18-02-08

Euraudax Hoboken : 50 km

Hoboken.jpgGisteren zijn Joost en ik naar Hoboken getrokken om er een euraudax wandeltocht van 50 km te stappen.  Om 8u15 vertrokken we vanuit de startzaal richting Hemiksem.  Na 8,5 km stappen doorheen de prachtige natuur kwamen we aan de eerste wagenrust met een heerlijk koffiekoekje.  Vlak erna namen we de overzetboot om aan de overkant van de Schelde te geraken (foto 2).  Ik tetterde wat met Dennis die juist z'n 59ste verjaardag vierde.  Ook aan de overkant was het heerlijk genieten doorheen het prachtige natuurgebied.  We sloten onze 'overzet' af met een duveltje in een plaatselijk cafeetje en exact om 12u30 namen we terug de overzetboot.  De frisse wind wapperde om ons heen, maar de lucht was helder blauw en in de windvrije zon was het zelfs behoorlijk warm.  In de middagrust genoten we van frietjes en stoverij (met jawel...een duveltje).  De kelners kenden onze tafel al, want vooral Joost at zowat 3 à 4 borden.  Maar ook ik, Polleke en Helga genoten ervan.  Verder zaten ook Albert en Louis van Lommel aan onze tafel.  Alleen Willy uit Bree moest de wandeltocht staken want wegens een misstap had hij een spierscheur opgelopen.  Voor de tweede lus vervoegden o.a. André van Denderleeuw en Kristof en Wim zich bij de wandelgroep.  Dit traject trok naar Antwerpen Centrum via de Waalse Kaai met het Zuiderpershuis (waar ik een poos geleden naar 'Het Andere Boek' ben geweest).  We kruisten ook de rosse buurt die blijkbaar ook overdag leeft.  De caférust ging door op de Markt en Joost en ik bestelden een duveltje in Café De Bengel (foto 3).  Intussen hadden we vernomen dat Club verloren had van Standard (snif).  Erna stapten we via de Meir naar het Centraal Station die we helemaal doorliepen.  Met de vernieuwing is het hier emmens groot geworden.  En waar zijn de sportieve wandelaars op foto 4 ?  Is dat Wim niet die als enige de gewone trap neemt ?  Langs de spoorweg heen stapten we naar de laatste wagenrust waar ik genoot van heerlijke koffie in een MacDonaldsbekertje.  De laatste 6 kilometer stapten we via Borgerhout terug naar Hoboken.  Op foto 6 zie je van links naar rechts Dirk, Jos, Kelly, baankapitein Linda en Polleke.  Om 18u15 kwamen we voldaan toe.  Euraudax Hoboken mag best prat gaan op hun uitstekende organisatie !  Tot in Lommel ???

Hoboken8.jpgHoboken12.jpg

 

 

 

 

Hoboken62.jpgHoboken70.jpg

 

 

 

 

Hoboken77.jpgHoboken78.jpg

10:09 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (9) | Tags: euraudax |  Facebook |

Commentaren

Bedankt Bedankt Maaike voor het leuke verslag. Spijtig dat ik niet wist dat Dennis jarig was, dan hed ik dit zeker niet onopgemerkt laten voorbij gaan.
Groetjes Linda
Tot in Lommel

Gepost door: LINDA | 18-02-08

Hobohem 17/2/08 Mooi zo, goed verslag van een perfecte tocht. Alleen namen we om exact 11u30 de boot terug ipv. 12u30, dit enkel gewoon even ter melding.

Allez, ik ga nog wat verder surfen op uwen "blog".

BR, Kim

Gepost door: Kim Geudens | 18-02-08

Uw koppeke ziet er nog mooi rood uit zo in het zonneke....-))

Gepost door: Annick | 18-02-08

en een duvelke doet altijd deugd!

Gepost door: Martine | 18-02-08

Ik wou dat ik erbij was Ik heb niet ge-euraudax-t de laatste tijd. En blijkbaar heb ik dan heel wat gemist. Je verslag doet me in ieder geval zin krijgen om mee te stappen.

Gepost door: G.U.Y. | 19-02-08

Problemen met blog Ik kan niet meer inloggen, héél vervelend

Gepost door: Christian Debackere | 19-02-08

Mooi zo, Je bent amper één kilometer van mijn huis geweest, maar ja ik was toch gaan stappen. Ik had zaterdag al een 50km gaan doen in Baasrode.

Gepost door: freddy11 | 19-02-08

knap mooi blog,hier komen we nog wel een kijkje nemen
veel wandelgroetjes
erik en marina

Gepost door: ERIK | 19-02-08

Bazel Het zag er weer een mooie tocht uit. Via de foto's van Joost zag ik dat jullie een lus maakten in de buurt van Bazel en herkende ik heel wat plekjes. Leuk om terug te zien.

Gepost door: Ambigirl | 19-02-08

De commentaren zijn gesloten.