27-02-09

9de Krokustocht Lokeren : 14 km

Krokustocht9.jpg

Krokustocht5.jpg

 

 

 

 

Ik had vandaag een dagje recup genomen en in de Marching stond slechts één wandeling : De 9de Krokustocht in Lokeren van WSV De Reynaertstappers Belsele-Sinaai.  De maximum afstand is 14 km en Lokeren is één van m'n favoriete wandelbestemmingen, dus het zat goed.  Net als vele andere treinende wandelaars (waaronder Marcel die ik tegenkwam) begon ik de tocht van aan het station, niettegenstaande dat de startzaal in de Hondenschool Sint-Sebastiaan lag.  Je kon het parcours hier beginnen volgen en zo'n tweetal kilometer verder konden we ons officieel inschrijven.  Ik had nog niet gegeten en kocht twee boterhammetjes en begon aan Lus 1.  Dat was er eentje van 7,5 km die doorheen het prachtige natuurreservaat van Molsbroek trok.  Ik mag hier duizend keer wandelen, hier is het altijd vollop genieten.  De vogels tjilpten hevig en hier is het één zijn met de natuur !  Op het einde van de lus had ik even een pijltje over het hoofd gezien, waardoor ik een halve kilometer mislopen had.  Via het Verloren Bospark kwam ik terug in de hondenschool.  Lus 2, eentje van 7,1 km trok via Daknam en de Bergendries richting het stadion en zo naar het Stadspark Ter Beuken.  Ik kwam terug aan het station waar mijn wandeltocht eindigde.  Een wandeling hoeft niet lang te zijn om adembenemend prachtig te zijn, zoveel is zeker !

Krokustocht10.jpgKrokustocht15.jpg

 

 

 

 

Krokustocht18.jpgKrokus.jpg

19:56 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

Lokeren Ik had al bij Kathy en Joris gezien dat de omgeving van Lokeren de moeite is. En jij bent er ook heel positief over. Ik zie dat er een provinciale wandelroute (Molsbroek-Buylaersroute)is dus die hou ik zeker in mijn achterhoofd.

Gepost door: Ambigirl | 27-02-09

Prachtig Het was er inderdaad prachtig, vooral het Molsbroek met zijn kwetterende meeuwen! Spijtig dat ik je niet gezien heb, misschien tot in Welkenraedt?

Gepost door: Steven Jaspers | 28-02-09

Het is daar inderdaad een prachtige streek.
Puur genieten als je één wordt met de natuur.
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 28-02-09

iets voor mij Dat zou iets voor mij zijn 14 km.
Mijn vrouw dreigt met een wandelvakantie.
Zou best beginnen trainen. Weet niet of mijn knie daar tegen bestand is.

Gepost door: pieterbie | 02-03-09

Dag Maaike, Het was inderdaad een mooie wandeling, jammer dat er geen straaltje zon af kon zoals in december toen we in Lokeren waren.

Gepost door: freddy11 | 03-03-09

hey Maya in de Molsbroek ben ik ook eens gaan wandelen!Mijn vriendin woont in Waasmunster (vlakbij Lokeren) Héél mooie wandeling.

Gepost door: magda | 04-03-09

De commentaren zijn gesloten.