03-02-14

Dubai Marathon : 42,195 km

Marathon Dubai2.jpgJa, ik weet het, ik ben er weer vrij laat mee.  Maar ja hoor, we did it !! Op vrijdag 24 januari omstreeks 5 uur in de morgen (ja, in Belgische tijd is dat 2 uur) stond ik op, deed ik mijn loopkleren aan, at ik al rechtstaand een paar boterhammen waarna Wouter mij naar de start voerde.  Niet zo simpel, want de file richting startzone was enorm.  Vele lopers sprongen uit hun taxi en legde te voet de rest af.  Gelukkig vonden we toch een parkeerplaats.  Brrr, ik rilde in mijn t-shirt, want het was vrij fris zo vroeg in de morgen.  Verdorie, ik moest naar het toilet.  Ja, als je stress hebt, voel je je darmen en blaas in beweging komen.  Niet zozeer stress voor het lopen, maar voor het op tijd geraken ! De toiletten waren ergens in de verte en er waren zo'n duizend lopers (zowel voor de marathon als de 10km) voor mij.  Dan maar achter een kraam kruipen en pipi doen in het zand.  De rest moesten we ophouden.  Shit ! Letterlijk dan...

Dan direct naar de startzone van de marathon waar ik samen met zo'n drieduizend andere lopers wachtte op het startschot om 7 uur.  Ik nam afscheid van mijn broer Wouter en weg was ik.  De eerste kilometer was drummen en zo kon ik nog niet op mijn geplande snelheid van 5m20/km komen.  Gelukkig ging het even later vlot en zonder in het rood te komen zat ik boven mijn geplande snelheid. 

Moeilijk was het parcours niet.  Rechtdoor de grote baan en de massa lopers volgen.  Ik hield mijn snelheid en dronk voldoende water.  In de draai zag ik wat verder marathonman (Stefaan Engels) die ongeveer twee kilometer achter mij zat maar geen plannen had om records te breken.  De avond voordien waren we trouwens samen en met nog anderen spaghetti gaan eten.  Ik had last in mijn knieschijf, maar gelukkig ging dat na een tijd terug over. De zon begon al hoog te komen en ik voelde de temperatuur stijgen.  De opkomende hitte maakte het lopen lastiger.  Vanaf kilometer 25 begon ik het wat lastiger te krijgen.  Ik greep naar iets wat me door een medewerker toegestoken was.  Het bleek twee stukjes Mars te zijn.  Jakkes, nog nooit eerder heb ik tijdens een loopwedstrijd (half gesmolten) chocolade gegeten.  De darmkrampen kwamen terug op en ik moest alweer pipi doen.  Maar de toiletten waren niet rijkelijk bezaaid langs het parcours, dus nog wat volhouden maar.  Ik passeerde het startpunt en zag vanaf dan snellere lopers naar de aankomst lopen.  Op kilometer 35 zag ik een WC-cabine.  Eindelijk pipi doen, maar toen bleek dat er geen papier lag, moest ik noodgedwongen wachten met het andere :-).  Maar ik voelde onmiddellijk dat het deugd gedaan had om die halve minuut even neer te zitten.  De stijfheid was voor even verdwenen.  Ik maakte de tweede draai en kwam aan kilometer 38.  Ik voelde me beter worden, maar de stijfheid begon terug te komen.  Mijn snelheid minderde.

Op kilometer 40 moest ik even stretchen aan de dranktafel en dat deed enorm deugd.  Nog twee kilometer en in mijn Ipod begon mijn lievelingsloopnummer ! Alles geven en ik kreeg energie voor duizend man ! De snelheid trok omhoog, ik stak mijn armen in de lucht en liep al dansende verder ! Ik zag kilometerpaal 41 en wat verder de tribunes naderen.  Ik danste, de adrenaline schoot door me heen.  Rond me waren weinig of geen anderen en doordat ik danste en juichte brak in de tribunes een joelend applaus los.  Dat gaf nog een grotere kick ! De meet in zicht en ik keek naar mijn Garmin ! Personal record !! Ik klokte af op 3u41min50sec en bereikte hier de 441ste plaats van de totale >3.000 lopers en 81ste vrouw van de 480 vrouwen !

Ik had met mijn broer Wouter op een bepaald punt afgesproken, maar dat bleek aan de overkant van het parcours te zijn.  Ik schreef een sms en ging erna in het gras liggen.  Een banaan eten en bekomen, want 't was nodig.  Jaja, mijn zesde marathon is een feit en nummer 7 staat reeds op de planning !

lopen,marathonlopen,marathonlopen,marathonlopen,marathon

18:54 Gepost door Maya in Lopen | Permalink | Commentaren (10) | Tags: lopen, marathon |  Facebook |

22-01-14

Dubai part 1

image.jpgSinds maandagavond ben ik voor de tweede keer bij mijn broer in Dubai. Gisteren ben ik een bezoek gaan brengen aan de Madinat Jumeirah waar ik mijn borstnummer ben gaan oppikken voor de Dubai Marathon van vrijdag. Aangezien mijn broer Wouter enkele uren naar kantoor was, ging ik alleen op stap en van dat stappen krijg je dorst en zo ging ik naar het Belgian Beer Café een (dure) Duvel nuttigen. Gisterenavond zijn we wat gaan winkelen in de Dubai Mall. Ook vandaag moest mijn broer al vroeg naar kantoor en hij zette mij af aan de Marina Mall. Daar kan je wandelen tussen de wolkenkrabbers aan het water en ook winkelen. En zo mijn eerste solden gekocht van dit jaar : een jas. Aan de blakende zon te zien duidelijk iets wat ik hier niet moet dragen. Ook al is het hier nu zogenaamd winter... Ook vanavond heeft mijn broer een afspraak, dus besloot ik om een terrasje te doen. Nee, geen Duvel helaas, maar een wrap met kip en een Diet Pepsi. Morgen normaal gezien ontmoeting met Marathonman die nu onderweg is met het vliegtuig en 's avonds met enkele lopers die ik via Facebook heb leren kennen. Ja, vrijdag is het zover : De marathon. Duimen mag !!

image.jpg

17:54 Gepost door Maya in Reizen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

13-01-14

Eindelijk nieuws van het front !

Urban trail2.jpg

Eindelijk nieuws van het front ! Eerst en vooral wil ik iedereen een super 2014 toewensen.  Het is hartverwarmend hoeveel reacties ik kreeg op het feit dat mijn blog een hele tijd stil lag.  Eerst en vooral kwam dat door chronisch tijdsgebrek.  Ik maakte er de gewoonte van om mijn blog bij te werken tijdens mijn middagpauze omdat ik 's avonds al zoveel andere activiteiten te doen heb.  Maar opeens kon ik niet meer inloggen... Tot ik het vandaag eindelijk nog eens probeerde en hopla : Het lukt !

De foto hierboven is er eentje die genomen was op de Brugge Urban Trail op 20 oktober 2013.  En op oudejaarsdag heb ik op het onverwachts een marathon gelopen met Marathonman en andere Hero-lopers en dit langs de Watersportbaan.  Volgende week vertrek ik voor 9 dagen naar mijn broer in Dubai en ook daar staat een marathon op het programma.  Maar daar blijft het niet bij, hahaha...

Verder zal ik terug trachten wat vaker terug bij te bloggen.  Nu ik weer kan inloggen zal ik daar in 2014 weer werk van maken.  Met dank aan jullie, lieve lezertjes ! Hopla, op naar de volgende.  Doei !

12:52 Gepost door Maya in Dagelijkse Sleur | Permalink | Commentaren (7) | Tags: blog |  Facebook |

13-10-13

Brussels Marathon : 42,195 km

lopen

Wegens inlogproblemen ben ik een beetje laat met mijn verslagje van Brussels Marathon, exact een week geleden.  Peter en ik hadden twee nachtjes Brussel geboekt, meerbepaald in het Mercure Hotel nabij de Louizalaan.  Op zaterdag maakten we tijd om te kuieren doorheen de Brusselse binnenstad, ons welbekend omdat we er jaren hebben gewerkt. 

Zondagmorgen om 6u30 namen we het ontbijt en ja hoor, er waren pasta en bananen voorzien.  Ideaal voedsel voor de marathon en halve marathonlopers.  Nadien bracht de tram ons rechtstreeks naar het Jubelpark waar ik mijn personal drinks mooi op tijd kon indienen.  Om 9 uur stipt werd dan het startschot gegeven.  Ik was veel minder zenuwachtig dan met de Antwerp Marathon, omdat mijn enkel sinds kort vrijwel helemaal genezen is !! Ik nam afscheid van Peter die doorheen Brussel zou wandelen.  Supporteren zat er niet in, omdat er geen metro's onder het parcours rijden.  Mijn doel : Onder de 4 uur lopen ! Zou dat lukken ??

Ik nam meteen een goeie snelheid maar zorgde ervoor dat ik niet in het rood kwam.  Stukken die bergaf gingen waren er om snelheid te maken om zo op stukken die bergop gaan wat trager te doorlopen.  Via de Wetstraat naar het park en erna drie tunnels.  Eigenlijk is het parcours grotendeels gelijk als die van de "20 km door Brussel" die ik ook al drie keer heb gelopen.  Hopelijk zal mijn Garmin het volhouden, want de batterij gaat maar 5 uur mee in training.  Maar het ging heel goed en ik kon mijn snelheid goed volgen op de Garmin Forerunner 10. 

We liepen doorheen Ter Kameren Bos en zo richting Sint-Pieters Woluwe.  Er volgde een heel stuk waarbij we in tegengestalde richting zouden terugkomen.  We hoorden sirenes en zagen enkele politiewagens, gevolgd door de nummer 1, de Keniaan Samson Bungei die op 2u15m49s zou finishen.  Heel indrukwekkend.  Hij zat dus al 15 km verder dan ik.  Ik zag mijn drankflesje voor de 35km al lonken, maar dat was verre toekomst...

lopen

Het ging nog steeds goed en ik liep over de streep van de mythische helft, de halve marathon.  Eenmaal in Tervuren maakten we een lus rond een grote vijver en erna volgde een lastig stukje bergop.  Mijn tijd zat super en als ik zo zou verder lopen, zou ik mijn doel bereiken : Onder de 4 uur !  We begonnen aan de terugweg en er volgde opnieuw een stuk bergop.  Daarnet was het bergaf, dus ik was al voorbereid.  Ik bereikte de tafel van de 35 km en daar stond het flesje dat ik al had zien staan, 15 km geleden.  De Tervurenlaan is een gekend stuk dat heel lastig bergop gaat.  Ik herkende het van de '20 km door Brussel'.  We kwamen samen met de halve marathonlopers.  Eigenlijk niet zo leuk, want het werd moeilijker om in die massa je snelheid te houden.  Af en toe moest ik "pardon" roepen om te kunnen passeren.  De triomfboog van het Jubelpark naderde. 

Verdorie, bij de '20 km door Brussel' is dit de finish, maar nu was het nog een viertal kilometer ! Na de triomfboog ging het naar de Wetstraat.  Een laatste stukje bergop...  Een "Hero"-loper met wie ik onderweg even een praatje had gemaakt, had me hiervoor al gewaarschuwd.  Toch vond ik ze belange niet zo lastig als de Tervurenlaan.  Ze is ook korter.  Ik passeerde het gebouw in de Koloniënstraat waar ik zes jaar heb gewerkt.  Wat verder zag ik een loper gereanimeerd worden door ambulanciers.  Damned !! Met de '20 km door Brussel' heb ik ook al zoiets gezien en die loper had het uiteindelijk niet gehaald en overleed.... 

Maar ik moest verder en het ging bergaf ! Ik had nog voldoende energie om er een sprint uit te knijpen.  Helaas moest ik af en toe roepen om de halve marathonlopers te kunnen passeren.  Ik naderde de Grote Markt en zag Peter in een bocht op mijn roepen.  Yes, yes, ik checkte mijn tijd.  Een gloed van euforie sidderde door mij heen.  De finish met links de poort voor de halve marathonlopers en rechts, de poort voor de marathonlopers ! Ik klokte af en finishte op 3 uur 53 minuten en 39 seconden.  Yes yes, mijn doel is meer dan voldoende bereikt ! Ik nam mijn medaille in ontvangst en wachtte Peter op. Ja, ik krijg er maar niet genoeg van.  De volgende mythische 42,195 km is al geboekt en ja hoor, hééééél ver hier vandaan, maar dat lees je dan wel weer :-)

lopenlopenlopen

 

13:28 Gepost door Maya in Lopen | Permalink | Commentaren (12) | Tags: lopen |  Facebook |

04-10-13

Duomarathon "Be a hero" : Joost en ik

lopen

Een poosje geleden had ik mijn broer Joost en mezelf ingeschreven om een Duomarathon te lopen langs de Watersportbaan.  Net zoals hier en hier liep ik deze in het kader van het project "Be a hero for one day" van Marathonman, met als enige verschil dat ik hier geen volledige marathon zou lopen, maar een deel ervan.  Om 11 uur begon ik als eerste te lopen en ik had 30 km op de planning, dus 6 rondjes van 5 km rond de Watersportbaan.  Tijdens het vierde toertje kwam Joost met zijn fiets naast me rijden.  Hij reed mee tot aan de loft waar hij een babbeltje sloeg met de anderen terwijl ik verder liep.  Toen ik al 25 km op de teller had, begon Joost mee te lopen en zo liepen we een volledig toertje samen.  Tijdens mijn laatste 500 meter begon Joost wat te versnellen en kwam Peter naast me rijden.  Jawel, hij was met zijn koersfiets volledig vanuit Brugge naar Gent gereden om eventjes te supporteren.  En nee, hoor, nog geen tijd voor de douche want na Joosts twee solotoertjes zou ik terug lopen en dat samen met Joost de laatste 2,195 km van onze Duomarathon.  Er stond veel wind waardoor ik de 30 km aflegde in 2u53min.  Joost zou tijdens de twee solotoertjes voor de snelheid zorgen zodoende we onze duomarathon mooi volbrachten op 3u55min. 

Peter was intussen alweer vertrokken, maar ik kreeg ander aangenaam gezelschap, namelijk van Wisken die ik via Facebook en het Hero-project had leren kennen.  Zij had in februari, de dag voor mij, haar Hero-marathon gelopen, maar nu zagen we elkaar voor het eerst in levende lijve.  Ik ging samen met haar een Duvel drinken langs het parcours van de Watersportbaan en erna gingen we naar Joosts appartement waar we op het 25ste verdiep, genietend van het mooie uitzicht, verder Duvelden.  En jawel hoor, Wisken drinkt ook heel graag Duvel en Orval, dus behalve lopen hebben we wel meer gemeen :-)

Zo, dat was de laatste grote training voor zondag, want dan trek ik opnieuw de loopschoenen aan.  Maar dat lees je later dan wel weer.

lopenlopenlopen

13:26 Gepost door Maya in Lopen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: lopen |  Facebook |

01-10-13

September : Qwizzel

Qwizzel6.jpg

Een dagje te laat alweer, maar Qwizzel krijgt dit rubriekje helemaal voor zich ! Dit prachtige wezentje zag het eerste levenslicht op 23/03/2013 in Culemborg (NL) en woont nu bij Ank, een grote natuurliefhebster.  Toen ik op haar FB-pagina deze foto's zag, begon ik zelf gewoon te smelten.  Wat een pracht !!!!!

Een poosje voor de komst van Qwizzel die Ank overigens van een vriendin kreeg, was er het grote verlies van Quincy, de vorige poes van Ank.  Maar ook al is Qwizzel nu haar vriendje, Quincy zal altijd in Anks hart verder leven ! Dit prachtige odd-eyed katje (groen en blauw oogje) eet werkelijk alles en heeft al verschillende vliegjes gevangen.  Wat vinden jullie hiervan ?  Zou je ook niet smelten !!!!!

Heb je ook zo'n prachtdiertje thuis, stuur dan zeker een tweetal foto's met beschrijving naar mayawandelt@gmail.com.  Wat betekenen ze veel voor ons, die pluizige vrienden !!!! Alle diertjes zijn overigens welkom !!

Qwizzel1.jpgQwizzel2.jpgQwizzel4.jpg

12:46 Gepost door Maya in Dier van de maand | Permalink | Commentaren (4) | Tags: dieren |  Facebook |

12-09-13

Euraudax Torhout : 100 km

foto1.JPG

Vorig weekend stond Euraudax Torhout op mijn programma.  Gezien ik terug wat looptrainingen voor de boeg heb was dit mijn laatste 100km-tocht voor 2013.  Het vertrek was zaterdag om 14u en de aankomst ervan was zondag om 10u.

Onder begeleiding van baankapitein Ronny en Kobe trokken we de eerste lus doorheen Torhout en meerbepaald Groenhove.  Veel natuur en bos dus en het mooie weer maakte het des te aangenamer.  Twee wagenrusten en een goeie 60 wandelaars waarvan er 38 zich hadden ingeschreven voor de volle 100 km. Rond 18u30 bereikten we terug de zaal waar een koude schotel stond te wachten.  foto2.JPG  Op naar lus 2 die richting Zwevezele ging.  Een vriendelijke medewandelaar had mijn fluojasje in zijn rugzak gestoken, want vanaf de eerste wagenrust waren we verplicht om deze te dragen aangezien de zon weldra onder zou gaan.  In de tweede grote pauze die een goed uur zou duren stond een warme maaltijd te wachten.  Nog een laatste Duvel en klaar voor de tweede helft van de wandeling.  De eerste nachtelijke lus die om 2u15 aanvatte leidde ons naar Aartrijke en Eernegem. Er volgden twee hele lange stukken van 9 km met telkens een wagenrust met een yoghourtje en een gehaktballetje met Wostyn mosterd, een Torhoutse lekkernij.  Ik bestelde aan de wagenrust een pintje. 

Zo kwamen we een goeie vijf uur later terug in de zaal in Torhout voor het ontbijtbuffet.  Goed op tijd want ik had reuzehonger.  Ik begon er mij zelfs wat flauw door te voelen.  Vier boterhammen, enkele schellen kaas en twee stukjes ei.  Gelukkig had ik een cécémel in mijn bagage voor wat suikers.  Maar na een half uurtje moesten we terug op pad voor de laatste lus die via de oude spoorwegbedding naar Ichtegem trok.  De wagenrusten waren ten huize wijlen Robert Loncke en er stonden rijstpapjes klaar.  Lekker !! Er volgde een plaatselijke lus doorheen Ichtegem. 

foto3.JPG

Op de laatste wagenrust had een medewandelaar (Willy) een traktatie voorzien voor zijn eerste Gouden Arend.  Hij had Mojito en Cava voorzien.  Leuk ! We hielden een goeie 10 minuten rust en begonnen nadien aan het laatste stuk van 7,5 km.  Zo kwamen we om 9u55 aan in Torhout.  Ik dronk vlug nog een pintje want erna had ik mijn trein richting Brugge.  Dank aan de organisatie en het hele leuke gezelschap van vele wandelgenoten !!

foto4.JPGfoto5.JPG

13:07 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: wandelen, euruadax |  Facebook |

02-09-13

Augustus : Moran

1.JPG

Twee weekjes verlof gehad en weinig tijd.  Daarom zijn we ietsje te laat met het bekronen van deze prachtige Zwitserse Sennenhond.  Deze prachtige reu Moran is sinds een achttal weken het nieuwe vriendje van Eddy en Jeanine.  Hij is geboren op 11 mei van dit jaar.  Dergelijke honden trokken vroeger de melkkar want ze kenden goed hun weg.  Ze kozen de naam Moran omdat ze een naam moesten geven die met een "M" begint, volgens het principe van de stamboom.  Verder heeft hij niet veel voeding nodig.  Naast vlokken en korrels krijgt hij twee keer per week rauw vlees.  En ja, het is dan niet alleen de eerste schooldag voor de kinderen, ook Moran gaat naar de hondenschool. 

Heb je ook een diertje dat het verdient om "Dier van de maand" te zijn, stuur dan zeker een tweetal foto's met beschrijving door naar mayawandelt@gmail.com.  Zeker doen hoor want ze verdienen onze vriendscap en aandacht :-).

2.JPG3.JPG

13:21 Gepost door Maya in Dier van de maand | Permalink | Commentaren (2) | Tags: dieren |  Facebook |

19-08-13

Marollentocht Sijsele : 24 km

image.jpg Gisteren vond de jaarlijkse Marollentocht plaats en dit is dan ook een wandeltocht die georganiseerd wordt door onze eigen wandelclub : Feestcomité De Marollen Sijsele. Ik had met Joost en Rita afgesproken in de Marollentent en ik zag ze al op de bus vanop mijn fiets. Samen begonnen we aan het eerste hele mooie stuk richting Sint-Kruis. Sinds een tweetal jaar is het parcours veranderd en eigenlijk ook een heel stuk mooier geworden. Helaas kregen we na de eerste controlepost een heuse vlaag over ons heen. Joost wou voor zijn kop geen regenkap aantrekken maar moest uiteindelijk toch toegeven aan de overtrekkende bui. Er volgde een mooie lus doorheen Sint-Kruis met het kasteel van Rooiveld. Na dit stukje natuur en een fris pintje trokken we doorheen Ryckevelde. Mijn niet onbekend omdat ik er af en toe ga hardlopen. De regenwolken maakten langzaam maar zeker terug plaats voor zon en wanneer we de volgende rustpost bereikten konden we genieten van een pintje in de blakende zon. Heerlijk !! Erna volgde nog een plaatselijke mooie lus van 5 km en zo kwamen we terug aan de rustpost waar we opnieuw even bleven zitten. Nadien was het nog maar 1,5 km naar het einde. Joost en Rita namen de bus en ik genoot nog even na van een babbeltje met onze voorzitter Geert. Een heel mooi parcours ! Op 6 oktober staat hun volgende wandeltocht op de kalender ! image.jpgimage.jpg

18:48 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: wandelen |  Facebook |

17-08-13

Internationale 15-augustustocht : 42 km

image.jpg

Donderdag was het de eerste dag van ons verlof en zo kozen Peter en ik voor de mooie Internationale 15-augustustocht in Beernem. Vorig jaar was deze nog maximum 35 km maar dit jaar is ze 42 km (werkelijke afstand 40,1 km). Net als vorig jaar trok deze tocht bijna volledig doorheen de bossen. Eerst wandelden we naar Ruiselede waar we tot tweemaal toe een controle hadden in de Zande. Enkel de 27 km en de 42 km kregen een exclusieve lus dat tevens doorheen de bossen liep. En geen wandeltocht zonder een goed biertje. Sinds een poos biedt de wandelclub van Beernem naast de trappisten van Westmalle Omer aan en aangezien Omer tot een van onze lievelingsbiertjes behoort kunnen we daar perfect mee leven. De volgende controlepost was net als vorig jaar in een plantenkwekerij en daar maakten we dan de eerste Omer soldaat. Het was wel wat frisjes zo zonder pull. We aten onze boterhammen op en trokken nadien verder naar Hertsberge. Ook daar heb je veel bossen, weliswaar tussen de enorme villa's. Na wat lusjes lopen dronken we een tweede Omer in de rustpost aldaar. Een bekend zaaltje dat stampvol zat omdat alle afstanden daar passeerden. Deze tocht is dan ook terecht een populaire bestemming van veel wandelaars. We wisten dat we nadien doorheen het Lippensgoed-Bulskampveld zouden trekken en hoopten dat er een stop zou zijn aan de ijshoeve waar je lekkere yoghourtjes en rijstpapjes enzo kan krijgen. En inderdaad, dat was tevens ook de laatste rustpost. Echter was het niet dat de rij enorm lang was en zo besloten we dan toch maar om door te stappen... Na 7uur en 30 minuten stappen bereikten we de aankomst in het PC Sint-Amandus en genoten we na met jawel, een Omer. Chappeau aan Peter want veel stapt hij niet echt en deze lange tocht stapte hij moeiteloos aan een lekker tempo mee ! Het is dan ook een van de mooiere tochten van het jaar. Maar volgend jaar valt die vermoedelijk samen met een 100 km-wandeltocht die drie keer zal georganiseerd worden om zo de eerste wereldoorlog te herdenken doorheen de Westhoek... Maar dat is verre toekomst :-)

image.jpg

Hier en daar zijn in het bos al prachtige paddestoelen te bespeuren.

image.jpg

Een koetje geniet van de vele wandelaars die voorbij zijn weide passeren.

image.jpg

20:14 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: wandelen |  Facebook |

13-08-13

Dodentocht : 100 km

Doto13-21.jpg

Wat vliegt een jaar ontzettend snel.  Augustus 2013 en daar is de Dodentocht dan weer.  Het is de 10de keer dat ik eraan deelneem en behalve in 2004 waar ik na 70 km opgegeven heb wegens zeer zware regenval heb ik ze al telkens netjes uitgestapt. Vorig jaar (verslag : HIER) moest ik alleen naar Bornem omdat mijn broers gezondheidstoestand heel slecht was en dat is dit jaar zeker goedgemaakt, want om 17u20 zaten Joost en ik al samen spaghetti te eten in Café De Marnix op de Markt van Bornem.  Dit in het gezelschap van Rita en Guy met wie we in juli de Molsbroektocht hebben gestapt (verslag : HIER).  Na de spaghetti dienden we onze bagage in en zaten we een goeie twee uur te wachten op het startschot van de 44ste Dodentocht. 

En om 21u was het zover.  Joost en ik bleven samen en Rita besloot wijselijk om haar tempo te stappen.  We bleven een hele tijd bij Guy.  Tot in de controlepost aan de Duvel waar Joost en ik een Duvelfeestje hielden.  Joost besloot het ook rustiger aan te doen en ik begon verder te stappen, twee Duvels gedronken en twee voor onderweg.  Net als vorig jaar kwam ik Dirk tegen en zo bleven we een heel eind samen.  Tot plots Joost opeens terug opdook.  Hij had een stukje gelopen om ons bij te gaan.  Duvels hebben blijkbaar een speed-effect gehad :-).  Vanaf dat ogenblik besloten we om samen te blijven en zo bereikten we om 05u de Palm op 50 km.  Even rusten en van kleren wisselen en terug vertrekken...

wandelen,dodentocht

Richting Peizegem en Buggenhout.  Onderweg kreeg ik wat last van de man met de hamer maar eens de zon hoog aan de hemel komt te staan gaat zoiets gelukkig weer snel over. En als Joost dan even achter bleef, dan maakte ik gebruik van een langere zitpauze, zodoende we altijd samen terug vertrokken.  In Opdorp op 66,8km kregen we een Nestea en in Lipelo op 73,6km namen we een rustpauze in het zonnetje.  Het plakkaat van de 75km (zie hoger) lachtte ons toe en zo kwamen we in Puurs.  Onderweg kregen we van sypathieke supporters een flesje jupiler.  In Puurs bestelde Joost een Duvel, ik hield het bij een Vedett en ik wisselde van sokken.  Heerlijk om met droge sokken het laatste stuk te stappen.  Onderweg naar Oppuurs en Sint-Amands had ik een beetje last in mijn enkelpees, maar behalve dat was ik zelfs nauwelijks stijf !

We kwamen in de sporthal van Sint-Amands.  Meestal heb ik hier een zwak momentje maar deze keer bestelde ik voor de eerste keer hier een Duvel.  We hielden een laatste zitpauze voor het einde.  Er was nog een kleine 10km te gaan.  Ik verwittigde Peter dat onze aankomst voorzien was om 16u45.  Op de scanning zagen we dat Rita een tiental kilometer achter kwam.  Guy was daarintegen van de scanning verdwenen en ik maakte me toch een beetje zorgen om hem.  Zou hij zijn startkaart verloren zijn ? Zou hij gestopt zijn ? Maar dat zou me verwonderd hebben want hij was zo snel en soepel aan het stappen... Hoe dan ook, Joost en ik begonnen aan het stukje dijk langs de Schelde en zo naar de laatste scanning in Branst. Nadien zou ik vernemen dat Guy op 66 km heeft moeten stoppen wegens een pijnlijke rug (zware rugzak).

Een laatste plasstop en zo konden we beginnen aan de ultieme aftelling met de bekende bordjes : 5, 4, 3, 2 en 1.  De laatste 500 meter... En ook al heb je al zovele keren een 100 km gestapt, toch blijven die laatste meters voor een lichte krop in de keel zorgen.  Peter en zijn vader zwaaiden naar me en zo gingen Joost en ik samen over de eindmeet.  We did it ! Een jaar om nooit meer te vergeten na vorig jaar.  Dit pakken ze ons nooit meer af, onze eerste Dodentocht waarbij we samen bleven.  Medaille 9 is een feit en volgend jaar zal ik hopelijk mijn jubileum van 10 uitgestapte Dodentochten kunnen vieren... Je leest het zeker !! De vele medewerkers van de Dodentocht hebben weer voor een hele leuke editie gezorgd.  Dank aan allen !!

wandelen,dodentochtwandelen,dodentochtwandelen,dodentochtwandelen,dodentochtwandelen,dodentochtwandelen,dodentochtwandelen,dodentochtwandelen,dodentochtwandelen,dodentocht

13:23 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: wandelen, dodentocht |  Facebook |

07-08-13

Hoevetocht Puurs : 42 km

wandelen

Vorig weekend vond de driedaagse van Ibis Puurs plaats.  Aangezien ik enkel op zaterdag kon wandelen, koos ik voor de Hoevetocht.  Met het openbaar vervoer geraak je vlot in de stad en zo kon ik gemakkelijk starten.  Ik trok naar Wintam, waar er drie maal de controlepost werd aangedaan.   De eerste lus liep via de dijk en de sas naar het natuurgebied 'Noordelijk Eiland'.  Tijdens de tweede lus werd ik uitgenodigd door Geert Van Gaever om een Duvel bij hem te gaan drinken.  En na de derde stop in de controlepost volgde ik via Googlemaps op mijn Iphone de weg naar de straat waar Geert woont.  Ik realiseerde me dat ik afgeweken was van het parcours en net toen twijfelde of ik niet beter terug zou gaan, hoorde ik Geert op me roepen.  De Duvel stond klaar en wat bleek : Het parcours van het derde stuk richting Kalfort passeerde aan zijn tuin (zie foto).  Dus na een praatje en een frisse Duvel kon ik meteen verder stappen.  Mijn drinkpul had hij opgevuld met water en ijsblokjes want het was immers erg heet. 

Op naar Kalfort, waar ook een rustpost twee keer aangedaan zou worden. Toen ik bij aankomst aldaar zag dat ik mijn trein van 16u31 toch niet meer zou halen, besloot ik even uit te rusten en bestelde een Vedett.  Ik had immers nog niets gegeten dus at ik er mijn boterhammen op.  Nadien volgde een lus van een kleine 6km, maar op de een of de andere manier had ik een pijltje niet gezien en na even zoeken vond ik het parcours terug.  Ik herkende stukken van daarnet en liep zo uiteindelijk 2km teveel.  Ach ja, ik had toch de tijd, dus zo erg vond ik dat nu ook weer niet.  Ik stapte aan de controle wel meteen door naar het Fort van Liezele.  Dit fort is naar traditie de bezienswaardigheid tijdens de driedaagse.  Daar nam ik mijn laatste rustpauze en genoot er van een Duveltje.  Erna was het nog 1,4 km stappen, dus mooi om te rekenen om zo de trein van 17u31 te halen.  Aan de finish liet ik mijn boekje stempelen, bestelde een smos en stapte ik naar het station.  En daarmee is de laatste training voor komend weekend een feit...

wandelenwandelenwandelenwandelen

13:37 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: wandelen |  Facebook |

05-08-13

Wandeling Ten Berg : 32 km

Zottegem1.JPGIk ben rijkelijk laat met mijn verslagje van de wandeltocht te Zottegem vorige week zaterdag (27/07/2013).  Ik nam 's morgens de trein vanuit Brugge en na de overstap te Gent werd het opeens heel donker.  Er brak een hevig onweer los.  Ik was aan de praat geraakt met een andere wandelaarster die in Brugge ook al bij me op de trein zat.  Eenmaal aangekomen in Zottegem vroeg ik aan iemand anders waar de medepassagier heen was en blijkbaar had ze de eerste trein terug naar huis genomen...  Het regende nog steeds pijpestelen en ik stapte naar de startzaal die een anderhalve kilometer van het station lag.  Uiteindelijk kon ik door de treinvertraging en het schuilen pas om 10u30 starten.

De eerste 5 kilometer bleef het hevig regenen met af en toe een donderslag.  Maar plooien wilde ik niet, ik was gekomen voor de maximumafstand van 32 km dus voor minder ging ik niet.  Op naar Hillegem en uiteindelijk verdwenen langzaam alle regenwolken.  Ik besloot bij de eerste rustpost om meteen door te stappen.  Egmont Zottegem heeft vele mooie parcours in petto, maar deze bevatte een minder stuk langs de N42.  Ook heel vervelend om de baan enkele keren te moeten oversteken, want de lichten stonden bijna nooit op groen voor de voetgangers...  Bij de tweede rust ging ik toch even neerzitten en at er mijn boterhammen op met een blonde Ename.  Mijn regenjas kon intussen goed opdrogen zodat ik die terug in mijn wandeltasje kon steken.  Toen ik wilde vertrekken kwam ik Guy tegen en hij zei me dat de volgende lus er eentje met modder was.  De langere afstanden deden deze controle immers twee keer.  Aangezien Guy zich voor de 24 km had ingeschreven bleek hij een andere weg te zijn uitgegaan, want ik kwam geen modder tegen op het stuk dat volgde.  Het was er eentje van 8,5 km.  Bij de tweede rust dronk ik een pintje en trok ik verder voor het laatste stuk.  Ik sms-te naar Peter die me zou komen afhalen, aangezien hij bij zijn vader in de buurt was.  Doorheen het mooie Breivelde en zo kon ik om 16u37 mijn boekje afstempelen.

Ja, wat begon als een onheilspellende dag op het gebied van het weer, is uiteindelijk een mooie zomerdag geworden. 

Zottegem3.JPGZottegem4.JPGZottegem5.JPGZottegem6.JPG

13:14 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: wandelen |  Facebook |

30-07-13

Juli : Arko

Arko3.jpg

Begin juni heeft Seppe met veel verdriet afscheid moeten nemen van zijn jarenlange trouwe vriend Asso, een Rottweiler die de dierenarts helaas heeft moeten laten inslapen.  Een zware beslissing die noodzakelijk was aangezien Asso zwaar ziek was en afzag...  Met een beetje (onterecht) schuldgevoel nam Seppe een nieuwe kameraad in huis om de ondragelijke leegte op te vullen.  En daar kwam Arko dan.  Hij veroverde meteen Seppes hart en zie hem hier op de foto's ! Zou je zelf niet smelten ?  Toen hij bij Seppe kwam woog de kleine Rottweiler 3,7 kg maar einde juni woog hij al bijna 10 kg en was al 11 cm gegroeid.  Ja, het is duidelijk dat Arko bij Seppe een prachtig leventje zal hebben zoals Asso dat had.  Wat vinden jullie van deze 'woef' ?

Heb je ook zo'n trouwe kameraad, zo'n maat waarvan je onvoorwaardelijk zoveel liefde krijgt ? Zo ja, dan verdient je dier het zeker om eens in de bloemetjes te staan ! Stuur zeker een tweetal foto's met beschrijving door naar mayawandelt@gmail.com en je kameraad komt zeker in deze rubriek.  Alle dieren zijn welkom (behalve muggen, hahahahaha).

Arko1.jpg

Seppe.jpg

13:17 Gepost door Maya in Dier van de maand | Permalink | Commentaren (6) | Tags: dieren |  Facebook |

28-07-13

Simpele gerechtjes

image.jpg

Ik ben helemaal geen keukenprinses, dus mij zal je nooit zien met een ingewikkeld kookboek of iets dergelijk. Maar het is wel plezant om iets te maken van eigen kweek. In mijn kruidentuintje staat een struik met rode besjes, aalbesjes om correct te zijn. Jaren geleden, toen ik nog in Brussel werkte, kocht ik er een stekje en intussen is het al uitgegroeid tot een grote struik. Het eerste jaar had ik één trosje die weliswaar op een dag gepikt werd door de vogels. Intussen ben ik geleerd en span ik een net over m'n oogst. En zo haalde ik vorige woensdag de buit binnen : netto 850 gram besjes ! Donderdagavond, na een goeie toer hardlopen begon ik aan mijn eigen primeur : confituur maken ! Een klein beetje water, 850 gram besjes en 850 gram suiker en roeren maar. Al doende leert men, want toen ik even het recept op mijn iPad controleerde kookte de pot even over met als resultaat dat ik het fornuis nadien hevig diende te schrobben. Maar allé, de lekkernij bracht 4,5 potjes confituur op en al zeg ik het zelf : Ze is héérlijk !

dagelijks,receptdagelijks,receptdagelijks,recept

 

 

 

 

 

Nu we geleerd zijn gaan we naar les 2 want gisteren kreeg ik wat rabarber uit de tuin van mijn schoonvader. Nee, geen confituur deze keer, maar rabarbermoes voor bij de worst met aardappelen morgenavond. Was de rabarber en snij ze in kleine stukjes. Kook ze vervolgens in een pot met een bodempje water, voeg suiker naar wens toe en roeren maar. Deze keer ben ik wijs genoeg bij de pot gebleven, want het aangebrandsel van de confituur is er nog niet helemaall af... En bij het koken, hoort het proeven en ze smaakt net als de confituur heerlijk. Zo, twee goedkope receptjes en als ik het kan, dan kan jij het zeker :-)

dagelijks,receptdagelijks,recept

18:15 Gepost door Maya in Dagelijkse Sleur | Permalink | Commentaren (6) | Tags: dagelijks, recept |  Facebook |

22-07-13

28ste Witsoonetocht : 32 km

Koetje.jpg

Gisteren was het niet alleen de troonswisseling van de koning, maar ook de 28ste Witsoonetocht, een wandeltocht dat georganiseerd werd door de Witsoonestappers.  Ik vertrok samen met Peter richting statzaal in Krombeke en om 9u07 begonnen we aan de tocht.  Deze trok richting Poperinge en na 3,8 km was er al een rustpost in een hondenschool die we oversloegen.  Het begon al flink heet te worden en we waren er niet rouwig om dat het volgende stukje bos aandeed.  We stapten doorheen het domein De Lovie, een centrum voor mensen met een verstandelijke beperking.  Maar na het bosrijke stukje volgden terug landelijke baantjes doorheen Canada en zo kwamen we in de tweede controle, gelegen in het gehucht 't Vogeltje.  Deze vond plaats op een (voormalige) plantenkwekerij.  Een verfrissend pintje en doorstappen.  Er volgde een lus van 5,1 km en bij de tweede rust in de Plantenkwekerij aten we onze boterhammen op en genoten van een lekker streekbiertje, met name een Poperings Hommelbiertje. 

Erna stapten we verder doorheen de blakende zon richting Westvleteren.  En wie Westvleteren zegt, zegt Trappist en inderdaad, na 5,9 km kwamen we aan de abdij.  Tja, waarom hadden we deze tocht dan ook speciaal uitgekozen :-).  De rustpost lag er net voor en ik leste mijn eerste dorst met een Rodenbach en Peter met een ice-tea.  Zo konden we meer genieten van de donkere Westvleteren 12 die volgde.  Een heerlijk bankje in de schaduw en dan hop, op naar de volgende plaatselijke lus van 6,4 km.  Bij de tweede rust waarbij we opnieuw genoten van een Westvleteren zaten we al op 27,5 km.  De snikhete warmte maakte het ons knap lastig en ook het laatste stukje was er eentje zonder een greintje schaduw.  De Westvleteren werd er rap uitgezweet...  Aan het einde dronken we nog een Pepsi Max en zo zat de exacte afstand van 32,3 km erop. 

wandelenwandelenwandelen

13:24 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: wandelen |  Facebook |

16-07-13

Euraudax Zelzate : 100 km

Zelzate1.jpg

Zaterdag omstreeks 11u werd het startschot gegeven van Euraudax Zelzate, een 20u oftewel max. 100 km.  Zo'n 30-tal wandelaars hadden zich dan ook voor deze maximumafstand ingeschreven.  De tocht bestaat zoals een 20u-euraudax hoort te zijn uit 4 lussen van 25 km met daartussen telkens een pauze van een half uur tot een uur.

Lus 1 naar Ertvelde : Ik besloot de eerste 50 km op sandalen te stappen.  We trokken naar Rieme, een deelgemeente van Evergem en passeerden zo de gipsberg van Zelzate, meer bekend als de Kuhlmann, gelegen naast de wijk Klein Rusland.  Na een goed uurtje stond de eerste wagenrust opgesteld waar we een wafeltje kregen.  Tijdens de eerste lus werd het tempo matig gehouden, omdat er velen waren die voor de eerste keer meewandelden en dit enkel de eerste 25 km.  Na nog een uur stappen hielden we zelfs al een caféstop en sponsor Augustijn zorgde voor een glas gerstennat.  Ik bestelde er nog een extra Duvel bij.  Joost nam gretig enkele gratis Augsutijnen aan van andere wandelaars die opteerden voor wat frisdrank.  Erna moesten we terug op pad en kwamen zo om 15u30 terug in de zaal.  En dit met een stilstand aan de open brug van Zelzate...

Lus 2 naar Canisvliet en Wachtebeke : Na een smos en een Duvel trokken we via Mietje Stroel doorheen de prachtige natuur en flirtten we zo een hele tijd met de Nederlandse grens.  Het werd een stuk met heel wat bossen en dat is een hele verademing als het zo heet is.  Aan de eerste wagenrust kregen we een flesje water om een lang stuk van een goeie 10 km te trotseren.  De tweede wagenrust vond uiteindelijk plaats in Wachtebeke en ik begon te verlangen naar mijn schoenen want de onderkanten van mijn voetjes werden stillaan gevoelig in de sandalen.  We bereikten de zaal terug om 20u45 en genoten van een lekkere maaltijd met kip, groenten en kroketjes.  Als toetje kregen we een lekker ijsje.

Lus 3 naar Sas van Gent en Assenede : Via de befaamde brug die deze keer niet openstond stapten we richting Sas van Gent.  We volgden het kanaal richting Terneuzen en genoten zo van de ondergaande zon.  We deden ook een aantal wijken aan en stukjes natuur.  Ik herkende de lus van twee jaar geleden.  En gelukkig voelden de onderkanten van de voetjes nu ook beter aan dan met de sandalen.  Er volgden terug twee korte wagenrusten en om 1u50 kwamen we terug in de zaal waar het ontbijt klaar stond.

Lus 4 naar Sint-Kruis-Winkel : Amai, ik had eigenlijk liever in mijn bed gekropen.  Ik probeerde nog wat wakker te blijven met mijn Ipod op maar dat werkte averrechts.  Om mezelf wakker te houden begon ik een praatje met een Franse stapper die maar liefst 700 km had gereden om hier te komen wandelen ! Hij had al bijna 19 Gouden Arenden.  En zo kon ik de slaap van mij afhouden.  Tijdens de eerste wagenrust na een moeilijk begaanbaar paadje was ik content dat ik even kon neerzitten.  Een koekje en een bekertje limonade en hop, op naar de volgende...  Tijdens het volgende stuk kwam langzaam de zon op en het gras was goed nat van de dauw.  In Sint-Kruis-Winkel vierde een medewandelaar zijn Gouden Arend en trakteerde iedereen op Cava.  Helaas heb ik niet gehoord van wie die kwam, want ik was net naar het toilet.  Ik durfde niet meer dan één bekertje drinken uit vrees dat ik zou moeten plassen.  We waren wat in retard en daarom moesten we noodgedwongen een hoekje afsteken en zo langs een grote (saaie) baan stappen.  Zo bereikten we om 7u de finish.  Oef, schoentjes afdoen en genieten van een Duvel...

Voilà, 't zit er weer op. En bij deze wil ik een dankwoordje uiten aan Guy, Frank en alle mede-organisatoren van deze mooie tocht !! De bevoorrading en parcours waren super in orde !

wandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudaxwandelen,euraudax

13:44 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: wandelen, euraudax |  Facebook |

12-07-13

Marathon Be a hero Gent 2 : 42,195 km

lopenOp 16 februari 2013 liep ik mijn eerste marathon op de Watersportbaan in Gent in het project van Marathonman.  Je kan het verslag HIER lezen.  Mijn broer Joost had toen ook meegelopen en had zich ingeschreven voor 10/07/2013.  Toen we vorige vrijdagavond samen een Duveltje pakten besloot ik om me terug in te schrijven en zo geschiedde...

Woendag 10 juli treinden Joost en ik richting Gent waar we met Rita hadden afgesproken.  We namen samen de bus naar de Watersportbaan waar Stefan Engels, alias Marathonman alles klaarzette.  Om 11 begonnen Joost en ik aan onze marathon : 8 rondjes van 5 km Watersportbaan en een klein stukje.  Rita reed af en toe een rondje mee met de bakfiets die er ter beschikking staat en reikte ons een flesje sportdrank aan.

Na 4 rondjes begon Marathonman met ons mee te lopen en na 5,5 rondjes kreeg Joost een klopje.  Zijn maag begon te pruttelen en tijdens de zesde toer moest hij noodgedwongen even wandelen om zijn maag te stabiliseren.  Helaas moest ik hem toen lossen, want als ik ook zou wandelen zouden m'n spieren stram worden.  Zodus liep ik verder naast Stefan.  Gelukkig kreeg Joost het gezelschap van fietsende Rita. 

Hero2-1.jpgHero2-5.jpgHero2-4.jpgHero2-6.jpg

 

 

 

Tijdens ronde 7 begon ik ook toch even mijn klopje te krijgen.  Stefan begon sneller te lopen om de finish voor te bereiden en ik was super content dat ik op 40 km aan de drinkstand kon drinken.  Dorst !! Maar nog 2,195 km te gaan dus na twee bekers binnen kappen terug lopen.  Het laaste bochtje tot aan het pijltje waar je mag draaien.  Op mijn terugweg kwam ik Joost en Rita tegen.  Zo finishte ik op 4u17min23s.  Joost volgde op 4u25m33s. Bij deze is mijn derde marathon een feit !

We kregen onze t-shirt, een medaille en een lauwerkrans.  En na een heerlijke douche genoten we nog wat na van een Duveltje (tussen de recuperatieshake door).  En hier ook speciale dank aan Joost, Rita, Marathonman, Hans, Natacha en Kurt en zijn vriendin die kwamen supporteren.  Mijn ventje kon er helaas niet bij zijn, want hij moest werken, maar hij was er in gedachten ! En raar maar waar, maar behalve wat stramme spiertjes heb ik geen last in mijn enkel en dat is supergoed nieuws.  Want echt voorbereid was ik tenslotte niet.  Dus Oostende of Brussel dit jaar ??? Hm, het zou kunnen :-)

Hero2-3.jpg

Hero2-2.jpg

13:19 Gepost door Maya in Lopen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen, marathon |  Facebook |

09-07-13

21ste Molsbroektocht : 50 km

Molsbroek2.jpgZondag vond de 21ste Molsbroektocht plaats doorheen Lokeren en omgeving.  Ik had om 7u55 afgesproken in het station van Lokeren met Joost en Rita zodat we met Guy konden meerijden naar de start 2km verderop.  Vermits we al vrij laat vertrokken waren voor een 50km moesten we de pauzes goed indelen en ook goed doorstappen. 

We vertrokken doorheen een bosrijk stukje en genoten van de opkomende warmte.  Aangezien we op de eerste controlepost spek en eieren kregen, waren we genoodzaakt om er even al te rusten.  We vernamen dat we de laatsten waren op deze langste afstand.  Het volgende stuk was er een van een 10km dus mooi om wat door te stappen.  Onderweg kreeg moedige Rita het knap lastig (rug en maag) en dacht zelfs aan opgeven.  We kwamen in de tweede rustpost, een cafeetje en bestelden er het nodige vocht. 

Er volgde terug een stuk van 7 km doorheen Sombeke en Waasmunster.  Zo heel veel schaduw was er hier niet en bij aankomst in de controle op 26km had Rita het terug lastig.  We besloten even te rusten en ik bestelde een frisse Duvel.  We kregen een broodje gehakt en laadden ons op om het volgende stuk van 10 km te trotseren.  Gelukkig ging het beter met Rita en zo begonnen we aan het lange stuk.  Gelukkig ook met wat bos zodat we ons konden beschermen tegen de blakende zon.  Toch was ik heel content dat we terug de rustpost bereikten, want ik was precies uitgedroogd.  Ik maakte drie pintjes en twee eclairs soldaat ! Rita bestelde een Duvel, het grootste bewijs dat het haar beter verging dan even geleden.

Op naar kilometer 45, terug een stuk van 9 km dus en ook hier was niet zoveel schaduw te bespeuren.  We trokken doorheen Molsbroek richting surfclub.  Een prachtig maar snikheet stuk !! Maar ondanks de warmte zaten we nog vrij goed op schema.  In de laatste controle pakten we nog een korte pauze om zo het laatste stuk te bewandelen richting finish.  Daar kregen we een Omer en een t-shirt en een groot stuk voldoening.  Leuk groepje om mee samen te stappen !! En op naar de volgende !

Molsbroek1.jpgMolsbroek3.jpgMolsbroek4.jpgMolsbroek5.jpgMolsbroek6.jpgMolsbroek7.jpg

13:00 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: wandelen |  Facebook |

05-07-13

Looptraining Ryckevelde : 17,1 km

image.jpg

Mijn enkel is dan nog niet helemaal zoals het hoort, maar zo 1 à 2 keer in de week tracht ik toch nog eens te gaan lopen. Soms op de loopband, maar ook buiten. Gisterenavond was het goed weer en trok ik de loopschoenen aan om een toertje te gaan rennen. Ik heb daarvoor deeltjes van twee van mijn looptoeren aan elkaar geplakt omdat ik graag doorheen het Ryckeveldebos wilde lopen. Via een saai stukje Brugse Steenweg trok ik naar de rand van Beernem en zo via het Zwart Paard terug. Dat is een aarden weggetje die langs het Leenhof passeert waar ik soms ga duvelen. Zo trok ik via een omweggetje naar de oude spoorwegbedding en zo richting Ryckevelde. Het was een poos geleden dat ik tijdens het lopen het mooie bos aandeed en het was dan ook heerlijk genieten. 1 uur en 38 minuten later zat mijn toer erop. Tijdens het lopen valt mijn enkel best wel mee, maar het is nadien en de dag erna (nu dus). Maar morgen trek ik richting zwembad en zondag wordt er gewandeld. En dit berichtje is een primeur, want dit is getypt vanuit de trein :-). Ik wens iedereen dan ook een heel fijn weekend toe !

16:23 Gepost door Maya in Lopen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen |  Facebook |

27-06-13

Juni : Leonieke

Konijntje.JPG

Wie herinnert zich Mielke nog ?  Het konijn van Katrien werd in oktober vorige jaar in deze rubriek verkozen tot "Dier van de maand".  Je kan het verhaal HIER lezen.  En omdat Mielke zoveel alleen zat, heeft Katrien voor een vriendinnetje gezorgd : Leonieke ! Zij is geboren in Sint-Niklaas en Katrien vond ze op een tweedehands-site.  In het begin was het nog wat ruzie tussen beide konijnen en nu kan het ook nog wel eens voorvallen, maar eigenlijk zijn het twee goeie vriendinnen geworden.

Leonieke is een mix tussen een langoorkonijn en een dwergkonijn.  Dat kan je zien aan haar afhangende oortjes.  En net omdat ze zo klein is, doet ze niets liever dan ontsnappen.  Katrien heeft ze allebei een maand geleden in een nieuw perk gestoken en Leonieke ontsnapte iedere dag.  Zo heeft ze eens een hele nacht buiten moeten blijven, waardoor Katrien niet kon slapen.  Er lopen immers vossen rond in de buurt...

En zoals Mielke genoemd werd naar de pépé van Katrien, zo is Leonieke genoemd naar haar mémé. Wat vinden jullie van Leonieke ?  Is ze niet schattig ?

Heb je ook een dier dat het verdient om eens verkozen te worden tot "Dier van de maand", stuur dan een tweetal foto's met beschrijving door naar mayawandelt@gmail.com.  Zeker doen, want alle diertjes zijn van harte welkom.  En zonder jullie inzendingen dreigt deze rubriek te verdwijnen... Dat zou spijtig zijn !

13:01 Gepost door Maya in Dier van de maand | Permalink | Commentaren (2) | Tags: dieren |  Facebook |

24-06-13

34ste Nacht van West-Vlaanderen : 100 km

NVV8.jpgVrijdag 21 juni treinden Joost en ik samen naar Torhout om er de 34ste editie van de Nacht van West-Vlaanderen te stappen.  Na het nuttigen van 2 Duvels en spaghetti trokken we naar de startbox waar om 20u15 het startschot werd gegeven.  We stapten richting Groenhove en kregen een berichtje van supporter Katrien dat ze in Veldegem was, maar aangezien we pas tegen 22u zouden passeren had ze vooraf een Duvel voor Joost en mij betaald (die we bij doorkomst aldaar natuurlijk smaakvol degusteerden). We trokken naar Loppem waar we een suikerwafel kregen en zo verder naar Oostkamp (19,8km).  Joost klaagde over zijn schoenen die een veel te dunne zool hadden en voelde dat het heel zwaar ging worden.  In Waardamme (26km) kregen we een gebakje met koffie (zie foto) en Joost was blij om even te kunnen zitten want hij voelde zich wat mottig.  Maar ja, we moesten verder en stapten naar Hertseberge (33km).  Het tempo zwakte af want Joost had last van zijn voeten en naarmate we de Zande in Ruiselede naderden (40,6km) dacht Joost meer en meer aan opgeven.  Uiteindelijk nam hij de beslissing en besloot in Hertsberge om op te geven.  Ik dronk nog een pintje bij hem, maar helaas kon ik niet blijven wachten tot de bezemwagen hem (en anderen) kwam oppikken.  Zodus zette ik mijn Ipod op en moest Joost hier achterlaten...

NVV.jpgNVV2.jpgNVV3.jpgNVV4.jpg

 

 

 

Met een spijtig gevoel in de maag trok ik verder naar Beernem (48,2km) waar de eerste bagagerust was. Ik besloot niet al te lang te blijven zitten, at twee broodjes, dronk een kopje koffie en deed verse sokken aan.  Dit stuk zou ik voor de eerste keer op wandelsandalen stappen.  Een klein risico want ik had ze nog maar één keer gedragen tijdens een tocht van 21km vorige zomer.  Gelukkig viel dat heel goed mee en stapte ik met een Red Bull in de hand verder naar Moerbrugge (56,3km).  Ik schreef Peter een sms waarna hij mij opbelde.  Ik vertelde het van Joost maar helaas zag hij het niet echt zitten om in zeven haasten zijn wandelgerief te nemen en mee te stappen.  Maar de bevoorrading was voorzien en ja hoor, vlak voor de spoorwegbedding kwam hij mij tegengereden met de fiets en zo kon ik genieten van een frisse Duvel (zie foto's).  Hij reed mee tot de volgende rustpost in Assebroek (62,2km).  Ik ruilde mijn wandeltasje met KW voor een paraplu die hij mee had.  Na een zitpauze stapte ik alleen verder richting Immaculata waar de 2de bagagestop was (69,4km). Intussen was het lichtjes beginnen regenen zodat ik mijn sandalen inwisselde voor een splinternieuw paar schoenen.  Nog nooit ingelopen, hopelijk komt dit goed...

NVV5.jpgNVV6.jpgNVV7.jpgNVV9.jpg

 

 

 

Via het Tillegembos en Beisbroek stapte ik naar de volgende controlepost in Sint-Andries (76,6km).  Ik was blij dat ik even kon zitten want de man met de hamer was op bezoek.  Na zeven geeuwen besloot ik om terug op pad te gaan.  Ik verwittigde mijn vriendin Marijke die me elk jaar komt bevoorraden in Zedelgem.  Er volgde een stuk van storm en regen en ik besefte dat een paraplu niet zo'n goed idee was geweest.  Gelukkig had ik mijn windjasje en een pet meegenomen ! In Zedelgem was er een nieuwe rustpost, namelijk de kazerne (83,5km).  Marijke en haar dochtertje hadden een Vedett voor me mee en ik bleef even genieten van hun aangename gezelschap.  Maar ja, niet al te lang want er moest nog wat gewandeld worden...

NVV10.jpgNVV11.jpgNVV12.jpgNVV13.jpg

 

 

 

Er volgde een stuk van maar liefst 8km en opnieuw werd het een strijd tegen wind en regen... Ik was blij dat ik in Aartrijke (91,4km) terug even kon rusten.  Ik had in mijn broekzak een vers paar sokken bij die ik hier wisselde.  Dat deed deugd want mijn vorig paar was al goed vochtig van zweet en regen.  Allé, nog 2 korte stukjes en ik zag het helemaal zitten.  Via het Wijnendalebos kwam ik in de laatste controlepost (95,9km).  Hier blijf ik naar traditie niet lang plakken.  Een plasstop en hop, richting finish. De laatste 3km gaan over de spoorwegbedding en ik keek uit naar Peter want die gaat me hier tegemoet.  Maar hij had wat vertraging en zo kwam ik hem tegen toen ik de spoorwegbedding net terug verliet.  Yesss, het einde lonkt !  Samen stapten we naar het einde.  Zo klokte ik af om 16u17, na 20 uur en 2 minuten wandelen.  Hop, even de bel luiden, diploma, medaille en t-shirt in ontvangst nemen en ... zitten ! En tja, daar hoorden natuurlijk enkele welverdiende Duvels bij !

NVV14.jpg

13:10 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: wandelen |  Facebook |

19-06-13

Euraudax Brakel : 50 km

Brakel-11.JPG

Vermits ik vorige week voor een examen moest studeren had ik geen tijd om te gaan wandelen.  En ik wilde toch nog een training voor de komende 100km Nacht van West-Vlaanderen, zodus besloot ik om vorige zaterdag naar Brakel te trekken.  Peter had al voorgesteld om mij erna te komen ophalen vermits hij op bezoek bij zijn vader in Herzele ging. Dus eerst met de trein naar Zottegem via Gent en vandaar met de bus naar Brakel.  Ik was duidelijk niet de enige "Euraudaxer" op de bus. 

Om 11u vertrokken we met een 85-tal wandelaars onder leiding van baankapitein Danny.  De tocht verliep grotendeels over de taalgrens met het golvende Ellezelles.  En ja, golven mocht je wel zeggen, want er zaten heel wat steile hellingen in ! Het gebied is ook heel bosrijk en het parcours was dan ook uitermate mooi.  Na 20 km hielden we een grote rust in een franstalig café.  We kregen er macaroni en ik bestelde een frisse Duvel.  35 minuten later vertrokken we terug op pad en het tempo was vrij snel, waardoor de groep zich als een uitgerekte sliert voort bewoog.  Uiteindelijk waren er enkele opgaves rond de 30 km.

We kregen een cornetto en ik begon last te krijgen van buikkrampen.  Vervelend als je 30 km zonder toiletstop moet stappen.  Dus de buikkrampen zijn gebleven tot het einde rond 20u38.  De laatste wagenrust was in Opbrakel en Michel vierde er zijn 65ste verjaardag met schuimwijn en broodjes met Camembert.  Eenmaal in de zaal terug kwam Peter mij oppikken.  Aangezien je ook een langere afstand (tot 125 km) kon stappen, bleven velen zitten.  Ik wilde m'n voetjes nog wat sparen voor vrijdagavond dus had mij voor 50 km ingeschreven die ik opteken voor m'n schelp.  Nog 50 km euraudax te gaan en die is binnen :-)

Brakel-1.JPGBrakel-4.JPGeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudax

13:25 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: euraudax |  Facebook |

05-06-13

Euraudax Lissewege : 50 km

Lissewege.jpg

Vorige zondag maakte ik terug tijd voor een wandeltocht van 50 km.  Lang geleden trouwens dat mijn broer Joost en ik nog eens samen naar een Euraudax-tocht vertrokken.  Met de trein, een goeie tien minuten naar Lissewege waar Dirk ons stond op te wachten om ons nog in te schrijven, zodoende we om 9u30 konden starten.  Ik vroeg hem om mijn windjasje in de auto te leggen, want de blauwe lucht zag er warm genoeg uit om in t-shirt te stappen. 

Via Dudzele stapten we richting Brugge.  Via de Noorweegse Kaai wandelden we naar de Vestingen en zo in het stadscentrum.  Voor mij was de start beter hier natuurlijk, want dan kon ik per fiets gaan ipv met de (betalende) trein.  Na 19km kwamen we aan de middagrust die plaatsvond in de Kalvarieberg, een cafeetje aan de rand van 't stad.  Joost en ik waren blij dat we alleen soep hadden besteld ipv een warme maaltijd, want zo konden we op het terras zitten.  Ik had mijn boterhammen ook mee en bestelde een frisse Duvel.

Na de rust liepen we nog een achttal kilomter doorheen het centrum met o.a. de Predikherenrei, de Markt en het Begijnhof (waar mijn moeder trouwens woont).  Erna trokken we via de Moerstraat (waar ik twee jaar gewoond heb) naar het Graaf Visartpark voor een volgende wagenrust.  We kregen een bekertje lekkere rijstpap en ik kocht een blikje bier voor de dorst.  Einde toer Brugge, dus wandelden we via Sint-Andries richting Meetkerke.  Lange saaie wegen die in groep best leuk zijn.  De wind begon goed op te komen en later zou ik merken dat dat voor een kleurtje op mijn huid heeft gezorgd.

De tweede caférust was in Meetkerke zelf waar we 20 minuten bleven zitten.  Een Duveltje en hop, richting Zuienkerke via gelijkogende polderbaantjes, ons bekend van vroegere edities van de Tweedaagse van Blankenberge.  Na een laaste wagenrust op 41 km ging het terug richting Lissewege.  Bij aankomst aldaar vierde mijn broer Joost het behalen van zijn eerste Schelp, een medaille die je behaald na 1000 km Euraudax (wandeltochten van 25 of 50 km die niet meegeteld zijn voor een Arend).  Ik stempelde ook mijn boekje af en heb zelf nog 100 km te gaan voor mijn eerste schelp.  Voor wanneer deze zal zijn... Dat lees je nog wel !

Dank aan Ronny, Kobe, Dirk, Willy en anderen voor de mooie organisatie !

Lissewege-5.JPGLissewege-8.JPGLissewege-9.JPGLissewege-13.JPGLissewege-15.JPGLissewege-16.JPGLissewege-18.JPGLissewege-19.JPG

13:33 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: wandelen |  Facebook |

03-06-13

Mei : Spike

Spike2.jpg

Oeps, we zijn 3 dagen te laat voor mei, maar allé kom, doen we dan maar even alsof het nog mei is en laten we Spike nog bekronen tot "Dier van de maand".  Op de foto hierboven zie je hem op zijn mooiste !  Spike is de hond van het stationscafé van Sint-Niklaas en wordt voorgedragen door mijn broer Joost die er af en toe eens een Duvel gaat drinken.  Toen ik vorige week naar De Klinge ging wandelen, heb ik dan ook voor de eerste keer Spike in levende (alhoewel, veel leven zat er niet in...) lijve mogen zien liggen.  Hij lag toen mooi aan het venster bij de opkomende zon (zie foto hieronder).  De cafégangers vroegen zich wellicht wel af waarom ik enkel naar binnen kwam om met mijn Iphone een kiekje te maken van dit dikke dier.  En wat vinden jullie van Spike ?

DRINGENDE OPROEP : Wie heeft nog een leuk dier om in deze rubriek te verschijnen ?  De voorraad diertjes geraakt uitgeput ! Stuur een tweetal foto's met beschrijving door naar mayawandelt@gmail.com en hou deze blog zeker in de gaten.  En onze lieverds verdienen het om een plaatsje te hebben op het wereldwijde web !

Spike1.jpgSpike3.jpg

13:15 Gepost door Maya in Dier van de maand | Permalink | Commentaren (6) | Tags: dieren |  Facebook |

30-05-13

De Torhoutse Gordel : 14 km

Torhout-2.JPGZondagmiddag, na het middageten vroegen Peter en ik ons af : Wat gaan we nu eens doen ?  Het schoot me te binnen dat er in Torhout een wandeltocht was en het weer buiten was redelijk OK.  Het was trouwens mijn verjaardag, dus wat is er leuker dan op je verjaardag te genieten van een wandeltocht.  We reden naar Torhout en konden zo pas om 14u28 starten.  Goed voor 14 km, niet de maximumafstand dus.  Via de spoorwegbedding trokken we naar Wijnendaele waar aan het kasteel van Wijnendaele na een kleine 4 km al een rustpost was.  Een pintje op een stoel in het zonnetje en klaar voor de plaatselijke lus van 4,5 km doorheen het bos.  De tocht deed duidelijk de mooiste kanten van Torhout aan.  We kwamen terug in de controle van Wijnendaele en genoten opnieuw van een pintje.  Nog 6,1 km tot het einde... Via het kasteel van Aartrijke en zo terug via een baan naar de start.  We sloten af met een Duvel in de startzaal.  Ja, dat noemen ze een korte maar heel mooie wandeltocht !

Torhout-5.JPGTorhout-8.JPGTorhout-12.JPGTorhout-15.JPG

13:35 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: wandelen |  Facebook |

29-05-13

Euraudax De Klinge : 50 km

De Klinge-26.JPG

Het is van september vorig jaar geleden dat ik nog een wandeltocht onder de vorm van Euraudax heb gestapt, zijnde dus een groepswandeltocht aan een tempo van 6km/u.  Ik moest dan ook al vroeg uit de veren om richting Sint-Niklaas te treinen en vandaar uit de bus te nemen naar De Klinge, een deelgemeente van Sint-Gillis-Waas, vlak aan de Nederlandse grens.  Het was meteen blij weerzien, want er zaten veel bekenden in de zaal.  Ook enkele onbekende gezichten die Euraudax hebben (her)ontdekt. 

Klokslag 9u vertrokken we en de eerste lus van 25 km trok bijna volledig doorheen de omliggende bossen.  Veel natuur dus, waaronder ook enkele pittige modderstroken.  Baankapiteinen Marc en Sally hadden ons daarvoor al verwittigd. Aan de rand van de Stroopersbossen hielden we dan ook een korte wagenrust, waarna het meteen terug verder ging doorheen de weelderige natuur.  Uiteindelijk kan ik dit stuk al samenvatten als eentje om "U" tegen te zeggen. 

Na het middageten dat bestond uit een broodje kaas en een Duvel begonnen we aan de tweede lus van 25 km. Deze trok naar Hulst, vlak over de Nederlandse grens.  Na 16,5 km (reeds 41,5 km afgelegd) mochten we genieten van een caférust.  En ja, zelfs op de markt van Hulst kan je genieten van een Duvel voor 3,30 euro.  Voor het verderzetten van de tocht vertelde Marc ons dat Hulst een van de veiligste steden van Nederland is, omdat ze helemaal omringt is door vestingen.  Er zijn slechts 3 uitvalswegen.  Dus bij een bankoverval of zo sluiten ze deze af en kan niemand de stad nog verlaten (dus de overvallers ook niet).

We deden een heel groot stuk van deze prachtige hoog gelegen vestigen.  Achille merkte een Vlaamse vlag op en ik zei nog dat het een echte was omdat de leeuw rode klauwen en tongetje heeft.  Na opzoeking op Wiki merk ik op dat dit gewoonweg de vlag van de stad Hulst is.  8,5 km verder lag dan de startzaal terug en kon ik mijn brevet van 50 km afstempelen.  Met dank voor de organisatie voor deze puike wandeltocht.  Dankzij Achille kon ik meerijden tot Gentbrugge waar Peter (die van Herzele kwam) mij kwam oppikken.  De Euraudaxkriebel is zeker terug en zondag trek ik naar Lissewege...

euraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudaxeuraudax

13:26 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: euraudax |  Facebook |

22-05-13

12de Brugse Mettentocht : 32 km

BM-15.JPGOp pinkstermaandag vond de 12de Brugse Mettentocht plaats.  Plaats van het gebeuren : Sint-Kruis en dus niet zo heel ver van mijn huis.  Ik had afgesproken met mijn broer Joost en ja, gelukkig maar, want de weersvoorspellingen waren niet erg uitnodigend.  Eenmaal gestart werd het droog en dat is mooi meegenomen.  In het zaaltje hing het wandelplannetje uit en aan de rechte lange stukken te zien voorspelde dat niet zoveel goeds...  Eerst maakten we een plaatselijke lus van 3,5 km en kwamen we terug in de startzaal.  Wanneer we voor de tweede maal startten kwamen we Achille tegen, maar aangezien hij de afstand van 26 km volgde, scheidden al vlug onze wegen. 

Wij trokken via de lange saaie Pijpeweg richting Damme.  Een kleine 6 km later kwamen we in het pittoreske centrum en dronken we een pintje.  Het volgende stuk was er eentje van 6 km die via de ene kant van de Damse Vaart naar de Sifon trok en langs de andere kant terug.  Na een tweede afstempeling in d'Oude Schole in Damme stapten we via de Damse Vaart richting Sint-Kruis.  De Damse Vaart mag dan wel mooi zijn, maar er uren langs lopen was toch iets van het goede teveel.  Uiteindelijk kwamen we terug in de startzaal.  We hadden er officieel al 21,6 km opzitten, maar volgens de GPS-tracking waren dat er in werkelijkheid al een goeie 23 km...

Officieel nog 10 km te gaan.  Deze ging volledig via de Brieversweg naar Sijsele.  De mooie spoorwegbedding lieten we links leggen, jammer.  We stapten via de bibliotheek van Sijsele en volgden het enige (!) kort stukje onverharde pad.  We bereikten de rustpost in Sijsele.  Ik was blij dat ik kon neerzitten want mijn voetjes begonnen onderaan te gloeien van al het asfalt.  Ik bestelde een bruine Leffe (bij gebrek aan beter bier) en toen we het laatste stuk aanvatten was het hevig beginnen regenen.  We konden nog niet klagen want het weerbericht had slechter voorspeld.  Nog een goeie 4 km te gaan en ja, volledig rechtdoor via De Linde.  Gelukkig toch nog een mooie weg maar wel weer langdradig... 

Om 16u klokten we af en stempelde ik mijn wandelboekje af.  Volgens de GPS hadden we 33,3 km gestapt.  In de startzaal was er Kasteelbier en Grimbergen te verkrijgen.  Niet zozeer mijn smaak, zodus kwam Peter ons oppikken en duvelden we met z'n drieën na in het Leenhof.

BM-3.JPGBM-5.JPGBM-10.JPGBM-11.JPGBM-13.JPGBM-14.JPGBM-12.JPGBM-8.JPGBM-18.JPG

13:03 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: wandelen |  Facebook |

13-05-13

Pitztaltocht Beernem : 42 km

Pitzal-12.JPG

Zaterdagochtend was ik reeds vroeg vertrokken naar Beernem.  Oorspronkelijk zou ik met de fiets gaan, maar vanwege de regen heeft Peter mij gebracht.  De startzaal ligt op 9km van bij ons.  Om 7u22 stipt begon ik aan de tocht en na een paar kilometer kwam ik Achille tegen.  Hij had juist een babbeltje met een andere wandelaar over het blijkbaar nieuwe aspect "Sportief Wandelen".  Dat is een soort formule waarbij je vooraf dient op te geven aan welk tempo je zou stappen : 5, 6 of 7km/u..  Je moet dat tempo dan zien te halen en je krijgt per controlepost ook nog een pauze van een tiental minuten.  Het lijkt me niets om zo constant op de tijd te letten, dus dan ga ik maar verder op mijn manier 'sportief wandelen'.  En zelfs als het regent, is dat geen probleem, want dat was hier wel het geval.

Na 10km kwamen we terug in de startzaal en begonnen we aan een stuk van 6 km die deels langs het kanaal trok.  Niet het stuk waar ik regelmatig ga lopen, maar hier via een mountainbikepad en zo naar het clublokaal waar ons een gratis Oostenrijks drankje werd aangeboden.  Aangezien Achille meteen terug vertrok en ik een foto van het drankje wou, namen we hier afscheid.  Er was net een mountainbiketocht en helaas viel onze parcours soms samen.  Eigenlijk wel jammer dat de clubs hun parcours niet samen eens bekijken, maar ja, sportief wandelen is ook respect hebben voor de andere sporter en dat was duidelijk wederzijds.

Op 22km besloot ik om even uit te rusten.  Ik bestelde een Omer en at een paar boterhammen op.  Het controlezaaltje is me bekend van de jaarlijkse kerstmiswandeltocht.  Alleen is het nu een heel stuk minder koud.  Gelukkig zijn de regenwolken verdwenen en het was dan ook vollop genieten van de natuur.  Het parcours ging via bosrijke baantjes richting PC Sint-Amandus.  Ik schreef een sms-je naar Joost die op een terrasje in Ieper zat en stapte doorheen het domein van de instelling.  Waar bleef de controlepost ?  Heb ik ze gemist ?  En inderdaad, want na nog een uurtje stappen bereikte ik pas de volgende rustpost.  Blijkbaar had ik de vorige post door het typen van het sms-je gemist want deze was in een cafeetje tegenover de instelling. 

De rustpost hier was een ranch en ik genoot van de warmte van de Leuvense stoof terwijl het buiten terug begon te miezelen.  Terwijl de "Sportieve Wandelaars" afstempelden en snel terug vertrokken genoot ik van de rest van mijn boterhammen en een Duvel. Van de uitbater kregen alle wandelaars (enkel de 42km-afstand passeerde er) een maxi-CD'tje van Danny Fabry.  Reeds 34,6km gestapt dus nog een goeie 7km te gaan.  Om 14u36 bereikte ik de finish en zo had ik mijn bus zelfs een uur vroeger dan ik oorspronkelijk had voorzien.  Het was een mooie tocht en een mens zou met al dat lopen en fitnessen soms vergeten hoe plezant het is om terug te wandelen.  Een goeie training voor de Nacht van West-Vlaanderen in juni.  Ja, de wandelschoenen hangen zeker niet meer aan de haak !

 wandelenwandelenwandelenwandelenwandelenwandelen

12:58 Gepost door Maya in Wandelen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: wandelen |  Facebook |

08-05-13

Dwars door Brugge : 14,7 km

2156003451.jpg

Vorige zondag stond Dwars door Brugge op het programma, een loopwedstrijd doorheen de Brugse binnenstad en voor mij was het dan ook m'n vijfde deelname aan dit evenement.  Net als vorig jaar stond de fitnessclub Bennies waar ik lid ben garant voor een lekkere maaltijd voordien een een glaasje cava erna.  Heel leuk ! Hierboven vind je trouwens de groepsfoto van alle leden die deelnamen aan de 5 km of 15 km, in werkelijkheid respectievelijk 4,7 km en 14,7 km. 

Na het eten trok ik samen met Peter naar de startplaats waar mijn broer Joost ook net toekwam.  Allebei dronken we onze fles Etixx Isontonic.  Joost vertrok erna meteen naar de start.  Na mijn kerstloopervaring ben ik niet meer zo happig om vooraan te staan dus bleef ik nog wat nagenieten met Peter (die terug supporter/fotograaf van dienst is). 

Om 15u werd het startsein gegeven, maar het duurde nog even vooraleer ik de startlijn overgewandeld was om dan te kunnen beginnen lopen.  Het parcours was identiek als voorbije jaren en na 5 keer ken je het wel op je duim.  Ik had alleen wat last in mijn maag door de Nurofens die ik had genomen omdat mijn enkelpeesontsteking nog steeds niet helemaal genezen is.  Het was soms moeilijk om andere lopers te passeren want eenmaal achteraan gestart, zit je echt wel in de massa...  De Steenstraat, de Markt, Burg, Potterierij, molens... Het zat er allemaal in.  Ik naderde stillaan terug de school in Sint-Michiels.  Op 500 meter voor de finish stond een bevoorrading met Brugse Zot.  Aanvankelijk was ik niet van plan om daarvan gebruik te maken, maar toen ik allerlei armen zag uitsteken met bekertjes hemels vocht, kon ik het toch niet laten.  Haha.  Ik klokte af op 1u15u06s.  Nadien gezien dat dit niet meteen mijn record was, maar ben best tevreden.  En het was weer leuk.  Nu komt een tijdelijke loopstop om mijn enkel helemaal te doen genezen.  Maar looprust is geen wandelrust, haha, je leest het wel !

DDB-1.JPGDDB-5.JPGDDB-8.JPG

405922_10201257136057360_494098465_n.jpg

13:18 Gepost door Maya in Lopen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: lopen |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende