24-11-08

Bruges By Night : 15 km

Bruges.jpgZowat een week geleden stelde Peter zelf voor om de wandeltocht Bruges By Night te stappen.  Hij had het ergens zien staan in de krant.  Rond 16u15 vatten we de wandeling aan via de achterkant van het internaat van het KTA te Sint-Michiels en zo doorheen het station.  Via de vestingen ging het verder naar het Minnewaterpark (foto 1 & 2).  Mooie idyllische plekjes die door menig toerist wordt geëerd.  Na een drietal kilometer kregen we een eerste vlaag over ons heen.  Goed om twee kilometer verder te drogen bij een Brugse Zot in de eerste controlepost.  Peter zei dat hij een Duvel zou trakteren indien we De Kelk zouden passeren.  We moesten een piepklein ommetje maken en het werden uiteindelijk twee Duvels (foto 3).  Erna gingen we naar frituur 't Bootje om een bakje friet.  Het is zeker twee maanden geleden dat ik nog frieten gegeten had, dus die smaakten dubbel (foto 4) !  En zo werd het hoogtijd om onze wandeling verder te zetten.  Helaas begon het weeral te regenen.  We stapten verder via de Rolweg naar de molens.  Toen we aan de Vlamingstraat konden we het niet laten om nog een extra stop in te lassen in café 't Poatersgat, waar ik genoot van een Chimay Blanc.  Via de Oude Zak en de Moerstraat (waar ik nog gewoond heb) ging het verder naar het Kraanplein en de Vismarkt.  In de controle in café De Hollandse Vismijn nuttigde ik nog een Brugse Zot.  De laatste 5 km trok naar 't Zand en de vestingen.  Intussen waren de caférusten ons een beetje naar het hoofd gestegen en trachtten we zoveel mogelijk al huppelend de aankomst te bereiken.  Doorheen het station en terug naar het KTA.  Ik moet zeggen dat ik vergeten was dat ik kon huppelen.  In ieder geval hebben wij ons verschrikkelijk geamuseerd en hebben we enorm gelachen !

BruggeByNight7.jpgBruggeByNight8.jpg

 

 

 

 

BruggeByNight11.jpgBruggeByNight15.jpg

19:51 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

Een huppelwandeling ! Hahaha.
Brugge ik ben er verzot op,
net als de frietjes.
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 24-11-08

hahaha Grappig, toen ik de eerste zin van jouw post las, dacht ik: "Dat heb ik niet gezegd". Kieken da'k ben, nog niet goed wakker.
Klinkt zalig die wandeling, buiten de regen dan.
Brugge kan er altijd in.
Ik kom toch straks eens foto's maken hoor.

Gepost door: pieterbie | 25-11-08

Dag Maaike, Jullie zullen dan zeker wel héél goed geslapen hebben na al dat gehuppel.

Gepost door: freddy11 | 25-11-08

Af en toe eens een ander tempo brengt leven in de brouwerij!!!

Gepost door: Marc | 25-11-08

Ghent by night Ik herinner me je foto's van vorig jaar. Jammer dat ik het niet wist. Dit jaar ga ik proberen deel te nemen aan de wandeling te Gent op 13 december. Huppelend dat weet ik nog niet. Maar lijkt wel leuk ;-). Hopelijk zit het weer dan wat mee.

Gepost door: Ambigirl | 25-11-08

Ik kan het geloven dat je na dit verteer begint te huppelen! Straffe madam! Na zoveel gerstenat zou ik zelfs niet meer in staat zijn om te wandelen, laat staan huppelen!

Gepost door: Martine | 25-11-08

Jullie hebben wel veel plezier beleeft en dan niet alleen aan de duveltjes!.
En de hollandse vismijn, wat een naam!.
Groet Rinus/.

Gepost door: Rinus | 26-11-08

Maya niettegenstaande de regen hebben jullie er een leuke ,huppelende tocht van gemaakt. Brugge kennende kon ik jullie wandeling volgen!Ik had jullie wel eens willen zien na die paar glazen gerstenat!hahah

Gepost door: magda | 26-11-08

Dat huppelen maakt gewoon je hele wandeling goed!! Heerlijk!

Gepost door: ank | 26-11-08

De Kelk ... puur jeugdsentiment.
Daar zag ik in een ver (heel ver) verleden voor het eerst Tjens Couter optreden (later TC Matic, en nu nog altijd Arno). Ik dacht dat de Kelk zeker al lang niet meer bestond.
Mooi om mee te wandelen langs al die bekende plekjes.

Gepost door: Lumaj | 26-11-08

De commentaren zijn gesloten.