03-03-08

Euraudax Lommel : 125 km

Lommel-pintjes.jpgWegens de storm deed ik vrijdagnacht geen oog dicht, maar niettegenstaande dit vertrok ik even voor 8u met de trein richting Lommel.  Om 10u17 werden Joost en ik samen met nog 2 wandelaars opgepikt aan het station en schreven we ons in.  Joost schreef zich in voor de 150 km, ik voor de 125 km.  Baankapitein Louis Jansen leidde ons tijdens de eerste 25 km naar Kolonie.  Via ondergelopen straten in aanbouw en stukjes natuur kwamen we na 16 km aan een caférust, waar, zoals je ziet op de foto hiernaast, ik genoot van 2 pintjes.  Joost vierde zijn 10.000 km met een bruine Leffe.  Nadien wandelden we via het Parelstrand en het domeinbos "Op 't Stort" terug naar de zaal waar we mochten aanschuiven voor een lekkere koude schotel.  Ook lus 2 was er eentje doorheen de Lommelse natuur met ondermeer de deelgemeente die de naam "Werkplaatsen" draagt.  Blijkbaar stond hier ooit een fabriek.  Om 21u genoten we van de warme maaltijd met soep, erwtjes, vis en/of vlees en kroketjes.  Natuurlijk smaakt dit beter met een Duveltje.  Intussen was Gerrit onwel geworden met een flinke overgeefbeurt tot gevolg.  Dit gebeurt nu eenmaal ook tijdens een 'zwaardere' wandeling.  Ook de eerste nachtelijke toer liep doorheen Lommel en helaas hadden enkele regenwolkjes zich verzameld.  Ook de wind stond redelijk strak, maar gelukkig bleef de vermoeidheid nog ver weg.  Na het ontbijt, even na 2u, trokken we richting Nederland, meerbepaald naar de gemeente Lyksgestel (wat een toepasselijke naam !).  Met de duisternis, wind en regen waren muts, sjaaltje, petje en pillamp meer dan nuttig.  Toen ik even moe werd was er de wagenrust waar je wegens het natte wegdek niet kon gaan zitten.  Dus maar even tegen de wagen leunen...  De kaap van de 100 km kwam in zicht en na de laatste wagenrust van deze lus begonnen m'n darmen te werken.  In de startzaal wachtten voor Marion en ik heerlijke toiletten en het was lachen op een rij van 3 WC's.  Na een stokbroodje met allerlei slaatjes begon voor mij de laatste lus.  Wondermooi... De heiden, het kattebos...  De laatste wagenrust (althans voor mij) bevond zich aan het einde van de kikkerstraat en ik at er de allerlaatste banaan op.  Helaas zaten we achter op schema waardoor we om 12u15 aankwamen in de zaal.  Aangezien ik m'n trein gemist had bestelde ik een spaghetti en Duveltje.  Slurp !

En zo kwam het er eindelijk van ! : Ik behaal hiermee m'n eerste Gouden Arend, de begeerde medaille in de euraudax-discipline.  Maar meer hierover vertel ik in een blogpost over enkele dagen !  

Lommel6.jpgLommel36.jpgLommel47.jpg

 

 

 

Lommel52.jpgLommel62.jpgLommel75.jpg

 

 

 

Lommel91.jpgLommel98.jpgLommel101.jpg

20:12 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: euraudax |  Facebook |

Commentaren

Het vogeltje Van harte proficiat. Een gouden arend is voor de lange afstandswandelaar het mooiste om te winnen.

Gepost door: G.U.Y. | 04-03-08

Hip hip Van harte gefeliciteerd.

Gepost door: freddy11 | 04-03-08

Amaai Ik heb die afstand nog niet na twee maanden.
Een toffe prestatie en een dikke proficiat!!

Gepost door: Jan Noordijk | 04-03-08

Daar is ie dan, het Gouden hebbeding Proficiat Maaike met het behalen van uw eerste Gouden Arend, en dat in zulke weersoùmstandigheden. Ikzelf kon er spijtig genoeg niet bijzijn, wegens verplichtingen bij mijn eigen club, waar ik Schoverik Diepenbeek hielp met un eerste 42km tocht, ook prachtig, zie foto's op site van Beneluxwandelen.eu bij de laatste updates. Voor mij is dus het eerste vogeltje nog wat opgeschoven maar zal er beslist ook komen aanvliegen. Nogmaals een dikke knuffel voor die puike prestatie
René

Gepost door: Smets René | 04-03-08

Gefeliciteerd met je Gouden Arend. Er is een ding wat ik niet begrijp: hoe kan je Duveltjes drinken en ook zulke lange afstanden lopen? Ik heb er onlangs twee gedronken en ze zakten me gelijk in de benen en ik werd er zo loom van.
Ik heb nu helemaal bewondering voor je.

Gepost door: noortje | 04-03-08

Proficiat Van mij ook een dikke proficiat met het behalen van je eerste gouden arend. Ik heb daar echt bewondering voor voor het behalen van die lange afstanden.

Gepost door: Ambigirl | 04-03-08

Hoi Maaike,

Ook vanuit het midden van Nederland, een DIKKE proficiat met je Gouden Arend, denk er aan ramen dicht, zodat-ie niet weg vliegt....maar als je goed door stapt, krijgt ie een vriendje en is hij niet eenzaam.......

Geniet er van.....

Gepost door: Rob & Aartje | 04-03-08

Wat een bewondering heb ik voor jullie. Ik zou er nog niet mogen aan denken dat ik dat met de fiets zou moeten doen. Vroeger wel maar nu lukt dat niet meer. Proficiat!

Gepost door: Joke | 25-07-09

De commentaren zijn gesloten.