15-05-08

Mei : Lara

Lara.jpgEen tijdje terug kreeg ik deze mail van Ank over haar hond Lara.  Ik vond de mail zo aangrijpend en mooi dat ik ze in dit blogpostje vrijwel letterlijk (wel ietwat ingekort) overneem.  Daardoor ziet dit rubriek er ietwat anders uit dan andere maanden.  Ank schreef :

"Lara is nu negen jaar.  Wij hebben Lara uit het asiel gehaald.  Daar zat ze, een half jaar oud en net twee weken in het asiel.  Ze was doodsbang voor alles.  Ze was gedumpt door een gezin waar ze erg mishandeld is geweest door drie opgroeiende kinderen.  We kregen haar mee voor een wandeling, maar ze was alleen maar bang.  Haar staart zat onder haar buik van angst.  Maar we besloten haar te adopteren en namen haar mee in de auto voor een heel eind, maar ze bleef maar angstig.  Daardoor was het een maand afzien.  Ze kon niet zwemmen en was overal bang voor.  Voor een fiets, een paraplu voor mensen, voor alles...  Ze durfde amper naar buiten.  In haar korte leven was ze alleen maar opgesloten geweest in een schuurtje en had niets anders gekend dan mishandeling.  Maar we hebben volgehouden en haar overal meegenomen.  We hebben haar nooit gestraft, alleen maar beloond voor goed gedrag.  Mensen bij ons in de buurt zagen de veranderingen en zeiden dat ze verwacht hadden dat het niets zou worden met zo'n angstige hond.  En nu ... is Lara de liefste hond van de hele wereld.  Ze is altijd gehoorzaam en braaf.  Ze heeft nooit straf nodig en kan werkelijk met alle honden overweg.  Nu gaat ze heel graag mee in de auto want dan weet ze dat ze naar een leuke plek mee mag.  Ergens waar het leuk is.  Ze vindt overal leuk, bos, zee, weiland...  En ze gaat altijd in het water, ook al is het een modderige sloot.  Of ze gaat rollen in het natte gras.  En het aller, allerleukste is dat Lara kan lachen.  Ik had daar wel eens over gehoord, maar met een korreltje zout genomen.  Als je dat nooit gezien hebt, kun je het misschien niet voorstellen.  Maar wij zijn eraan gewend.   Ze doet het alleen bij mensen die ze kent, vertrouwt.  Dat is zo speciaal aan Lara en dat vertedert ook heel erg.  We zijn héél blij met Lara.  Dat Lara 'Dier van de maand' mag zijn voelt eigenlijk als een lintje dat ze zeker verdient."  

En wat mij betreft verdient haar bazinnetje Ank zeker en vast ook een lint ! Ikzelf steun al jaren het dierenasiel Het Blauwe Kruis in Brugge.  Surf zeker eens naar hun site en steun hen mee, want dieren hebben ook recht op geluk.

Lara2

Wil je ook je huisdier laten verkiezen tot "Dier van de maand", stuur dan zeker een foto met beschrijving door naar mvc_siam@yahoo.co.uk en hou deze blog maar in de gaten !!!  Onze dieren verdienen best een pluim.

22:09 Gepost door Maya in Dier van de maand | Permalink | Commentaren (5) | Tags: dieren |  Facebook |

Commentaren

Dank je wel, Maaike. Hier krijgt Lara de erkenning die ze verdiend omdat het zo'n enorm lief dier is. We hopen nog heel lang veel plezier van Lara te mogen hebben.
En op mijn weblog kom je ze ook af en toe tegen, want ze gaat heel graag mee de natuur in.
groetjes
ank

Gepost door: ank | 16-05-08

Inderdaad verdiend en zo hebben de dieren toch nog een pracht leven...
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 16-05-08

Ontroerend Ik heb nog een zwarte labrador gehad en dit verhaal sprak mij aan. Gewoon prachtig dat die hond een tweede leven krijgt.

Gepost door: Christian Debackere | 16-05-08

mooie posting
groetjes

Gepost door: jean | 17-05-08

tof Leuk dat zulke sukkelaars ook een leven krijgen, een verdiende plaats hier ;-)
Kweet niet waar je woont maar mocht je eens willen wandelen samen met Nox welke hier ook ergens staat dan geef je maar een gil ...

Gepost door: Maggy | 19-05-08

De commentaren zijn gesloten.