20-04-08

Mattentaartentocht : 32 km

Mattentaart15.jpg

Vandaag vond de 25ste Mattentaartentocht van De Padstappers plaats in Geraardsbergen en aangezien de startzaal vlak aan het station lag, ideaal...  Zoals ik mezelf beloofd had zou ik het rustig houden en schreef ik me in voor de 32 km (je kon ook meer stappen).  Na enkele schildersachtige paadjes en een stukje Dender trokken we het bos in.  Het was er eentje met steile hellingen en een donsdeken van witte en paarse bloempjes.  Na een kleine 6 km kwam ik al aan de eerste controle en maakten we een plaatselijke lus.  De tweede keer aan die controle trakteerde ik mezelf op een Hoegaarden om de dorst te lessen.  Erna trok ik richting Geraardsbergen.  Vanuit de hoogte kon ik goed zien waar ons volgende doel lag : De skyline van 'Giesbergen' (foto 2).  Eerst de markt en dan de albekende muur (foto 3) waar het stevig klimmen werd tot aan de Onze-Lieve-Vrouw-Kapel (foto 4).  Na een poosje wandelen kwam ik aan een gratis bedeling met botermelk, maar ik had geen geluk want de melk was net op.  En daar stond Helga, net bekomen van haar zonet behaalde 5de Gouden Arend in Doornik.  Na 75 km stappen besloot ze hier nog eens 8 km uit te bollen en samen stapten we tot aan de volgende controle.  Na het heffen van een glas (voor mij nog een witte) vertrokken we terug op pad maar weldra kwamen we aan een splitsing waarbij onze wegen scheidden.  Ik had nog 14 km voor de boeg en na zes kilometer kwam ik totaal uitgedroogd aan de voorlaatste controle.  Even zitten, een pintje drinken en erna terug op stap.  Op 2,2 km van het einde werden we verwend met een gratis Adriaan.  Ik koos voor een blonde.  Ik kwam er Katrien tegen, een meisje dat ik tijdens Euraudax Londerzeel had leren kennen.  Na een korte babbel stapte ik het laatste stukje.  Na even aanschuiven kreeg ik een stickertje voor in m'n wandelboekje en nam ik een zak mattentaarten mee die ik had besteld.

Mattentaart10.jpgMattentaart18.jpg

 

 

 

 

Mattentaart23.jpgMattentaart27.jpg

18:48 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

Jee... ik lees vol ontzag de afstanden die jij wandelt...
Ik kan zover nog niet met de fiets! :S
Maar als je 't wel kan, lijkt het mij een hele plezante hobby.

Gepost door: kaatje | 20-04-08

Witte in de controlepost? Hallo Maaike, wat een leuke verrassing dat ik jou daar aan de karnemelkstand zag passeren. ;-) Maar was het geen gewoon pintje dat je daar in de fuifzaal dronk? Ze zullen toch geen Hoegaarden in een Jupilerglas gieten, hoop ik! Da's heiligschennis! Da's gelijk een Kasteelbier uitschenken in een limonadeglas !
Groetjes en tot wandels!

Gepost door: helga | 20-04-08

Ik heb eerst eens op Wikipedia opgezocht wat een mattentaart is. Lijkt me wel lekker. 32 kilometer is voor jouw rustig aan doen maar voor mij is dat meer dan genoeg.

Gepost door: noortje | 21-04-08

Toch een mooie streek hé ?

Gepost door: Lumaj | 21-04-08

Mazzelaar Wat ben je toch een mazzelaar om met zo'n super mooie dag zo heerlijk te kunnen lopen!!!
Natuurlijk was ik ook buiten....
groetjes
ank

Gepost door: ank | 21-04-08

Beetje jaloers, Maaike, je maakt me nu toch een beetje (heel) jaloers voor de lekkere mattetaarten, ik had zaterdag Katrien reeds gezien tijdens de 60 km van Merchtem.

Gepost door: freddy11 | 22-04-08

Dag Maaike Bedankt om een bezoekje te brengen aan mijn blogje. Amai, wat een kilometers stap jij af.
Dat kan ik NU zeker niet want ik ben een goede maand geopereerd aan mijn rug.
Mijn vriend heeft vorig jaar de dodentocht uitgelopen, maar dat zal jij waarschijnlijk ook wel al gedaan hebben.
Ik geef toe...ik zou het niet kunnen.
Vroeger heb ik wel atletiek gedaan, maar bv. lopen is nog gans iets anders dan wandelen.
Ja, ik ben wel een echte poezenfreak. Ik heb een gewone Europest korthaar en een Noorse Boskat.
Voila, je weet nu iets meer van mij en ik zou het fijn vinden mocht je me nog eens komen bezoeken. Een donkere leffe mag je altijd meebrengen, maar blond bier, daar hou ik niet zo van!
Nog een fijne zondag gewenst!
Lieve groetjes

Gepost door: Veerle | 27-04-08

De commentaren zijn gesloten.