.

Zellik11.jpgZellik13.jpgZellik32.jpg

13:15 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

jammer Wel heel erg jammer van al die rommel, natuurlijk. Ik ken die streek te weinig, maar het oogt mij wel heel aantrekkelijk.

Gepost door: pieterbie | 17-03-09

Zeker leuk voor je in een andere omgeving, en toch zie je elke keer wel wat anders, ook bij dezelfde loop,
groetjes
ank

leuke afbeelding hieronder.

Gepost door: ank | 17-03-09

Is inderdaad een mooie streek, maar veel mensen beseffen nog altijd niet dat ze wat meer respect voor de natuur moeten hebben.

Gepost door: Marc | 17-03-09

Maya, je hebt er echt veel voor over hé om te gaan wandelen! zo vroeg uit de veren en dan eerst nog een flinke reis en 's avonds pas terug! Alles samen toch vermoeiend! Maar je koestert je aan de mooie streek waar je gewandeld hebt!

Gepost door: magda | 17-03-09

Dag Maaike, Ik heb deze tocht nu reeds 2 maal gestapt en ik geniet er steeds meer en meer van, ook omdat ik de streek heel goed ken. Jammer dat we mekaar gemist hebben, ik was reeds om 7 uur vertrokken.

Gepost door: freddy11 | 23-03-09

De commentaren zijn gesloten.