07-09-08

Euraudax Torhout : 100 km

Torhout-2.jpgZaterdagochtend treinde ik naar Torhout waar in Feestzaal 't Centrum een 20h Euraudax van start ging.  Ik vond een plaatsje aan de tafel naast Marnix.  Na een korte toespraak van de Schepen van Sport van de Stad Torhout vertrokken we om 11u stipt met meer dan 80 wandelaars op pad.  Daarvan hadden er 68 (waaronder ik) zich ingeschreven voor de afstand van 100 km.  De eerste lus trok naar Aartrijke.  Ik maakte een babbeltje met o.a. Dirk die Zilla aan de lijn hield.  Na de eerste wagenrust kreeg ik een geeuwbui, een beetje vroeg, maar het dipje bleef een tijdje hangen...  Een kopje koffie aan de volgende wagenrust deed meer dan deugd.  Na 25 km stond er een koude schotel op ons te wachten en ik bestelde daar een Westmalle Dubbel bij.  Even over 16u trokken we terug op pad.  Ik had een heel boeiend gesprek met Cees, een Nederlandse man die na een coma een heel sportief leven had uitgebouwd.  Aan de wagenrust in Ruddervoorde kocht ik in een bakker een blikje jupiler.  Lekker fris, want het was warm maar wel winderig.  Ook Helga was in form en het was aangenaam om naast haar te mogen lopen.  Na een toertje door 't Hoge in Audax.jpgTorhout stapten we terug richting zaal en kregen we nog een plaatselijke vlaag over ons heen.  Rond 20u25 genoten we van een warme maaltijd (foto 6) met witte of rode wijn.  Voldoende energie voor de nacht die eerst richting Zwevezele trok en vervolgens naar Lichtervelde.  De wagenrusten bestonden voor mij uit lekkere kopjes koffie en ik bleef wakker.  Ik amuseerde me met Jos en Helga, babbelde aangenaam met José, Luc en nog enkelen.  Om 2u stond onze laatste maaltijd ons op te wachten.  Twee boterhammen, een broodje, een potje cornflakes een koffietje en een piepklein dutje van 20 minuten.  De eerste wagenrust van de laatste lus lag vlakbij het huis van Christophe, iemand met heel wat Euraudax-ervaring die vandaag z'n eerste Euraudax van 100 km kwam stappen.  Maar we moesten doorzetten en de regen maakte het er ons niet gemakkelijk op.  Rond 5u begon het te gieten en het hield niet meer op.  Aan de laatste wagenrust aan het huis van wijlen Robert Loncke propten we ons allen in een tentje met schuimwijn. Ik zette me naast Sally op de grond en sloot even de ogen.  Net daarom ben ik (vergeef mij) de reden van de schuimwijn vergeten...  Erna begon ik even te slaapwandelen, tot ik tussen de regendruppels door het langzaam licht zag worden, waarna ik wat babbelde met Marion.  We kwamen om 7u12 toe.  Voor mij werd het onmiddellijk afstempelen waar ik met Gilbert en Hugo de trein nam richting Brugge.  Merci Willy en Dirk en co voor de goeie organisatie !

Torhout-8.jpgTorhout-20.jpgTorhout-32.jpg

 

 

Torhout-36.jpgTorhout-37.jpgTorhout-39.jpg

21:45 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (11) | Tags: euraudax |  Facebook |

Commentaren

Proficiat ! Proficiat met je 100km! Komend weekend is het mijn toer in Ronse. Ik heb vanuit mijn warme bedje aan je gedacht ;-)

Gepost door: Joost Vancoppenolle | 08-09-08

piepklein dutje van 20 minuten.
Ik weet dat zo'n klein dutje heel veel goed doet! Het lijkt alsof voor jou 100 km. nix is! Fantastisch om het 's ochtends licht te zien worden.
Op de bovenste foto staat een man, hij is precies iemand die ik zou kennen, maar dat lijkt me toch onmogelijk!
Ja Maaike, straks gaade gij ook weer skoon paddestoelkes zien!!!

Gepost door: ank | 08-09-08

actief Jij brengt jou w-e's toch meer dan actief door. Ik zou het eerlijk gezegd niet kunnen. Maar goed, zit nu nog op en moet morgen om 4u30 it mijn bed. Heb mijn eerste vergadering al om 7u30. En in de namiddag naar Fleurus, geen idee om welk uur ik de lucht van de kust weer zal proeven.
Enfin, ik bewonder je, zo 100 KM stappen.
Leuk te te ontmoeten van de week! We moeten dat nog eens doen een onverwachte lunch date :-)

Gepost door: pieterbie | 09-09-08

alweer Gij kunt wel echt goe stappen.Mischien door den duvel?

Gepost door: ERIK | 10-09-08

Proficiat om die 100 te doen.
Jammer voor mij maar dat is verleden tijd.
Toch leuk om het hier allemaal te lezen.
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 10-09-08

Wat een afstanden en hoe hou je het vol om dan de nacht in te gaan.
Het moet wel een mooie tocht zijn geweest.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 10-09-08

Jawadde! Kranig hoor! dikke proficiat!

Gepost door: Martine | 11-09-08

en weer denk ik: Wie IS die man rechts, hij lijkt precies op Wim Luyendijk!

Gepost door: ank | 16-09-08

@ Ank, bedoel je die man links met het hondje ?
Dat is Dirk en is woonachtig in Wenduine.
Het hondje is Zilla en werd op m'n vroegere blog (die onlangs gecrasht is) ooit nog verkozen tot "Dier van de maand".

Gepost door: Maaike | 17-09-08

nee Maaike, de man rechts op de bovenste grote foto!
Wim ziet er ook zo precies zo uit; altijd in pak met das, haar en bril gelijk.

Gepost door: ank | 17-09-08

@ Ank, da's de Schepen van Sport van Torhout. Ik weet helaas zijn naam niet. Misschien dan toch de man die je zocht ? :-)

Gepost door: Maaike | 18-09-08

De commentaren zijn gesloten.