21-12-08

Brugge Binnenste Buiten : 20 km

Brugge.jpgNet als vorige jaren stond gisteren deze gezellige wandeling op ons programma.  En ook deze keer stapte Peter mee, wat natuurlijk heel plezant was.  Brugge Binnenste Buiten in Kerstsfeer van de Brugsche Globetrotters is een zeer populaire wandeltocht doorheen het centrum van Brugge.  Leuk was dat het parcours dit jaar vernieuwd was en doorheen straatjes trok die er vorige jaren niet bij waren.  Eerst kwamen we Annick tegen en net vooraleer we aan de eerste controle kwamen, kwamen we Rika tegen (van het zwemmen).  Na een pintje in de controlepost trokken we via allerlei hoekjes en steegjes naar de Kerstmarkt waar we Dirk, Dimitri, Rebecca, Linda, Charel en Kobe tegenkwamen.  Met de wandelkaart kreeg je per consumptie 50ct korting, zodus genoten we van 2 Kerstleffes en wat verder van een bakje wulloks.  Erna trokken we verder via de Brugse Reitjes, de Dijver tot we aan de Belforthallen bij het ACV een tweede controlepost bereikten.  Na een Duveltje stapten we verder richting Vesting, Minnewaterpark en Begijnhof.  Deze plekjes zijn uiteraard onmisbaar in zo'n tocht.  Vorig jaar was er een controlepost in De Halve Maan (Brouwerij van de Brugse Zot).  Dit keer improviseerden we daar eentje en genoten we van z'n heerlijke gerstenat.  Niet zoveel verder was een echte en tevens laatste controle aan het Oude Sint-Jan waar o.a. Luc Poublon zat.  Nog een laatste Leffe en erna nog een goeie 2 km naar het einde...  Tja, Brugge Binnenste Buiten is altijd genieten en zo ook een beetje 'kroegentocht'.  Volgend jaar opnieuw !

Brugge08-3.jpgBrugge08-9.jpgBrugge08-14.jpg

 

 

 

Brugge08-20.jpgBrugge08-27.jpgBrugge08-31.jpg

11:35 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

Brugge Al veel mooie foto's heb ik gezien van deze wandeltocht. Een paar jaar geleden heb ik eens een wandeling met gids gedaan en heb toen veel bijgeleerd. Op eigen initiatief heb ik ook de Ronde van Brugge eens gewandelend maar blijkbaar zijn er toch nog veel plekjes die ik nog moet ontdekken.

Gepost door: Ambigirl | 21-12-08

Klinkt heel gezellig Moet ik eens meestappen als mijn voet ooit terug in orde komt :-)
Komt wel in orde, hoor, heb gewoon wat tijd nodig.
Het aspect kroegentocht spreekt mij ook wel aan
:-)

Gepost door: pieterbie | 21-12-08

oh brugge die schone en schoon fotokes ook hoor
prettige feestdagen gewenst
Erik en Marina

Gepost door: Erik | 21-12-08

Terug weer heel wat bijgeleerd hier.

Gepost door: Xray | 21-12-08

Ik wandel graag eens door Brugge, dan kan ik foto's nemen van de vele mooie gebouwen. Maar 20km straatje in en straatje uit is teveel voor mij. Misschien moet ik er volgend jaar ook een kroegen tocht van maken, ik kom toch met de trein dus ...

Gepost door: Annick | 22-12-08

Eindelijk weer eens op je log geweest. Wat ben jij weer aktief geweest de afgelopen weken, zowel wat zwemmen als wandelen betreft. Ik heb zaterdag weer eens een tocht gewandeld. Ik had de afgelopen weken door allerlei omstandigheden geen tochten gewandeld. Als er tochten in de buurt waren moest ik werken of had ik andere verplichtingen. Maar het was weer heerlijk om 25 km te wandelen.

Gepost door: noortje | 22-12-08

leuke blog sjieke prentjes Maaike daaag
ik ben supporter van Anderlecht en man united

Gepost door: hayate | 22-12-08

Maaike, We hebben van de 20 km eveneens een kroegentocht gemaakt omdat je in de véél te kleine controleposten toch niet kan keren of draaien, het was inderdaad een heel ander parcour, maar zeker niet slechter.

Gepost door: freddy11 | 22-12-08

De commentaren zijn gesloten.