11-10-08

Herfsttocht : 21 km

Herfsttocht

Er zijn zo van die wandelclubs die hun parcours tot in de puntjes voorbereiden.  Het Land van Rhode is er zo eentje.  De startzaal bevond zich in Scheldewindeke (Oosterzele) en ik ging er heen met trein en bus.  Het zonnetje straalde reeds en al meteen mocht ik kennismaken met vele onverharde paadjes die de prachtige golvende natuur dwarsten.  Doorheen 'Houw' en 'Heet' trok ik richting Merelbeke Munte waar na 6 km de eerste controle was.  Aan de ingang zag ik dat het 7,4 km was tot de tweede controle (terug in Munte), dus ik besloot om door te stappen en de tweede maal een korte rust in te lassen.  Via schildersachtige paadjes ging het naar het Gentbos.  Ik herkende dit stukje van wandeltochten jaren geleden.  De tijd vloog en ik kwam weer in Munte maar zag geen pijltje naar de controle dus dacht ik dat er eerst nog een lus te doen was.  Een half uur later vond ik dat de 7,4 km toch wel erg lang leek.  In Merelbeke was er ook een georganiseerde mountainbikerit en ik vroeg mezelf af waarom dergelijke organisatie er toch altijd in slagen om het parcours te doen overlappen.  Niet echt handig, maar het wederzijds respect tussen de tweewielers en de stappers is alom aanwezig en dat maakte veel goed.  Intussen leek de controle maar niet te komen en toen ik zag dat ik terug in Oosterzele was, besefte ik dat ik ze gemist had.  Eigenlijk best mooi meegenomen want wegens non-stop wandelen was ik mooi op tijd voor de bus van 12u29 aan de Pelgrim. 

SW-4.jpgSW-6.jpgSW-7.jpg

 

 

 

SW-12.jpgSW-13.jpgSW-14.jpg

 

 

 

SW-18.jpgSW-23.jpgSW-25.jpg

21:05 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

maya, dank voor je bezoek aan mijn blog!
aha je bent een wandelaar!Dat brengt leuke verhalen mee!

Gepost door: magda | 11-10-08

21 km Klein tochtje voor een 100-km-vreter als jij.
Ziet er uit alsof je inderdaad een heel mooie dag had!

Gepost door: pieterbie | 12-10-08

blog juist ondekt! Maya,ik heb je blog pas ondekt en het is een toffe hoor ,mooie verslagen en er valt iets uit te leren,ook mijn vrouwke en ik zijn fervente wandelaars en hopen jou ook eens op ons blogske te zien,wij wandelen al 30 jaar maar ons blogske is nieuw,dus wij werken eraan.
Wandel ze Maya
http://recreantje.blogspot.com
http://myriammeke.blogspot.com

Gepost door: Patrick | 12-10-08

Ik zag dat jij net als ik genoten hebt van een mooie herfsttocht. Ik denk inderdaad ook dat het voor jou maar een heel klein tochtje je was. Ik had wat moeite met de 25 km omdat ik al een tijdje niet gewandeld had.

Gepost door: noortje | 12-10-08

Mooi herfstweer , dat is genieten tijdens een wandeling. Je mocht van geluk spreken dat je terug in Oosterzele uit kwam. Zonder wegwijzers had je evengoed het ander eind van het land in zicht gekregen!

Gepost door: Martine | 13-10-08

Dat is zo goed als een halve marathon, maar waarschijnlijk zal het wandelen minder snel gaan dan het lopen. Maar het was alleszins prachtig wandelweer.

Gepost door: Marc | 14-10-08

paddestoelen mooie paddestoelnesten !

Gepost door: wilfried | 16-10-08

De commentaren zijn gesloten.