22-03-08

Lentetocht Zedelgem : 50 km

Zedelgem1.jpgOm 7u09 nam ik de trein richting Zedelgem, waar ik samen met 3 andere wandelaars door 4op1rij-organisator Wim opgepikt werd aan het station, zodoende ik om 7u21 stipt deze wandeltocht van 50km kon starten.  De inschrijving met ruime bevoorrading kostte 8 euro.  De lucht was lenteblauw en de temperaturen zaten goed.  Ik had me beter gekleed dan gisteren in Koekelare, waar ik kou heb afgezien.  In de eerste controle stempelde ik alleen af en begroette ik Luc Poublon, die ik al een hele tijd niet meer gezien had.  In de verte waren wolken te zien en ik wou zoveel mogelijk in de droogte doorstappen.  Op m'n pad kwam ik een losgebroken lammetje tegen en ik trachtte het te vangen om het terug in de weide te zetten, maar na enkele pogingen vond het zelf een doorgangetje in de haag (foto 1).  Toen ik aan het Cultureel Centrum in Snellegem kwam, waar de tweede controle plaatsvond, begon het te regenen.  Net op tijd voor een suikerwafel en een kopje koffie.  Toen ik buiten kwam was het weer droog en zette ik m'n pad verder richting Varsenare.  In "Het Anker" at ik een broodje gehakt met een koffietje en liet ik m'n KW die intussen nat was terug drogen.  De route leidde me naar Tillegem in St-Michiels (foto 3) aan 30,50 km.  Ik besloot onmiddellijk door te stappen tot aan de controle in het parochiaal centrum in Loppem.  Intussen was een kortere afstand ons vervoegd.  Ik genoot er van een pintje en een rijsttaartje.  Er lag nog een goeie 12 km voor de boeg.  Toen ik terug vertrok werd ik achtervolgd door een regenboog en onvermijdelijk bereikte de regen ook mij.  In de laatste controlepost voor het einde kreeg ik met een bonnetje een plaatselijk biertje (een Leeuwin = blond, een Leeuw = bruin).  De controlezaal zat goed vol.  De laatste 4,9 km werd een strijd tegen storm, rukwinden en gietende regen.  Exact om 16u06 bereikte ik de eindmeet.  Na het afstempelen raakte ik nogmaals aan de praat met Wim, die mij voorstelde aan medeblogger Kastaar (Walter Algoedt) die van mij een interview afnam voor de wandelgazette.  Nadien bracht hij mij naar het station.  Ik was ervan overtuigd dat ik om 53min na het uur mijn trein had, maar mis... Het was om 43min na het uur.  Dus vulde ik de 50min wachttijd met een Duveltje in het stationscafé Breughelhof te Zedelgem.

Zedelgem2.jpg

Lente-33.jpgLente-36.jpg

19:54 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

Wel Maaike, Ik denk dat je duidelijk onder invloed was van de charmes van Kastaar om zo van vertrekuur te missen.
Groeten,Wim

Gepost door: Wim | 22-03-08

Ik heb weer even gekeken wat voor tochten je weer gelopen heb. Mooi de foto van de lammetjes. Wat is er toch altijd veel mooi in de natuur te zien.

Gepost door: noortje | 23-03-08

Alweer zo'n fijne wandeling.
Ik wens je vrolijke paasdagen toe.

Nieuw blogadres : http://xraypictures.wordpress.com

Gepost door: Xray | 23-03-08

euhm Badmintonnen met die speciaal gemaakte constructie zal wellicht niet lukken, heb het nog niet geprobeerd, en 'k wil mijn besnaring dat ook niet aandoen :-) Zo'n besnaring kost toch tussen 17 en 25 euro, dus 'k heb het er niet voor over.

Tiens, ik herinner mij niet meer dat het kasteel Tillegem er zo uit zag, ben er nochtans een jaar of 10 geleden gaan vergaderen. Ik moet daar dringend eens naar toe om wat fotootjes te maken.

Die wandeltocht lijkt mij leuk.

Gepost door: pieterbie | 23-03-08

Ha, nog een wandelaar.
De lammetjes is de wei doen toch een beetje aan de lente denken, goed dat je het kleintje weer terug naar z'n moeder hebt gestuurd.

Gepost door: thea | 24-03-08

Tillegem Al veel gehoord van het kasteel in Tillegembos maar nog nooit gezien. Blijkbaar wel de moeite.

Gepost door: Ambigirl | 24-03-08

Hm, ook een wandeling om zeker eens naar toe te gaan blijkbaar. Ook wel knappe foto's.

Gepost door: Stefaan Lesage | 25-03-08

santé ik denk wel dat je nog steeds een duveltje verkiest boven de leeuwin. dat kasteel ziet er wel indukwekkend uit . stap maar rustig verder ,ik blijf je wel volgen ....via mijn pc natuurlijk
groetjes en bedankt voor je bezoekje aan mijn blog

Gepost door: ERIK | 25-03-08

duvel en kastaar bier van om den hoek.
serieuze wandelingen zie ik.
courage
ludo

Gepost door: ludo | 27-03-08

Terug van weg geweest :) Kom nog eens piepen ;)

Gepost door: Christian Debackere | 27-03-08

De commentaren zijn gesloten.