14-04-08

Euraudax Haren : 150 km

Haren.jpgHet is de tweede keer dat ik deelneem aan deze editie in Haren en m'n derde wandeltocht van 150 km.  Maar deze keer bestond de eerste lus uit 50 km Zoniënwoud en dat was best pittig, maar ook heel mooi.  Deze tocht begon zaterdagvoormiddag om 11u.  In de eerste wagenrusten bestelde ik mij jupilerblikjes maar m'n benen leken daar helemaal stijf van te worden.  Dus na het derde blikje heb ik besloten om enkel nog tijdens twee grote rusten een Duvelke te nuttigen en verder geen alcohol meer te drinken.  Pas om 21u kwamen we terug in het Club House STIB/MIVB waar we terug onze bagage konden raadplegen : Verse sokjes, m'n crocks om tijdens de eetpauze rond te lopen, m'n fluojasje en pillamp...  Na het nuttigen van kip, frietjes, groenten en een Duveltje trokken we naar Brussels by Night.  Baankapitein Antoine had besloten om wegens gezondheidsredenen te stoppen en reservebaankapitein Raymond(Cravatte) nam over.  Z'n tempo lag stukken hoger als dat van Antoine en de groep strekte zich helemaal uit.  M'n moraal zat niet echt goed en ik had er eigenlijk niet zoveel zin in.  Maar gelukkig blijft Brussel boeien en we trokken via het Noodstation naar de Beurs (ik zag het kantoorgebouw - m'n werk blinken...) en zo richting Grote Markt, Marollen en Zavel naar het Warandepark.  En daar aan het Koninklijk Paleis vond de tweede wagenrust van deze lus plaats.   We stapten erna terug naar de zaal waar soep en brood klaarstond.  De rust deed me herleven en m'n moraal werd beter.  Hier zaten we met 75 km immers aan de helft en dat gaf verse moed.  Lus 4 is er traditioneel eentje die doorheen de Brusselse buitenwijken trekt en doorhee het Jubelpark.  Daar kregen we zoals vorig jaar een pannekoek.  Gelukkig had ik helemaal geen last van slaapwandelen.  Joost daarintegen zwalpte vooruit.  Maar ook zo tikt de tijd en om 6u20 kwamen we aan het ontbijt. 

Haren2-5.jpg

Door het snelle tempo waren we te vroeg in de zaal, maar goed, dan had ik tijd om even een piepklein dutje te doen en om een sanitair moment in te lassen.  Ik was helemaal herboren voor lus 5.  Deze trok doorheen het Park van Woluwe die enorm uitgestrekt is.  Lucia en ik fotografeerden er piepkleine eentjes.  Via Zaventem ging het na vijf uur stappen terug naar de zaal.  We aten er een koude schotel (héél lekker) en alweer sloot ik even de ogen.  Het was ontzettend warm in de zaal en ik voelde me helemaal slap.  Niet goed om zo de zesde en tevens laatste lus te beginnen, maar gelukkig was dat er een met 3 wagenrusten.  Amaai, ik wist niet dat de streek rond het atomium zo heuvelachtig was !  Ik begon helemaal te kraken en Kristof en ik spraken elkaar heel veel moed in.  Na de eerste twee wagenstops en een telefoontje van wandelvriend David kwamen we aan de negen blinkende bollen.  De bovenste werd vrijdag bekroond met een grote Belgische vlag n.a.v. vijftig jaar Expo '58.  Wat verder stond een gebouwtje opgetrokken uit bakken jupiler.  De laatste wagenrust was er eentje met chips en schuimwijn, maar omdat ik me zo versleten voelde bleef het bij één bekertje (ik zag het niet meer zitten om recht te staan).  Dit ter ere van de 20ste en laatste 30u-editie van Brussel-Haren.  Volgend jaar wordt dit een 25 uren !  De laatste 5 km werden een ware marteling.  Ik sleepte mij letterlijk tot het einde en om 17u10 kwamen we eindelijk binnen.  Ik vierde dit met een fris pintje, terwijl Antoine enkele stappers in de bloemetjes zette.  Erna vertrokken Joost en ik met de auto naar Gent (met file in Ternat) waar m'n vintje ons aan Joosts studio stond op te wachten.  We bekroonden deze geslaagde maar zware 150 km met een Duveltje !  Ik vond het best wel verdiend :-).

Haren2-53.jpgHaren2-55.jpgHaren2-63.jpg

 

 

 

Haren2-75.jpgHaren2-78.jpgHaren2-101.jpg

 

 

 

Haren2-110.jpgHaren2-117.jpgHaren2-123.jpg

13:06 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (14) | Tags: euraudax |  Facebook |

Commentaren

Maaike, een dikke proficiat voor een grote prestatie en een slecht moment zal iedereen al eens tegenkomen maar doet toch niets af van de prestatie.

Gepost door: freddy11 | 14-04-08

Dat Duveltje is verdiend Dat Duveltje is inderdaad verdiend. Je moet ze toch maar stappen die 150 km.
Overigens vond ik het best interessant dat je Brussel eens op die manier onder de aandacht brengt.

Gepost door: G.U.Y. | 14-04-08

Hey Maaike!
Superdikke proficiat, echt knap!
Groetjes,
Sigrid x

Gepost door: Sigrid | 14-04-08

Je bent een KANJER één pintje verdiend: Een hele krat eigenlijk. Maar dan vandaag, de dag erna maar.
Heb je een stappenteller bij je?? Ik zou eens willen weten hoeveel voetstappen je laat liggen.....???
Gefeliciteerd, Maaike, en waar ligt je grens??

Gepost door: ank | 14-04-08

Goed gestapt ! Hee Maaike,

De meneer wiens naam je zoekt is Raymond Benmohar, de " cravatte " omdat hij haast altijd in kostuum wandelt, en is tevens een ware personaliteit op wandelvlak met een enorm palmares ( o.a. Parijs-Tubize ). En ja, ook hij kent elke scheve straatsteen in en rond Brussel, dus een betere wandel-gids is moeilijk te vinden. Met af en toe wat uitleg dus, uiteraard. En ja, dan gaat het tempo toch wat hoger liggen, maar goed, toch een mooie vlakke 6/u, en Antoine heeft de dans toch 50km geleid en bleef mee volgen in de mobi. Dus zeker een dikke proficiat, aan alle wandelaars, ik heb ook van verschillende wandelvrienden gehoord dat het einde nog lang uitbleef die laatste ronde, en niet " tout plat " was ! Bedankt ook om ons weer te vergasten op een leuk, samenvattend verslagje, inclusief foto's. Op naar de volgende klassieker !

BR, Kim

Gepost door: Kim Geudens | 14-04-08

Proficiat! Ohne Schweiss, keinen Preis, zeggen ze in 't Duits en dat heb jij dit weekend ondervonden, zo te lezen.

Gepost door: helga | 14-04-08

Een "zware" 150! Bedankt voor je verslag, Maaike. Het was inderdaad een "zware" 150, ook voor mij.
Die kasseien zijn niet voor mij bestemd.. M'n gewrichten en mijn voeten kunnen daar niet zo best meer tegen. Een grote bloedblaar, maar dan ook een echt grote, was het gevolg.
Dat kost me de 75 van Frank en als het tegen zit ook de 100 van Doornik!
Enfin, jij verder veel succes en tot ziens maar weer.

Gepost door: Gerrit Nederlof | 15-04-08

duveltje is meer dan verdiend, ik moet er momenteel niet aan beginnen aan 150 km. 'k ga toch proberen er dit jaar 2 van 100 te doen (Ename en de dodentocht), beiden voor een goed doel, maar of de enkel het gaat houden is natuurlijk de hoofdvraag. We zien wel.

't was in elk geval weer een heel leuk verslag, net of ik was erbij. En Brussel heeft ook z'n mooie kanten hé, hoewel we dat vaak wel eens over het hoofd durven zien.

groetjes,
thierry

Gepost door: thierry | 15-04-08

Dat biertje heb je zeker verdiend en wat een lange afstand zeg!.
En een mooie bril heb je op, apart!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 16-04-08

Ik vind het een prestatie 150 km. ik vind 35 km al een eind. Ik heb bewondering voor je.

Gepost door: noortje | 17-04-08

@ Kim en Helga (via mail) : Merci om me de naam van onze sympathieke baankapitein te helpen herinneren. Heb het intussen aangepast in m'n verslag.
@ Gerrit, de gezondheid (van de voetjes) gaat voor. Hopelijk geneest de blaar gauw !!
@ alle anderen, bedankt voor de lieve reacties !

Gepost door: maaike | 17-04-08

Opgepast ! Het Atonium mag niet gefotografeert worden of je kan een boete krijgen van ongeveer €90. En dat is geen grap hoor. Laatst reacties gelezen op de fotoblog van Piet. Stom he... maar toch oppassen geblazen. De nabestaanden hebben daar rechten op.
En Sabam houdt alles nauwlettend in het oog :(
Bende kakkers !

Gepost door: Christian Debackere | 18-04-08

Je weet het nu! Een pilske verdraag je niet, dus voortaan alleen Duvelkes!

Gepost door: Martine | 19-04-08

fjew 150 km, niet niks.
Ha jij zit in de Brouckèretoren, ik aan de overkant van 't straat in het Muntcentrum.

Gepost door: pieterbie | 20-04-08

De commentaren zijn gesloten.