05-07-08

Krommenhaaktocht : 32 km

Krommenhaak.jpg
Een uurtje geleden kwam ik terug van Torhout waar ik de 26 ste Krommenhaaktocht stapte.  Net zoals mijn wandelclub (Feestcomité De Marollen) wordt deze tocht georganiseerd door een Feestcomité.  Deze heet zoals de tochtnaam luidt : Krommenhaak.  Waar de naam vandaan komt ?? Geen idee...  In de trein had ik kennis gemaakt met Eliane en onderweg naar de start ontmoetten we wandelaar Frank.  De inschrijvingen vonden plaats in een tent aan frituur Tweety.  De eerste lus, die enkel voor de 32 km bestemd was, vond ik redelijk saai.  Toen ik onderweg geïntresseerd keek naar een man die z'n karpers te eten gaf, werd ik door Eliane en Frank (foto 2) ingehaald en zo bleven we samen tot aan de controle op 13,6 km.  Daar besloot ik om m'n boterhammetjes op te eten, vergezeld van een heerlijke Duvel (foto 3).  Erna strok ik alleen verder doorheen de bossen van Groenhove.  Ik luisterde een beetje van de muziek van 'Buena Vista Social Club' op m'n MP3-speler en genoot van het prachtige bos.  De volgende controle bevond zich in een voetbalzaaltje en ik kwam er Frank en Eliane terug tegen.  We stapten samen verder.  Ook hier genoten we van wat bos, maar aan het einde van deze lus begon het opeens heel hevig te regenen.  Gelukkig konden we tijdig schuilen in de controlepost (opnieuw het voetbalzaaltje) en ik bestelde twee pintjes (want ik had echt dorst !).  Eliane stapte onmiddellijk door en ook Frank trok, na het nuttigen van een cola, terug verder.  Er lag nog een goeie 4 km voor de boeg en die stapte ik volledig in de regen.  Om 14u45 kwam ik toe en kreeg ik een boterham met hoofdvlees en Torhoutse mosterd.  Samen met Eliane treinde ik erna voldaan terug naar Brugge.

Krommenhaak5.jpgKrommenhaak7.jpgKrommenhaak9.jpg

 

 

 

Krommenhaak12.jpgKrommenhaak16.jpgKrommenhaak29.jpg

17:11 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

'Buena Vista Social Club' Leuke muziek. Ik heb die 'oude mannetjes' ooit eens live gezien in Hamburg en de show stak nog vol energie.

Gepost door: Ambigirl | 05-07-08

Mmmmmm.....bookes met een Duvelke, santé!
Volgende week loop ik in Harelbeke een wandeling als training, misschien zien we elkaar daar?

Gepost door: betty spencer | 05-07-08

Goed gedaan! Je hebt dat weer schitterend gedaan.
De komende weken wil ik ook wat langere afstanden gaan doen, 't zal dan wel op zaterdag moeten zijn, want zondag zien we steevast als een familieuitstap.
Laat eens weten waar je de komende weken gaat stappen, wie weet komen we elkaar dan eens tegen en kunnen we samen een Duvel drinken.
in ieder geval sta ik aan de start van de dodentocht, en hopelijk kan ik hem voor de 4de maal uitstappen. De 4 daagse van de ijzer staat ook op mijn menu.
Groetjes!!

Gepost door: Geert | 06-07-08

Dankjewel Maaike voor de ruggesteun ! Misschien moet ik idd eens gaan wandelen.
Vind dat nog geen slecht idee. Misschien ontmoeten we elkaar dan nog wel ;)
Ik heb natuurlijk mijn drie kinderen die steeds bij mij zijn, dus die neem ik overal mee :)
Vandaag kinderen gesminckt in Zedelgem.
De foto's van het schoolfeest staan reeds op mijn blog. http://kindergrime.skynetblogs.be

Gepost door: Christian Debackere | 06-07-08

Bedankt voor je reactie :) Ik heb nog héél wat fotootjes in stock ;)

Gepost door: Christian Debackere | 07-07-08

Maaike, Wij hadden met de Ezeltocht 50 km meer geluk met het weer, het was een mooie nachtwandeling. Misschien tot zaterdag op de 50 km Euraudax te Zelzate.

Gepost door: freddy11 | 07-07-08

Toeroet Moet leuk zijn om en rond Toeroet wandelen.
Jammer van die regen, maar ja, hoort er bij in een land als België, denk ik.

Gepost door: pieterbie | 13-07-08

De commentaren zijn gesloten.