09-03-09

30ste Marsen van Aalter : 38 km

MarsenAalter24

Met de 30ste editie van de Marsen van Aalter viert WSV De Lachende Wandelaars een jubileum, voor Joost en ik was het de eerste keer dat we aan deze prachtige wandeling deelnamen.  En mooi meegenomen was dat alle consumpties te verkrijgen waren aan 1 euro.  Via een rustpost in Ruiselede (waar we genoten van een Westmalle Tripel voor jawel, 1 euro...) trokken we verder naar Sint-Maria-Aalter.  Het parcours leidde ons heerlijk via aarden paadjes en bossen doorheen het prachtige landschap aldaar.  Na een pauze volgde een plaatselijke lus die Beernem (Sint-Joris) bereikte en ons uiteindelijk terugbracht naar dezelfde rustpost van daarnet. 

MarsenAalter5.jpg

MarsenAalter8.jpg
Nog even een Westmalle Tripel en we trokken verder doorheen het domein van Hooggoed, een aaneengesloten bos van 350 ha dat licht heuvelachtig is.  Na 8,7 km kwamen we terug in de startzaal en hadden we al 30 km achter de rug.  Om de 38 km te kunnen voltooien, volgden we de lus van 8 km doorheen het centrum van Aalter.  Jammer voor degenen die zich enkel voor deze lus hadden ingeschreven, want speciaal was ze niet.  Er restte ons nog een rust onderweg met een laatste Westmalle Tripel en 2,6 km naar het einde.  Ongelofelijk hoeveel bossen Aalter voor ons in petto had, een juweeltje van een tocht !
MarsenAalter12.jpgMarsenAalter14.jpg
MarsenAalter18.jpgMarsenAalter27.jpg

19:34 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

Dag Maaike, Ik ben op 10 januari gaan stappen in Aalter toen alles spierwit bevroren was, dat was toen ongelooflijk mooi en er is inderdaad veel bos te bewandelen. En alles aan 1 € is mooi meegenomen, moeste ze eens meer doen.

Gepost door: freddy11 | 10-03-09

hey Maya, en ging dat nog een beetje in rechte lijn met die triples ?Het is inderdaad een mooie streek aan die kanten.

Gepost door: magda | 10-03-09

LEKKER Hmm, lekker, en dat voor 1 euro.
Aalter lijkt mij idd OK.
't Liefje van mijn zoon woont er niet ver vandaan, in Maldegem.

Gepost door: pieterbie | 15-03-09

De commentaren zijn gesloten.