01-11-08

Monumententocht : 21 km

Canada11.jpg

Vandaag vond de jaarlijkse Monumententocht plaats in Knokke.  Deze geeft speciale aandacht aan de vele monumenten aldaar die verband houden met de eerste en de tweede Wereldoorlog.  Ik wist dat ik me mocht verwachten aan wat regen.  In het begin van de wandeling viel dat nog mee, maar naarmate de wandeling vorderde begon het steeds harder te spetteren.  Niettegenstaande genoot ik van de mooie plekjes van Knokke.  Na enkele kilometers kwam ik aan het Verzetsplein waar een ceremonie plaatsvond.  Ik bleef even kijken en stapte nadien door langs de dijk naar de eerste controle in het Stubbenpark.  Ik stapte meteen verder, ook al was het even zoeken bij de splitsing.  Via de dijk ging het richting Heist, waar we eerst het Vissersmonument (foto hierboven) passeerden en even verder over de nieuwe voetgangersbrug De Lichtenlijn mochten stappen (foto 1).  Zo leidde het parcours me doorheen het prachtige natuurgebied Sashul waar m'n fototoestel het helaas weer liet afweten...  Toen ik aan controlepost 2 kwam, zag ik dat ik mooi op tijd zou komen om de trein van 12u05 te nemen, dus besloot ik om goed door te stappen.  Prachtige baantjes leidden me doorheen Duinbergen en 4,5 km later bereikte ik terug de controlepost in Het Anker.  Met nog 4,1 km voor de boeg zou ik mooi op tijd komen.  Het ging doorheen Park 58 (Park aangelegd n.a.v. Expo 58) en via het Zegemeer, waar ik nog een laatste foto nam van het beeld "Ode aan de vrouw".  Zo rolde de laatste kilometer tot aan de tent op het Verweeplein.  Ik had m'n treintje mooi op tijd terug en genoot met volle teugen na van één van de betere wandelclubs "De Wandelende Noorzeeboys".  Prachtig afgepijld en mooi verzorgd !!

Canada2.jpgCanada13.jpg

 

 

 

 

Canada5.jpgCanada17.jpg

19:24 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

Hé ik was daar ook! heb er wel maar 10 Km gedaan.
Regenen, da moogt ge wel zeggen....

Gepost door: Geert | 02-11-08

Zo te lezen waren de weergoden jou minder gunstig gestemd dan ons tijdens onze wandeltocht. De buienrader voorspelde niet veel goeds maar wij hebben maar af en toe een spatje regen gehad.

Gepost door: noortje | 03-11-08

idee Lijkt mij een schitterend idee die monumententocht. Ode aan de vrouw kende ik niet, lijkt mij wel een heel leuk kunstwerk. En zo is de week weeral begonnen, hoera...

Gepost door: pieterbie | 03-11-08

dat is eens wat anders ,een monumententocht.
Jammer van je fototoestel
Groetjes
Erik

Gepost door: ERIK | 03-11-08

Zeker een aparte loop te noemen en jammer van de regen.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 04-11-08

dag maya o wat vind ik het fijn te lezen dat je in mijn stad bent gaan wandelen. Ja het weer was je niet gunstig. Je moet beslist eens terugkomen als het weer wat beter is.Dan kom ik je aanmoedigen!

Gepost door: magda | 04-11-08

Een van de dagen zal het toch wel eens over en out zijn met je fototoestel, het verwonderd me dat dat ding er toch steeds weer doorkomt.

Gepost door: freddy11 | 05-11-08

Dag Een heel fijne avond en wij hebben daar ook de 2 dagen gewandelt. Vind het spijtig dat we elkaar niet gezien hebben.
Nog veel wandelgenot en Wandelgroetjes uit Borgloon.
Johnny en Christiane

Gepost door: Johnny en Christiane | 09-11-08

De commentaren zijn gesloten.