27-07-08

Grotenberge : 21 km

Zottegem.jpgNet als vorig jaar, waarvan je het verslag hier kunt lezen, stapte ik de Wandeling Ten Berg, een organisatie van Egmont Zottegem.  Deze keer stapte ik alleen en nuttigde ik, in tegenstelling tot vorig jaar, enkel een pintje bij de aankomst !  Na een tiental minuten begon het opeens hevig te gaan regenen.  Ik had de regenwolken vanuit de auto al gezien en gehoopt dat ze de andere kant zouden uitgaan, maar helaas...  Doornat kwam ik na een goeie 6 km aan de eerste controlepost in het ontmoetingscentrum van Oombergen.  Om niet af te koelen dronk ik een warme cécémel.  Helaas bleef het regenen en ik mocht al van geluk spreken dat ik een regenjas mee had.  Dit integenstelling tot verschillende andere wandelaars.  Na 20 minuten besloot ik dan maar om verder te stappen.  De lus, die enkel voor de 18km en de 21 km waren, trok richting Balegem (Oosterzele).  Uiteindelijk hield het op met regenen en het werd terug lekker warm.  Er volgde een modderig stuk, waar je letterlijk naar beneden moest glijden - het leek meer op skiën (foto 3).  M'n schoenen hingen vol met klei en ik voelde blubber tegen mijn kuiten spatten.  Zo kwam ik uiteindelijk terug in de controlepost van Oombergen waar ik meteen doorstapte.  In de laatste ruime 7 km ontbraken verschillende pijlen, waardoor ik zeker een kwartier verloor aan het zoeken van de weg.  Vrij vervelend...  Een beetje later dan voorzien kwam ik uiteindelijk toe, stempelde m'n wandelboekje af en genoot van dat ene pintje.

TenBerg5.jpgTenBerg15.jpg

 

 

 

 

TenBerg16.jpgEinde.jpg

13:35 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

De zon Ja die regen hé. Gelukkig zijn we dat in België gewend.

Gepost door: G.U.Y. | 27-07-08

Maaike, Gelukkig hadden we, zowel zaterdag als zondag prachtig en zonnig weer op de beide wandelingen, soms zelfs veel te warm. Je kan het later lezen op mijn verslagen.

Gepost door: freddy11 | 28-07-08

Grotenberge Heb daar nog gewandeld in december. Spijtig genoeg geen Gentse Feesten dit jaar, dus spijtig een glas dat ik in mijn collectie mis. Volgend jaar haal ik de schade wel in.

Gepost door: Dirk | 28-07-08

dubbel en dik Waarschijnlijk heb je dan ook dubbel en dik genoten van dat ene pintje :-)

Gepost door: pieterbie | 28-07-08

Ik heb ook weer even bijgelezen op jouw blog. Jij hebt zoals ik al verwachte ook niet stil gezeten. Ja dat verkoelende voetenbadje was inderdaad heerlijk. Ik heb me laten vertelen dat de eigenaar van het café vroeger ook altijd de strand6daagse liep.

Gepost door: noortje | 29-07-08

Plaatselijk Het was weer zeer plaatselijk. Ik zat aan de zee en heb de hele dag de zon gezien.

Gepost door: Ambigirl | 29-07-08

De commentaren zijn gesloten.