16-12-08

Boerenkrijgtocht Hasselt : 20 km

Hasselt.jpgAan wat kan je je verlof beter besteden dan te gaan wandelen.  Dus trok ik de wandelschoenen aan en treinde ik naar het verre Hasselt om er de Boerenkrijgtocht van VSW De Trotters te stappen.  Het is 2u en 18min treinen om precies te zijn, maar best wel de moeite waard.  De startzaal lag op een 500 meter van het station dus da's gemakkelijk.  Na het inschrijven volgde ik de fel oranje pijltjes richting Sint-Lambrechts-Herk, een deelgemeente van Hasselt.  Tot voor gisteren had ik daar nog nooit van gehoord.  Het parcours liep via landelijke paadjes naar de eerste controlepost op 6,7 km.  Deze bevond zich in de voetbalkantine van Herk FC.  Ik trok meteen verder en raakte even aan de praat met een vriendelijke wandelaar uit Aalst die enige tijd geleden een Gouden Arend had behaald in het fietsen.  Maar hij volgde de 11km, ik de 20km, dus bij de splitsing namen we afscheid.  Ik stapte verder naar Alken, bekend om z'n lekkere pils !  Het werd een lus van 9,3 km, maar ik had geen haast en keek geen enkele keer naar m'n horloge.  Ook hier gingen de paadjes dwars door het platteland.  Eénmaal terug in de voetbalkantine genoot ik van twee boterhammetjes hoofdvlees met mosterd en een kommetje soep.  Peter belde me even vanop z'n werk en na deze pauze stapte ik de laatste 4 km die recht terug naar de startzaal in Hasselt gingen. 

Hasselt9.jpgHasselt15.jpg 

 

 

 

Hasselt16.jpg

Hasselt26.jpg

 

 

 

 

Erna had ik nog exact een uur vooraleer ik m'n trein terug had, dus trok ik even naar Hasselt-centrum, waar ik genoot van een Duvel in een plaatselijk volkscafeetje.  Vlakbij ligt dit Gerechtshof.  Wie net als ik De Smaak van de Keyser volgt, zal deze foto's herkennen van de laatste aflevering :

Hasselt27.jpg
Hasselt28.jpg
Hasselt29.jpg

13:45 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

Ja, zo kom je op de mooiste maar vaak onbekende plekjes.

Gepost door: Marc | 16-12-08

binnenfoto Die binnenfoto heeft enorm potentieel. Met gesofistikeerd materiaal kan je daar wellicht heel mooie foto's van maken.

Gepost door: pieterbie | 16-12-08

Natuurlijk gefeliciteerd met je nieuwe baan en spannend.
En de 100km is toch ook een afstand zeg, petje af.
Geniet van je vakantie en lekker lopen en bieren!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 16-12-08

Een wandeling in het 'verre' Limburg. Het leek me de verplaatsing waard. Geniet nog van je vakantie en daarna veel succes met je nieuwe job.

Gepost door: Ambigirl | 17-12-08

De commentaren zijn gesloten.