04-10-08

7de OLVA-Maletocht : 24 km

OLVA.jpgHet is duidelijk dat de zomer ons verlaten heeft.  Alle seizoenen zijn uniek en hebben hun schoonheden, maar de ingetreden herfst is en blijft het allermooiste seizoen.  Dit liet deze tocht zeker al zien.  Om 7u55 schreef ik me in om 24 km te stappen bij mijn eigen wandelclub (FC De Marollen Sijsele - Aktivia 202).  Na een babbeltje met Geert, onze voorzitter vertrok ik naar de bossen van Ryckevelde.  Na een drietal kilometer kwam ik aan de albekende Opel-garage (zie foto).  Bekend omdat hier elk jaar een gratis kopje koffie met bijhorend (peper)koekje geserveerd wordt.  Erna ging het terug doorheen Ryckevelde en dat was puur genieten !!!  We passeerden rakelings naast het natuurreservaat Schobbejakshoogte, een uniek stukje heide die ik eens tijdens een vroegere wandeling doorkruiste en waarvan ik de locatie vergeten was.  Na 11,3 km kwam ik terug aan de Opel-garage en merkte ik op dat de werkelijke afstand 26,3 km was, dus 2,3 km langer dan opgegeven en aangezien Peter mij om 12u45 zou komen ophalen wou dat concreet zeggen dat ik een tandje bij moest steken.  De kilometers die volgden richting Moerkerke en Vivenkapelle waren betrekkelijk saai, dus veel kijktijd had ik niet echt nodig.  Ook de volgende controlepost was een bekende : een leuke hoeve met tentje, maar ik moest en zou doorstappen.  De lus die volgde was er eentje doorheen het platteland en dat werd terug genieten.  Ze passeerde ondermeer de mooie paarden van de Blauwzaalhoek en 5,7 km later kwam ik terug aan de hoeve.  Nee, ik kon het niet laten, had dorst en bestelde bijgevolg een pintje dat ik snel leegslobberde.  Nog 3 km te gaan, dus ik was zeker en vast op tijd.  Tijdens de laatste kilometer passeerde ik de wijken waar m'n grootmoeder woonde die in juli van dit jaar overleden is, dus ééntje met vele mooie herinneringen.  Om 12u35 stempelde ik af en nam ik afscheid van Geert en de Marollen-medewerkers.  Voldaan reed ik met Peter terug naar huis.

OLVA-5.jpgOLVA-9.jpg

 

 

 

 

OLVA-10.jpgOLVA-16.jpg

20:21 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

Een goede start. De opdrachten beginnen te vlotten :)
Ik doe morgen een photoshoot.
Hou mijn blog maar in de gaten.

Gepost door: Debachi | 04-10-08

Heerlijk dat jij ook van herfst houdt!! Storm, wind of regen, het laat mij voelen te Leven. Vanmorgen was ik anderhalf uur in het bos aan het struinen door de regen. Vindt Lara ook helemaal niet erg!!
Groetjes...
de koeien neem "mee"...

Gepost door: ank | 05-10-08

Ja de herfst is ltijd een mooi jaargetijde om te wandelen. Ik hoop aankomende zaterdag weer eens een wandeltocht te doen. Deze gaat door de bossen van Drenthe en die vind ik altijd zo mooi in de herfst

Gepost door: noortje | 05-10-08

haha, zomer verlaten Ik ging voor de open bedrijvendag naar Electrawinds gaan zien. Wat ik niet wist is dat dat nog een werf was. Meer dan 1u rondleiding gekregen in de gietende regen en de wind. Was er nie goe van nadien :-)

Gepost door: pieterbie | 06-10-08

De commentaren zijn gesloten.