16-02-09

Euraudax Hoboken : 100 km

Hoboken.jpgZaterdag exact om 11u vertrokken Joost en ik en meer dan 80 andere wandelaars vanuit de petanqueclub van Kiel Hoboken.  70 van hen hadden zich net als ons ingeschreven voor de volle 100 km.  Baankapitein Linda laat zich tijdens de eerste lus van 50 km vervangen door Carrie en dit wegens rugklachten en een verbod van haar arts.  Carrie had het parcours uitgestippeld en al vlug bleek dat hij er werk van gemaakt heeft want vrijwel onmiddellijk toonde Hoboken en Mortsel zich van haar mooiste kantjes zoals het natuurgebied van Klein-Zwitserland en later ook het Middelheimpark en Den Brandt.  Aan het zwembad van Mortsel hielden we een caférust en kregen we een broodje smos.  Met een Duveltje erbij konden we genieten van het weliswaar nog frisse terras.  Wat hadden we geluk met het weer : stralende blauwe hemel en windvrij !!! Onderweg maakte ik aangename babbels met Wim, Annemie en Mark, Guy en nog verschillende anderen.  Even voor 20uur kwamen we terug in de petanqueclub en konden we onze bagage raadplegen.  De pot schafte soep, stovers en frieten à volonté en ijscrème.  De bediening in de zaal is optimaal, alleen liet de electriciteit het af en toe afweten.  Ach, een zaal vol nachtwandelaars puilt van de zaklampen en vlammende salamies, zodus geen probleem. 

Hoboken100-5.jpgHoboken100-8.jpg

 

 

 

 

Hoboken100-19.jpg

Hoboken100-24.jpg

 

 

 

 

Even na 21uur trokken we met z'n allen de nacht in.  Wim stelde me voor aan Gaetan die 25 km kwam meestappen.  Zij, Joost en ene Marijke doen terug mee met de Oxfam Trailer Walk, waarover ik in een latere blogpost uitgebreid op terugkom.  Ook Kristof vergezelde ons tijdens deze lus.  die ons doorheen het centrum van Antwerpen leidde met o.a. het Schipperskwartier.  Op de Markt hielden we een caférust en ik verslikte me bijna toen ik voor een Duvel 3,70 euro moest neertellen.  Guy en Joost waren er ook met eveneens zo'n duur exemplaar.  Om 22u50 vertrokken we terug via de Meir en zo doorheen het station waar we van Linda een hele sightseeing voorgeschoteld kregen.  Roltrappen vulden hierbij luxeuze meterkes.  Om 1u15 kwamen we opnieuw in de petanquezaal voor het ontbijt.  Voor mij werden dat een vijftal boterhammen met 3 ommeletjes, paté en Loonse stroop.  Genoeg energie dus voor de allerlaatste lus.  Deze trok via de Kennedytunnel naar Linkeroever.  Tweemaal de Kennedytunnel door (heen en op het einde terug), dat wil zeggen : 2 x (2 x 130) treden, dus ongeveer 520 treden.  Sommigen namen de lift, maar bij echte wandelaars komt het niet op een trap ;-).  Leuk te vermelden is dat er twee wagenrusten waren met gratis Duvel.  En dat werkt beter dan koffie !!  Even voor 7u zondagmorgen kwamen we toe en maakte ik kennis met Monique van Netlog die wegens rugklachten niet meer wandelt (maar euraudax-fietst) en haar vader kwam oppikken.  Een wandeltocht om "U" tegen te zeggen en Joost zette Kobe en mij af aan het station van Gent waar we voldaan de trein namen naar Brugge.  Merci aan de organisatie !!!

Hoboken100-41.jpgHoboken100-45.jpg

Hoboken100-59.jpg

Hoboken100-38.jpg

Hoboken100-68.jpgHoboken100-62.jpg

 

 

 

 

Hoboken100-69.jpgHoboken100-73.jpg

20:05 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (11) | Tags: euraudax |  Facebook |

Commentaren

Chique prestatie. Had je al gespot bij Guy zijn foto's toen je efkens een dutje aan het doen was

Gepost door: Ambigirl | 16-02-09

Een 20u in een interludium Een goede organisatie, eigenlijk niets op aan te merken. Mooi tempo, inderdaad uitgewerkt parcours, goede bevoorrading, voldoende helpers etc. Al ben ik zelf van Euraudax Hobohem, voor mij was alles totaal onbekend, en kon het dus als neutraal wandelaar allemaal des te meer beleven. Da's ook eens fijn. En al moest ik tussendoor even overhuis, kon ik toch 3 van de 4 ronden meedoen èn uitdoen, zonder enig fysiek probleem. Toch zal er nog wat nagepraat moeten worden vanwege een onterecht akkefietje op +/- 5km voor het einde, spijtig. Als een organisatie zo goed liep, hou het dan ook zo. 100% af lijkt echter zeer moeilijk. Dus eventuele muggezifters zich onthouden aub, voor mij was het niet alleen af, maar tevens een bonus wegens onverwachte deelname, vrij clean uitgestapt ondanks de Duvel onderweg en uiteindelijk meer kunnen doen dan hetgeen me aanvankelijk mogelijk was. Ik ben meer dan tevreden over alvast mijn fysieke prestatie, en wens alle andere zegevierders bij deze ook van harte proficiat. En dan tellen we nu af naar Lauwe. Misschien tot dan en daar,

Groetjes, Kim

Gepost door: Kim | 17-02-09

Wat een toffe tocht Het was voor mij een hele tijd geleden dat ik ge-EURAUDAX-t had. En dan zo een heerlijke tocht kunnen meestappen. Ik heb bewondering voor de inrichters.

Gepost door: G.U.Y. | 17-02-09

voor wie het aankan zal het zeker een prachtige wandeling geweest zijn

Gepost door: Erik | 17-02-09

Dag Maaike, Wagenrust met gratis Duvel, ze waren zeker op de hoogte van jullie komst veronderstel ik.

Gepost door: freddy11 | 17-02-09

" Wie Duvelt er mee ? " @ Freddy : welja, goede sponsor he, en er was genoeg voor iedereen ! Het was er ook het weer voor, Linda heeft hiervoor genoeg "fieldwork" gedaan, en dat heeft zich geloond naar de stappers toe. Dus, bedankt ! Zie intussen ook op de site van Joost, ongeveer 135 sfeerfotokes ...

BR, Kim

Gepost door: Kim | 18-02-09

Wow Maya, en zaterdag was het ook nog eens zacht weer hier en daar wellicht ook!

Gepost door: magda | 18-02-09

Broodje smos Bij het lezen van je verslag vroeg ik me af wat een broodje smos wel mag zijn.

Trouwens je hebt weer een hele prestatie geleverd.
Wandelgroetjes van Noortje

Gepost door: noortje | 19-02-09

@ Kim, ik ben blijkbaar niet op de hoogte van dat akkefietje op het einde van de wandeling. Ik kan er niet bij zijn in Lauwe, maar er komen nog veel Euraudaxskes aan hé :-)
@ Noortje, een smos is een broodje met kaas en mayonaise en sla. Lekker hoor ! Ik volg je blog nog op de voet, maar als ik een reactie wil plaatsen, loopt het helaas fout :-/

Gepost door: maaike | 19-02-09

Akkefietje Tja Maaike, dat hoeft ook eigenlijk niet, en een leuke-of-andere reacties pagina als deze moet als dusdanig ook niet dienen als een soort reactieforum wat dat betreft. Ik kan/ga er hier dus niet over uitwijden, en echt belangrijk voor de "wandelmensheid" is het ook niet, maar goed ieder zijn idee. Ik heb de kans om in Lauwe 2x25 te gaan doen, en die grijp ik meer dan ooit met open handen. Karel wil daar een schelp behalen en wellicht z'n laatste, ik gun hem daartoe alle succes en breng hem mee en ook weer terug. In Lauwe ben ik veel geweest, maar door omstandigheden is 50km totaal wel ruim 3x geleden ... allez, tot een volgende keer dan maar he. Na de vergaderingstocht volgende week ga je me even weinig zien op Euraudax wegens inrichting appartement ... hetgeen ons weer bij dat voorval brengt, want in dat kader, hoogst onmisbaar !

BR, Kim

Gepost door: Kim | 20-02-09

100 km Ik bewonder je toch, hoor, 100 km, ik denk dat ik het gewoon niet zou zien zitten om daar mee te starten. Heb met genoegen je verslagje hier gelezen, lijkt mij ook een bijzonder interessante tocht deze. Maar die Duvel aan 3€70 vind ik toch ook écht over the top hoor, schandalig gewoon. En ze klagen dan van de markt in Brugge.

Gepost door: pieterbie | 22-02-09

De commentaren zijn gesloten.