22-07-07

Euraudax Verviers : 50 km

Verviers-1Om te wandelen, moet je soms veel over hebben.  Zo nam ik zaterdagmorgen om 6u02 de trein richting Verviers waar baankapitein Jacky Servais een Euraudax-wandeltocht van 50 km in petto had.  Op de trein kwam ik Kurt tegen (foto 2).  Om 8u25 kwamen we aan in Verviers Centraal en met 51 wandelaars vatten we exact om 9u de wandeling aan.  Al vlug begonnen we aan enkele stevige hellingen die ons naar Blegny leidden.  Het landschap aldaar is ronduit prachtig (zie ook foto's 3 en 4) en de blauwe lucht maakte het tafereel volledig.  Eenmaal in Blegny gekomen hielden we aldaar een caférust gevolgd door een iets langere middagrust waar ik aan het tafeltje met Kim, Linda (foto 7) en Wim een half litertje bier dronk en een bakje frieten bestelde.  Na die rust vertrokken we verder richting Luik.  Zo rond 18u zagen we in het dal Luik liggen (foto 6) en we passeerden de brouwerij van Jupiler (mmmm).  Even voor 19u kwamen we aan in café "l'Aigle d'Or" (foto 8 en 9), een veelbetekenende naam in de Euraudax-wereld als je weet dat die staat voor "Gouden Arend", de begeerde wandelmedaille.  Op foto 5 zie je Gilbert en Kurt, op Euraudax-wandelingen steeds van de partij.  Voor deze tocht heb ik maar liefst 4 uur en 30 minuten op de trein gezeten, een meer dan beloonde moeite !!

Verviers-2Verviers-3Verviers-4Verviers-5Verviers-6Verviers-7Verviers-8Verviers-9

19:40 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: euraudax |  Facebook |

Commentaren

Ja soms moet je er wat voor over hebben hé.
Ik heb hier in Diegem nooit een trein die vroeg genoeg is om op 'een deftig uur' ergens aan een wandeling te beginnen. Uit noodzaak ga ik dus eerst te voet naar Zaventem (5 km) om van daar de eerste trein te nemen. Dit wil zeggen. Om 4 u opstaan, om 4u45 vertrekken voor trein van 5u35. En als er dan na de wandeling nog een bbq volgt (laatste tijd vaker en vaker) kom ik pas 's avonds laat thuis (vorige week zelfs de nacht 'doorgedaan' in het station van Gent omdat de laatste trein ook al weg was).
Maar 't is het allemaal wel waard vind ik ...
Blegny is een fantastische streek (België is trouwens een mooi - maar onbemind - wandelland , maar dat hoef ik je niet te vertellen hé).
'k Zit nog altijd zonder pc, maar de foto van mijn huisdiertjes komen er binnenkort aan hoor ;-))

groetjes,
thierry

Gepost door: thierry | 23-07-07

Zoals......... Zoals het spreekwoord zegt "De trein is altijd een beetje reizen".

Gepost door: freddy11 | 23-07-07

hallo,bedankt voor je bezoekje op mijn blog,kom je een prettige week wensen,groetjes brigitte

Gepost door: brigitte | 24-07-07

Ga maar eens kijken :) Voila, je staat erop he :) Met duveltjes en al ;)

Gepost door: Christian Debackere | 24-07-07

De commentaren zijn gesloten.