15-10-07

Euraudax Mol-Wezel : 100 km

Mol-Wezel5.jpgWegens moderniseringswerken bij de NMBS nam ik reeds om 7u04 de trein richting Gent waar ik met Joost en An, een vriendin van hem, had afgesproken.  Samen treinden we verder richting Lommel waar we door de Euraudax-organisatie werden afgehaald.  Nog een pintje en ik maakte me samen met vele andere wandelaars klaar om aan een nieuw wandelavontuur te beginnen in een (voor mij) onbekende omgeving.  Vanuit de startzaal, in Wezel (Mol), ging het richting Zilvermeer, waar ook onze eerste wagenrust stond.  Een heerlijke wafel en doorstappen.  Het prachtige zilvermeerbos leek bezaaid van mooie paddestoeltjes, die je overigens niet mag plukken !  Ik maakte een babbel met René Smets (mijn wandelgenoot tijdens de 100 km van Kempentocht 4) die ik allang niet meer had gezien.  Na een broodje (met Duvel) ging het richting Kattenbos in Lommel.  In de wagenrust aan het bos werden we op schuimwijn en bier getrakteerd door Huub.  Na 10 minuten liepen we verder door het bos dat vlakbij het station van Lommel ligt.  Na een tweede wagenrust aldaar ging de zon langzaam onder en tegen de grote rust met volle maaltijd was het volledig donker.  Het lekkere eten bestond uit een worst, appelmoes en wortel-aardappelenpurée en een Duvel.  De derde lus deed ondermeer Balen aan, waar we een wagenrust hadden aan Kapel Schoor.  De hemel was helder en bezaaid met sterren.  Ik was moe en vocht tegen het slaapwandelen, maar was in deze strijd zeker en vast niet de enige.  Het ontbijt om 2u kwam zeker niet ongelegen en ik gebruikte van de 50 minuten pauze gebruik om een piepklein dutje te doen en toen onze baankapiteinen Jean en Hilde het startschot van de vierde en laatste lus floten voelde ik me helemaal herboren !  Ook hier deden we vooral Balen aan, met St Janneke Kerk.  Helga en ik miaauwden de hele tijd als poezen in de nacht en tijdens de laatste 40 minuten babbelde ik met Frank en zo kwamen we om 7u aan in de startzaal.  En bij de aankomst hoort natuurlijk een Duvel en het was mijn toer om te trakteren aan Joost en An.  En tenslotte wens ik de organisatie een dikke chapeau toe voor het prachtige verloop !  En hier volgen enkele kiekjes van een mooie tocht !

Mol-Wezel9.jpgMol-Wezel11.jpg

 

 

 

 

Mol-Wezel15.jpgMol-Wezel54.jpg

 

 

 

 

Mol-Wezel58.jpgMol-Wezel60.jpg

 

 

 

 

Mol-Wezel61.jpgMol-Wezel69.jpg

20:27 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: euraudax |  Facebook |

Commentaren

het kattenbos ... schitterend hé. 'k Ben daar vorig jaar (weliswaar in het voorjaar) ook gaan wandelen, en 't is idd één van de betere tochten geweest. Voor mij was het gisteren 'werkendag'. De parkvrienden hadden ook een eigen organisatie en ik was aanwezig als teller.

groetjes,
thierry

Gepost door: thierry | 15-10-07

Prachtig, Het is altijd mooi wandelen op de grens van de Kempen en Limburg, zaterdag 20 oktober ga ik mijn eerste euraudax doen te Terhagen, we komen met de 50 km dan door mijn huidige woonplaats Schelle en mijn geboortedorp Niel, altijd mooi meegenomen.

Gepost door: freddy11 | 16-10-07

Al surfend, op zoek naar wandelsites, kwam ik op jouw site. Ik wil mijn waarding voor je mooie site uitspreken. Omdat ik ook gek op katten ben vind ik je site helemaal top!!!!!
sinds kort ben ik ook besmet met het wandelvirus.

Gepost door: noortje | 16-10-07

Mooi hé Je verslag en de fotoreportage die René op het web geplaatst laten me dubbel genieten van wat ik gemist heb.

Gepost door: G.U.Y. | 17-10-07

Echt een mooie streek daar hé, binnen 4 weken gaan wij met de webloglopers ook wandelen in het zilverbos in Mol.

Gepost door: marc | 17-10-07

Mol Ik ben ook altijd zo benieuwd als ik een nieuwe streek ga verkennen. Dit weekend was het voor mij ook totaal wat nieuws met de Hoge Venen. Ons belgenlandje heeft toch mooie plekjes!

Gepost door: Ambigirl | 17-10-07

Prachtige wandeltocht ! Ja, het was een prachtige wandeltocht en het getrakteerde Duveltje op het einde heeft me enorm gesmaakt!

Fotoverslag 78 fotootjes met ondertekst op http://wandelen.fantasie.be naast titel Mol-Wezel 100km

Gepost door: Joost Vancoppenolle | 18-10-07

Mooi Limburg Limburg telt onnoemelijk vele mooie wandelplekjes, niet voor niets dat TV-één programma Vlaanderen Vakantieland Limburg heeft uitgeroepen tot het Wandelparadijs van Vlaanderen.
Als je kunt, moet je beslist ook eens het wandelgebied De Hoge Kempen bezoeken, gelegen tussen Genk en Maasmechelen. Of het bloeiende Haspengouw of rond Riemst de Mergelgrotten. Genoeg reklame nu voor Limburg.
Ik vond het fijn jou en Joost na (te)lange tijd nogeens opnieuw te ontmoeten.
Mijn verslag kun je lezen via http://beneluxwandelen.eu mijn fotoverslagen vindt je op http://picasaweb.google.nl/wandelmeefreak
tot spoedig en nog veel wandelplezier.

Gepost door: René | 24-10-07

De commentaren zijn gesloten.