29-12-07

Euraudax Engis : 25 km

Liège19.jpg

Vanuit Brugge nam ik de trein richting Luik en kwam op het perron Kurt tegen die me tijdens de treinrit gezelschap hield.  Om 9u03 arriveerde de trein in het gerenoveerde station van Liège-Guillemins (foto 2) en stapten we naar café "Oriënt-Express" waar we ons inschreven voor 25 km euraudax wandelplezier.  Natuurlijk waren er vele gekende gezichten zoals Marion, Willy Sabbe, Hugo, Dennis, Lucia, Frank, Sally ... en ook Willy Timmermans uit Nederland die ik al lang niet meer gezien heb.  Blijkbaar had Marion hem overgehaald om het fenomeen 'Euraudax' te testen.  Om 10u (na voor mij een stevig ontbijt in het café) vertrokken we met een 120-tal wandelaars en liepen we een hele tijd langs de Maas met z'n vele bruggen, zoals de Pont du Val-Benoit, Pont Mativa en Pont Kennedy.  Na 7,8 km vond de eerste wagenrust plaats waar we een Galler-chocolaatje kregen en frisdrank.  We gingen richting Citadelle, terug via het kanaal en het viel me op dat het pad bezaaid was met hondendrollen.  Blijkbaar kennen ze hier het kakzakje niet...  Het werd stevig klimmen naar het kasteel, waar een tweede wagenrust klaarstond, die ons verwende met een frisdrankje en een schijfje worst die we nuttigden aan een prachtig zicht (foto 5).  Via pittoreske paadjes (foto 7) ging het nadien langzaam richting Luik Centrum.  Eénmaal aan de kerstmarkt kregen we een half uur caférust.  Ik genoot er met twee franstalige wandelgenoten van een halve liter jupiler.  Net voor we terug vertrokken kreeg ik aan een kerstkraampje van mede-organisator Hubert een Waalse jenever 'Peket' getrakteerd (foto 8).  Helaas begon het te gaan regenen. Er was nog een goeie 5 km te gaan en die leidde ons doorheen het stadscentrum met z'n winkelstraten (foto 9) en pleintjes.  Deze wandeling stempelde ik af voor m'n 'Schelp' en erna treinde ik voldaan en in gezelschap van verschillende andere wandelaars terug naar huis. 

Liège3.jpgLiège14.jpg

 

 

 

 

Liège20.jpgLiège36.jpg

 

 

 

 

Liège41.jpgLiège52.jpg

 

 

 

 

Liège61.jpgLiège63.jpg 

 

 

 

20:25 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: euraudax |  Facebook |

Commentaren

Luik Volgend jaar zullen we het resterende trajekt van de GR57 van Barchon naar Hotton vervolledigen . Deze GR loopt door Luik. Hebben Jullie ook op de GR gewandeld of hebben Jullie ergens wit/rode tekens gezien ?

Gepost door: freddy lesage | 30-12-07

Mooie wandelroute blijkbaar.
Groetjes van een mede Duvelliefhebber.

Gepost door: Xray | 30-12-07

Ik wil jullie wensen al wat heerlijk is en alles wat jullie hartje verlangd...mooie dagen, vrolijkheid en zonneschijn...lieve groetjes

Gepost door: yolanda | 30-12-07

Hallo Bedankt en voor u en uw familie wens ik ook een vreugdevol en een gezond 2008!
Groetjes

Gepost door: Perzik | 30-12-07

Euraudax Luik Hey,

Dus jij was het toch!Ik dacht wel dat ik je herkende van je site!

Zeer leuke site waar ik veel te weten gekomen ben over euraudax, want die van Luik was nog maar men tweede deelname.

Groetjes,

meisje met de groene pet op euraudax aka Sigrid

Gepost door: Sigrid | 30-12-07

Inderdaad in Nederland is er ook een gemeente Haren. Ligt dicht bij de stad Groningen. Intussen heb ik mijn verslag van de Oudejaarstocht erop gezet. ook ik wens je een goed 2008 met veel wandelplezier.

Gepost door: noortje | 30-12-07

Bij deze wens ik je een voorspoedig en vreugdevol 2008 met nog veel wandelplezier.

Gepost door: Marc | 31-12-07

De beste wensen en een sportief wandel 2008!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 31-12-07

Gelukkig Nieuwjaar ! En vele wandeltochten :)

Gepost door: Christian Debackere | 01-01-08

Beste wensen Onze allerbeste wensen voor het nieuwe jaar aan de gehele familie! Mag 2008 een voorspoedig jaar worden in goede gezondheid zodat er vele kilometers kunnen gewandeld worden en natuurlijk op tijd en stond een Duveltje.

Gepost door: Dirkjogt | 01-01-08

De commentaren zijn gesloten.