22-04-08

Het nieuwe caféboek

Boek.jpgVanaf morgenavond ben ik de trotse bezitter van het splinternieuwe boek met 210 originele cafés.  Het concept is intussen gekend (zie hier) en ik kijk er terug naar uit om minstens 100 stempels (liefst veel meer...) te verzamelen en zo weer nieuwe kroegen te ontdekken in Oost- en Westvlaanderen.  Intussen heb ik vernomen van De Kelk dat Bob er een cadeaubon heeft achtergelaten zodat ik om m'n placematjes kan gaan (omdat ik van het vorige boek 101 cafeetjes bezocht heb).  Even een terugblik bij deze : De origineelste cafés waren De Lagaar in Izegem en 't Keunekot in Sijsele-Damme.  De sympathiekste uitbaters waren Perry Seys van 't Heksenkotje in Menen en Luc van Bij Den Ezel in Lokeren.  De persoonlijke ontdekkingen waren De Zevende Hemel in Beernem en De Zolder in Brugge.  De lekkerste hap kreeg ik De Krone (Nieuwpoort-Bad).  De goedkoopste pint vond ik in Eldorado in Zandbergen : Slechts 1 euro !  De bruinste kroeg die ik op m'n pad tegenkwam was De Blauwe Wolk in Zottegem.  Maar behalve enkele definitief gesloten cafés, waren er weinig tegenvallers.  Alleen Hof ten Bruul zat een beetje verveeld met het boek.  Deze was intussen veranderd van eigenaar en een restaurant geworden.  Als je dat niet weet is het natuurlijk gek om tussen allemaal etende mensen een trappist te drinken.  In ieder geval wil ik langs deze weg initiatiefnemer Bob en alle cafeetjes bedanken voor de lekkere gratis pint, hap of ontvangst !!!!!  Vanaf nu ben ik ook medewerker van de site en zal je m'n ervaringen eveneens kunnen lezen HIER.  Dus allen daarheen (met het nieuwe boek...).

Caféboek 06-08

 1. Bij den Bok (Lede-Oordegem) - 2. De Krone (Nieuwpoort-Bad) - 3. 't Heksenkotje (Menen) - 4. Bij den Ezel (Lokeren) - 5. Leopold (Brugge) - 6. In De Vrede (Westvleteren) - 7. Het Witte Paard (Oostvleteren) - 8. 't Lam Gods (Oordegem)

21:44 Gepost door Maya in Pinten | Permalink | Commentaren (8) | Tags: bier |  Facebook |

Commentaren

retro-cafe Ken je " De Grooten Moriaen " in Wervik

Gepost door: freddy lesage | 22-04-08

Wervik Ik ken het niet, maar ben af en toe eens in Wervik (omdat een vriendin er een chinees restaurant heeft). Ik zal het onthouden enne... misschien een goeie raad voor Bob voor boekeditie 2010-2012 ;-).

Gepost door: maaike | 22-04-08

Véél succes met de nieuwe kroegentocht :) Ik heb nog iets in petto met duvel ....
Dat komt binnenkort dan wel op mijn blog terecht :)
Met de vermelding speciaal voor Maaike ;)

Gepost door: Christian Debackere | 23-04-08

in 't keunekot ben ik vorige zomer geweest, dat was inderdaad wel een tof cafeetje, met volksspelen als extraatje.
eigenlijk zijn we toch verwend hé in ons belgenlandje, zo veel leuke cafeetjes en 'bruine kroegen' vind je denk ik nergens ter wereld.

groetjes,
thierry

Gepost door: thierry | 23-04-08

ik zal mij dat boek zeker eens moeten aanschaffen, ik hou wel speciale cafetjes. Zo ga ik soms naar oerbier in esen een cafe in de brouwerij heel leuk

Gepost door: zotte | 25-04-08

Duvelbewerking Ga maar eens vlug kijken :)

Gepost door: Christian Debackere | 25-04-08

De Maraille Maaike;

ik kocht gisteren het boek in "de Maraille" nog een gezellig caféetje in de Scheldestreek (Outrijve bij Avelgem) men is er een goede terras achteraan aan het bijmaken. Hun aanbod van bieren is best oké.
Maar er zijn nog véle prima adresjes in den caféboek !
We gaan er weer tegenaan de komende maanden...
met (bier- en wandel-)groeten
Geroen.

Gepost door: Geroen | 26-04-08

Voor.. mij een café met Westmalle hé.Leuk initiatief hoor!!Groeten,Johan(P@@)

Gepost door: P@@ | 29-04-08

De commentaren zijn gesloten.