10-03-08

Kuieren in Köln

Keulen-Kathedraal.jpgPeters broer had een overnachting Keulen cadeau gedaan aan m'n schoonvader dus trokken we zaterdag met z'n allen naar Keulen.  We spraken af in Brussel-Zuid en van daaruit namen we de Thalys naar Keulen.  Naast het station ligt de impressionante Dom, waarvan de bouw maar liefst 632 jaar duurde.  Op foto 1 zie je één van de loden glasramen.  In een touristenshop kocht ik voor 50ct een boekje met allerlei stadswandelingen en na het nuttigen van een broodje begonnen we aan een eerste wandeling die vertrok doorheen de overbevolkte winkelstraat.  Op het einde gingen we naar rechts naar de St Maria Im Kapitol (foto 2).  In de Glockengasse, huisnr 4711 vind je het huis waar de beroemde parfum "Eau de Cologne" is uitgevonden.  Na het eerste wandelinkje gingen we iets eten in Maredo, een restaurantketen waar je voor een schappelijke prijs een goeie biefstuk kan eten, een aanrader !  Aangezien we onze overnachting hadden geboekt bij Formule 1 (foto 5) in Frechen, moesten we ons nog een heel stuk met de tram verplaatsen en gelukkig hadden we nog de allerlaatste bus (alhoewel achteraf bleek dat het tevoet ook niet zo ver was).  Na een nachtje slapen en het ontbijt bleek de eerste tram pas over een 50-tal minuten dus wandelden we even in Stadt Frechen rond.  Eenmaal met de tram terug in Keulen maakten we een tweede wandelinkje van het infoboekje.  We trokken via de Neumarkt terug richting winkels waar we een Starbucks-koffie dronken.  Nadien passeerden we de Hahnentorburg (foto 6), een poort bestaande uit twee torens en gebouwd in de 13de eeuw.  Nu kan je er werken van jonge artiesten bezichtigen.  Wat verder staat de grote Apostelnkloster (foto 7).  Om onze wandeling een stukje zelf uit te bereiden trokken we naar de Rhein met de Markmannsgasse (foto 8) en de Vismarkt.  Als je doorwandelt kom je uit aan de Hohenzollernbrücke waar de treinen over rijden en zo eindig je terug aan de albekende Dom.  Na nog eens lekker eten bij Maredo en een pintje te kopen in de supermarkt was het tijd om terug naar huis te treinen.  Het was lekker genieten en een leuke stad om te bezoeken !

Keulen11.jpgKeulen20.jpg

 

 

 

 

Keulen31.jpgKeulen42.jpg

 

 

 

 

Keulen50.jpgKeulen61.jpg

 

 

 

 

Keulen67.jpgKeulen76.jpg

10:06 Gepost door Maya in Reizen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: reizen |  Facebook |

Commentaren

Dit was eens wat anders dan een hele lange afstand te wandelen. Keulen lijkt me wel een leuke stad om eens een weekendje heen te gaan.

Gepost door: noortje | 11-03-08

Mooie stad, Ik denk dat het reeds van einde de jaren 70 geleden is dat ik er nog geweest ben.

Gepost door: freddy11 | 11-03-08

Keulen Ik ben ooit eens in Keulen geweest rond de Kerstperiode. Heel gezellige sfeer. De Dom is prachtig maar jammer dat hij zo zwart ziet. En niet in een typische bierstube beland?

Gepost door: Ambigirl | 11-03-08

Mijn nieuwe site is geboren ! Hallo Maaike,

Een nieuwe site is geboren, hou die nu zeker maar in de gaten ;) want alles komt op deze site terecht ! Met een menu naar verschillende pagina's. Maar voorlopig enkel nog maar de startpagina ;) Vraagt enorm véél werk. Maar ik zie het zitten hoor :) Zeg eens wat je er van vindt.

Gepost door: Christian Debackere | 12-03-08

Inderdaad een mooie stad en zo te lezen hebben jullie genoten, leuk!.
Groet rinus.

Gepost door: Rinus | 15-03-08

De commentaren zijn gesloten.