12-08-07

Dodentocht : 100 km

Doto 2Vrijdagavond na m'n werk in Brussel treinde ik samen met Joost richting Bornem voor de jaarlijkse wandelklassieker : De Dodentocht !  Na het ophalen van onze inschrijving, de traditionele spaghetti en Duvel begaven we ons naar de startzone waar om 21u het startschot werd gegeven.  Met een 9000-tal wandelaars vertrokken we om in 24 uur de afstand van 100 km te volbrengen.  's Nachts was ik ongelofelijk moe van de werkdag en ik heb wel 2 uur lang gevochten tegen de slaap tot Guy me wakker babbelde.  Zo kwam ik in de Duvel waar ik een gratis bekertje hemels vocht dronk en van sokken verwisselde.  Op naar de 50 km en daarna de Palm.  Daar nam ik een pauze van 25 minuten om van kleren te wisselen.  Om 6u15 zette ik m'n tocht verder en kletste met enkele wandelaars waarna een nieuw slaapwandelmoment volgde...  Tot Peter mij opbelde en ik zo langzaam terug frisser werd.  Controlepost tot controlepost...  Ik kreeg last in m'n scheenbeen en het ging niet zo gemakkelijk.  De vermoeidheid van de lange werkdag en wandelnacht speelden me parten.  In de controlepost in Lippelo liet ik door het Rode Kruis wat ijs op m'n scheenbeen leggen en dat hielp wel.  Het was nog slechts 20 km te gaan.  Het einde kwam in zicht !!  De laatste kilometers wogen echt wel het zwaarst.  Vorige jaren waren dat deze die lekker rolden, deze keer verbeet ik de pijn in m'n been, maar van zodra de eindmeet in zicht was, vloeide alle ellende weg !  Om 16u32 scande ik voor de laatste keer en nam m'n derde Dodentocht-medaille in ontvangst.  En erna...... Ja, natuurlijk een Duveltje om dit alles door te spoelen !Doto2007
Via deze weg wil ik de volledige organisatie en het Rode Kruis eens in de bloemetjes zetten.  Niet simpel om zomaar 9000 wandelaars op te vangen.  En om 20u11 kwam vriendin Nele toe die hiermee haar eerste 100 km voltooit.  Een hele dikke proficiat aan haar !!! En aan Joost die al om 13u25 de ananas in ontvangst mocht nemen.  Voor mij was dit m'n 20ste wandeltocht van 100 km of meer, maar zeker niet de gemakkelijkste.  Zie ook op Mijn Digs voor meer kiekjes die ik nam...

Doto 3Doto1

21:39 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (15) | Tags: wandelen |  Facebook |

Commentaren

Ik lees uw verslag met heel veel bewondering.
Een heel dikke welgemeende proficiat is hier zeker op zijn plaats!

Gepost door: kaatje | 12-08-07

De volhouder wint. Gefeliciteerd met uw trio. Ik zou het niet kunnen denk ik...

Gepost door: Caroline | 12-08-07

Proficiat hé Maaike. 't is niet omdat het de zoveelste is dat het er gemakkelijker op wordt hé. Ikzelf heb bij het krieken van de dag moeten opgeven wegens knieproblemen. Daarna heb ik nog enkele stukjes meegestapt en samen met ons groepje over de eindmeet gesukkeld (wij waren daar op het moment van de scanproblemen - chaos, niet te geloven).
Volgend jaar in elk geval een nieuwe poging, maar ondertussen voor alle deelnemers - of ze het nu gehaald hebben of niet - een dikke chapeau. Het verdient veel moed om aan zoiets te willen beginnen !

groetjes,
thierry

Gepost door: thierry | 12-08-07

Proficiat Maaike, een DIKKE PROFICIAT, is hier wel op zijn plaats. We hebben je tussen de mensenmassa bij de opstelling naar voren zien lopen, Wij zelf zijn in het midden ergens gestart. Wij waren ronde 18.00 uur binnen, was erg afzien ook mede door de warmte in de middag. Maar geniet er maar van, maar geef je been wel rust....

Gepost door: Rob & Aartje | 12-08-07

HEY wat knap zeg. Zelf heb ik al een paar keer de vierdaagse van nijmegen meegewandeld, maar aan de dodentocht waag ik me (nog) niet.
Proficiat!

Gepost door: sodade | 13-08-07

Maaike, je bent mij voorbij gelopen net na het vertrek in buggenhout, op de steentjes achter de voetbalkantine. Ik dacht dat ik je herkende, van de fotoverslagen van jou en Joost, maar ik wist het niet zeker. Ik ben daarna naar de tracking gaan kijken en we hebben vanaf Buggenhout zo wat gelijk gelopen. Het was mijn vierde dodentocht en best wel de zwaarste. Ik had last van mijn linkerknie van voor de Palm.

Ik had verlof vrijdag dus een ganse dag platte rust. Ik denk niet dat ik het zou kunnen na een hele dag werken... dat zou er voor mij zwaar over zijn.

In elk geval proficiat en tot de volgende....

Gepost door: Wim Verbeke | 13-08-07

dikke proficiat! Sterke prestatie weer neergezet. Ondanks je 100 km ervaring is het niet steeds evident dat het altijd vlot gaat. Hopelijk niet te veel last meer van het scheenbeen.

Gepost door: Dirk | 13-08-07

Niet simpel Het wordt natuurlijk nog harder als je zo een prestatie gaat doet na een lange dag werken. het is zoal niet simpel.

Gepost door: freddy11 | 13-08-07

Maaike, proficiat. Je weet wel dat ik niet zo een fan ben van dergelijke wandelingen maar ik doe tocht mijn hoedje af voor Uw prestatie. 26 jaar geleden heb ik als jonge gast van 28 ook de dodentocht gewandeld en uitgedaan. Maar toen stelde ik mij veel vragen in verband met gezond wandelen en heb toen beslist om nooit meer aan een ultra-wandelen mee te doen.

Gepost door: Freddy lesage | 14-08-07

Een grote proficiat !!! Een grote proficiat aan mijn zus Maaike! Hopelijks kan je zondag meestappen in de Marollentocht! Maar hoedanook we gaan onze dodentocht-overwinning vieren op de barbeque van de Marollen!

Ontdek nu het unieke fotoverslag van 145 foto's
met ondertekst van mijn Dodentocht op de website
http://wandelen.fantasie.be en (her)beleef
virtueel deze wandeltocht van 100 kilometer!

vele wandelgroetjes
Joost

Gepost door: Joost Vancoppenolle | 14-08-07

Proficiat! En is het ook al zo hard aan het kriebelen voor volgend jaar? 't Is toch echt iets vreemds, die microbe... Tot wandels!

Gepost door: Joris | 15-08-07

Dikke proficiat !!!!!! Zeg Maaike, wanneer komt Cesaartje op de blog ? :)

Gepost door: Christian Debackere | 16-08-07

Een late proficiat Hey,

Eindelijk nog eens tijd om je wandelverslagje te lezen over de Dodentocht. Proficiat met je prestatie. Iedere keer weer vind ik het schitterend dat het jij en je broer lukt om 100 km en soms zelfs meer te stappen. Chapeau!

Gepost door: Ambigirl | 16-08-07

Het was weer tof Het was weer tof je tegen te komen. Proficiat dat je het weer kon. Iedere tocht moet gestapt worden. En de ene dag is de andere niet.
Ik hoop dat je scheenbeen zich snel herstelt, en nogmaals proficiat.

Gepost door: G.U.Y. | 17-08-07

Ik kon het wel denken dat je die tocht ging doen. Dikke proficiat ;)

Gepost door: Yago | 23-08-07

De commentaren zijn gesloten.