10-08-08

39ste Dodentocht : 100 km

Doto08-3.jpgDoto08-4.jpg

 

 

 

 

Rond half vijf vertrok ik met de trein richting Bornem.  De trein van Sint-Niklaas naar Bornem zat vol met wandelaars en ik zat er bij Guy en z'n zoon Heiko.   Na het ophalen van m'n inschrijving trok ik naar het Land van Bornem en genoot ik er van een fris Duveltje.  Dit op m'n eentje, want ook vandaag moest Joost helaas wegens ziekte passen.  Op weg naar de start kwam ik Kevin tegen die z'n eerste Dodentocht zou stappen (en ook uitstapte !).  Ik wenste hem veel succes toe en gaf m'n bagage af in CC Ter Dilft.  Na twee uur wachten in de startzone werd om 21u eindelijk het startschot gegeven.  Op weg naar Weert op 8,1 km belde ik nog even naar Peter om hem welterusten toe te wensen.  Erna kwam ik Annie tegen en even later ook Dennis.  Na de controle in Weert ging het terug naar Bornem en erna naar de welbekende Nutricia (Friesland Foods, Roddam) - jawel, dit jaar terug met rijsttaartje - mmmm !!!  Aan Wintam-kerk sloeg ik een appeltje over, aangezien mij dat soms tijdens het wandelen een zure maag bezorgt en in Ruisbroek had ik nood aan een koffietje (eerste klein moe-aanvalletje...).  Toen ik Ruisbroek buiten kwam zag ik mensen met een laptop en ze zochten mij op in de tracking die volledig online was.  Blijkbaar heeft m'n naam er een tijdje opgestaan en hebben andere gekende wandelaars dat gezien - hihihi. 

Doto08-10.jpgDoto08-16.jpg 

 

 

 

Op naar Breendonk, naar den Duvel waar ik onderweg twee vriendelijke wandelaars ontmoette.  Eén van hen verlangde ook al naar dat heerlijk vocht en ja hoor : Eenmaal aangekomen hield ik een klein Duvelfeestje.  Eén Duveltje ter plaatse en 'one for the road' ! 

Doto08-18.jpgDoto08-20.jpgDoto08-21.jpg

 

 

 

Erna ging het meteen naar Steenhuffel, dus geen controlepost in Londerzeel zoals vorige jaren.  Exact om 4u30 kwam ik aan de Palm.  Na het ophalen van de bagage genoot ik van een broodje, een hotdog en een palmpje (foto 1).  Het werd al goed licht toen ik verder trok naar Merchtem (foto2).  Onderweg kwam ik Danny Spittaels tegen en in Merchtem nam hij een foto van mij languit op twee stoelen (foto 3).  Ik lag daar zo lekker dat ik helaas in slaap gevallen ben !  Na drie kwartier (om 7u) ben ik wakker geworden en realiseerde ik me dat ik aan het wandelen was !  Shit, verderstappen maar !  Om m'n tijdsschade een beetje in te halen stapte ik in Buggenhout en Opdorp meteen door en nam ik pas in Lippelo een volgende zitpauze.  Deze controlepost lag net even achter het plakkaat van 75 km (foto 4) en dat gaf moed.  Van Lippelo ging het naar Puurs (80,8 km) en naar Oppuurs (85,1 km).  Onderweg maakte ik kennis met twee wandelaars, ene die enkel de laatste 25 km kwam stappen en z'n wandelkameraad (ik vermoed dat hij Nico heet) die voor de volledige Doto ging.  Bij hen hadden ze enkele fietsvolgers en ik kwam hen tot het einde verschillende keren tegen.  Dat was heel aangenaam.  In Oppuurs genoten m'n voetjes van een vierde en laatste paar verse sokjes.  Na een banaan, enkele druifjes en een watertje trok ik verder naar Sint-Amands.  Nog even pauzeren en de laatste 10 km wilde ik non-stop stappen om voor 15u binnen te zijn.  Daardoor griste ik in Branst (94,6 km) enkele sinaasappelstukjes mee en stapte ik metteen verder.  De laatste 5 km stapte ik samen met de twee sympatieke wandelaars.  5,4,3,2 en tenslotte nog 1 km te gaan.  De laatste 500 meter lieten z'n supporters Nico los en zo stapten we samen het laatste stuk.  Net voor het einde moest je de chip van de schoen laten losmaken en dat duurde bij mij net iets langer.  Met één open schoen stapte ik 10 meter verder de finish binnen.  Het was 14u47 en hiermee verbrak ik m'n eigen persoonlijk record !!!!  Ik haalde m'n bagage op en zag verschillende bezemwagens gelost worden.  Intussen waren Peter en z'n vader ook net aangekomen met de auto in Bornem (tja, ik was iets te vroeg gefinished) en genoten we samen van een Duvel in het Land van Bornem.

M'n tracking (startnr 48) vind je HIER.  Het verslag van vorig jaar HIER.

Doto08-27.jpgDoto08-29.jpg

 

 

 

 

Doto08-30.jpgDoto08-33.jpg

 

 

 

 

Doto08-37.jpgDoto08-41.jpg

 

 

 

 

Doto08-45.jpgDoto08-46.jpg

11:13 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (24) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

Een dikke proficiat Maya met jou topprestatie. Even een dutje doen onderweg en dan terug beginnen stappen .. ik kan het me niet voorstellen. Je hebt het toch maar gedaan. Mooi verslagje ...

Gepost door: Edith | 10-08-08

knappe prestatie zeg! zelfs ondanks je slaappauze nog een héél knappe tijd gehaald! Proficiat!

Gepost door: Ruthje | 10-08-08

Record gesneuveld Proficiat. En dat voor het uitstappen van de tocht en voor het verbreken van je persoonlijk record.
En met je slaappauze heb je willens nillens tevens een uniek wandelverslag.

Gepost door: G.U.Y. | 10-08-08

Hey Maaike,

Dikke proficiat!!Knappe prestatie!

Groetjes x

Gepost door: Sigrid | 10-08-08

Grote proficiat Grote proficiat en zeker met je record! Ja, ikzelf was ziekjes en kon er niet bijzijn wat mij enorm speet. Maarja gezondheid gaat nu eenmaal voor;

Gepost door: Joost | 10-08-08

Proficiat met het verbreken van je persoonlijk record. Chique prestatie!

Gepost door: Ambigirl | 10-08-08

Proficiat met het uitstappen van deze dodentocht.
En van je hazenslaapje kan je maar deugd hebben gehad. Knappe prestatie ... en weer een persoonlijk record.

Gepost door: Luc Guns | 10-08-08

Dodendocht 2008 Eene dikke proficaat.

Bij dezer tocht gebeurten misterieuze dingen, ook ik heb mijne personlijke record verbroken. (Zie nummer 8854)

Of is deze tocht eene concurrentie tot de Olympischen speelen, welke Vrijdag avond het officeele aanfang geweest is, tot de zelfden tijd als uw in Merchtem en ik in Opdorp was?

Heel recordverdacht :-)

Met liefsten wandelgrotjes uit Düsseldorf
Marion


Gepost door: Marion | 10-08-08

Je hebt het weer gefikst. Ik vind het wel heel erg knap, 100 km!!!! Ik heb zoals altijd weer genoten van je verslag.

Gepost door: noortje | 10-08-08

Maaike, van harte gefeliciteerd met weer een 100 km. Het leuke is vrijdagmiddag / avond stond ik naast je bij de Dodentocht shop, maar je had niets door.... Wij waren om 15.30 terug ook een persoonlijk record, mijn foto's en verslag komen deze week online

Gepost door: wandelmee-stel | 10-08-08

P.R. Dikke proficiat, gelukkig dat je niet om 7u 's avonds wakker werd :-)) Dat heb je weeral goed gedaan. Die Duvel smaakt toch, zelfs in een plastiek beker. Ik heb me nooit langer dan een paar minuutjes neergezet, ik zou niet meer recht geraakt zijn. Joost zal wel spijt hebben dat hij er deze keer niet bij was, hopelijk is hij snel terug fit.

Gepost door: Dirk | 10-08-08

P R O F I C I A T ! 100km op de fiets maken wij geen probleem van maar te voet .... een welgemeende proficiat !

cheers

Vader Abt & Tante Nunneke

Gepost door: Vader Abt | 10-08-08

indrukwekkend! Proficiat!
Ik vrees dat ik in slaap zou vallen en niet meer wakker komen :-)

Gepost door: pieterbie | 10-08-08

Van harte proficiat en blij je te hebben leren kennen onderweg.
Anny

Gepost door: Anny | 10-08-08

dodentocht proficiat met je recordprestatie zenne!

Gepost door: Koen | 11-08-08

Ook van mij een dikke proficiat. Ik zou het graag ook eens meedoen, maar alleen begin ik er niet graag aan ... Groetjes

Gepost door: Annick | 11-08-08

Juist terug van de kust, nogmaals een dikke proficiat.

Gepost door: freddy11 | 12-08-08

GEFELICITEERD!!!!!!, wat een tocht zeg en wat een belevenis.
Biertjes, even slapen onderweg en dan nog deze super tijd..
Petje af hoor en ik doe het je niet na.
Geniet ervan.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 12-08-08

STRAFFE MADAM Dat je een STRAFFE MADAM bent is al lang wereldwijd bekend, maaar dit is weer een dubbele prachtprestatie : 100 km + de verslaggeving !

PROFICIAT !

Gepost door: Lucien le Retraité | 12-08-08

Nieuw Olympisch Record Proficiat Maaike voor het verbeteren van je persoonlijk record tijdens de 100km Dodentocht. Zelf zal ik er voorlopig nog niet bijzijn, daar ik dan steeds op de 4 maal 42km ben van de Heuvelland4daagse in Vilt-Valkenborg. Heb wel tijdens de tocht gedacht aan jullie en ook nog een telefoontje gehad metRob Dejoode.
Klasse prestatie wat je weeral hebt geleverd en misschien tot in Beerse voor de 100km van Luc Guns.

Gepost door: Smets René | 13-08-08

... en van mij natuurlijk ook een dikke proficiat ... je moet het maar doen hé.
By the way, ons 'jeneverbendeke' heeft een paar fotootjes van jou genomen. Binnenkort terug te vinden in je mailbox :-)

groetjes,
thierry

Gepost door: thierry | 13-08-08

te laat Tweeti, ge zijt veel te laat, Maaike heeft die foto's al heeeeeeel lang geleden in haar mailbox gekregen, dus die pint is voor mij :)

Maaike, ook van mij nog eens een dikke proficiat, en ja, volgende keer hou ik je aan je beloft :p

Gepost door: Fie van t jeneverbendeke | 14-08-08

Amai zeg ! Puike prestatie ! Had ik zelf niet zovel volgers, ik zou ook na de noen al binnen zijn, maar toch niet zo vroeg hoor ... mijn record zal dan ook wellicht niet meer verbroken worden, maar jij kan er nog voor gaan hoor !

BR, Kim

Gepost door: Kim Geudens | 19-08-08

vanwege mijn vakantie lees ik dit nu pas. Zelfs tijdens mijn vakantie heb ik aan je doto gedacht. Wat een prestatie opnieuw!! Zoiets kenne we in Nederland niet! Hier maauwen ze al over 20 km.....!!
Je bent een Kanjer Hoor!!!!
Een prachtige foto van de ochtend met wat nevel.

Gepost door: ank | 19-08-08

De commentaren zijn gesloten.